Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Even voorstellen: onze nieuwe bloggers

Even voorstellen: onze nieuwe bloggers

Door Chris

Dit is 'm dan: de redactie voor komend jaar! Deze groep bloggers en vloggers gaat jou het komende jaar dagelijks vermaken met verse blogs en video's. Over alles wat op en om het schoolplein gebeurt. En over jongeren zelf natuurlijk, en onder andere cultuur, boeken, trends en nieuws.

Bloggers Anne, Lotte, Vanessa, Joca, Yamil, Brandon Lee en Oscar tijdens de redactievergadering

Helaas schoppen we zoals ieder jaar ook enkele schoolverlaters uit de redactie, zodat we plaats kunnen maken voor nieuw journalistiek talent. Met pijn in het hart nemen we dan ook afscheid van bloggers Lisa, Tim, Pim, Bram en Casper.

Maar het goede nieuws: we hebben ook drie nieuwe schrijfvirtuozen aangenomen. Die stellen we hieronder even aan je voor.

Lisette Ntukabumwe (16)
Ik ben Lisette met een mooie-betekenis-hebbende-maar-onmogelijk-uitspreekbare achternaam: Ntukabumwe ('wees nooit alleen'). Ik zit in het vijfde leerjaar van het atheneum op de school Graaf Engelbrecht in Breda.

Ik adoreer muziek, boeken, mensen, gesprekken en gesprekken met mensen over passies. Ik ben gek op gepassioneerd doen, mijn opperpassie is poëzie. Ik schrijf, denk en adem poëzie. Ook heb ik een obsessie voor sublieme, vreemde woorden en ben ik een Pochemuchka (Russisch voor een persoon die te veel vraagt).

Al ben ik spiksplinternieuw, ik heb een overdosis aan ideeën. Samen met blogger Nienke ga ik verder op Scholieren.com een liefdesrubriek verzorgen.

Oscar Pater (18)
Oscar, aangenaam allemaal. Sta mij toe het ijs te breken: ik ben achttien lentes jong en hoop dit jaar mijn vwo-diploma te halen op het Vavo Lyceum in Amersfoort. Hiervoor behaalde ik al mijn mavo- en havo-papiertje. Ik ben geboren en getogen in Veenendaal, waar het lang niet zo christelijk is als je misschien denkt. Ik ben gefascineerd door literatuur, film en muziek. Maar hé, wie niet?

Stappen doe ik graag, en dan het liefst zittend aan de bar. Sport, nog zoiets. Met name het Spaanse voetbal volg ik op de voet. Misschien komt het omdat ik fan ben van Sierd de Vos (ja echt). Sierd oefent zijn beroep als commentator uit op een manier die niet eerder vertoond is, en als schrijver zou ik graag hetzelfde doen. Voor Scholieren.com wil ik verrassende stukken schrijven, het liefst verweven met humor. Overdrijven doe ik graag, al schrijvende dan. Kritiek is welkom, zij het opbouwend.

Mette van Dijk (14)
Hoi! Ik ben Mette en zit in de vierde van het Utrechts Stedelijk Gymnasium. Het komende jaar word ik het nieuwe boekenmeisje van Scholieren.com. Iedere twee weken kies ik een boek uit, en daar schrijf dan over voor de boekenrubriek. Als er iets is dat ik geweldig vind - en waar ik uren over kan kwebbelen -, dan zijn het boeken, dus dat is in ieder geval mooi meegenomen. 

Maar ik doe nog meer. Ik speel ook saxofoon, ik luister naar de muziek van mijn favoriete singer- songwriters, schrijf, teken, maak de slechtste woordgrappen uit de menselijke geschiedenis en ben een tijdje geleden begonnen met het maken van een muurschildering in mijn kamer. Ik word helemaal wild als ik een gekleurd huis zie en ik droom al mijn hele leven van een roze veranda. Oh, en ik google echt alles wat los en vast zit. 

Ik haat elke vorm van sport, aangezien ik bij elke sportpoging struikel over mijn voeten, pionnetjes, losliggende schoenen, voetballen of andere mensen. Verder put ik er een uiterst groot genoegen uit om leraren te irriteren, vooral als ik ze niet zo aardig vind.

De redactie van schooljaar 2014 - 2015:

Hoofdredacteur: Chris
Eindredacteur: Renske
Redactie-assistent: Joca
Kernbloggers: Anne en Hidde
Bloggers: Lotte, Noah, Daniëlle, Ivana, Vanessa, Ivo, Nienke, Mette, Lisette en Oscar
Videobloggers: Diederick, Jorn, Ruben, Brandon Lee, Bram en Yamil

Gepubliceerd op 2 september 2014
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.