Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Even voorstellen: het examenteam

Even voorstellen: het examenteam

Door Chris

Tijdens de eindexamens zit een deel van de Scholieren.com-redactie gezellig op het kantoor van NU.nl. Vanuit daar houden wij onze mooie eindexamenpagina up to date, én die van de grootste nieuwssite van Nederland! Tijd om de razende reporters van Scholieren.com eens aan je voor te stellen.

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen: ook jij kunt je steentje bijdragen aan onze eindexamenpagina. Gebeurt er iets op jouw school tijdens deze gevreesde periode (koolmees vliegt zich te pletter in examenzaal / gestolen examen Frans gevonden op toilet): laat het ons weten via redactie@scholieren.com of ons Twitter-account @scholieren.

Chris (31) - hoofdredacteur

Houdt als hoofdredacteur van het blog het zooitje bloggers netjes in het gareel en leidt ze op tot de nieuwe Frits Westers en Sylvia Wittemannen van Nederland. Werkte tien jaar lang bij NU.nl, en kan dan ook niet wachten om met het Scholieren.com-nieuwsteam aan te schuiven bij haar oud-collega's. "De twee leukste, meest enthousiaste en gedrevenste redacties bij elkaar: dat wordt fan-tas-tisch! Ik ben nu al trots!"

Chris' examentip: Word vooral niet verliefd vlak vóór je examens, zoals ik destijds. Kort voor de examenperiode kreeg ik verkering met de jongen op wie ik al het hele jaar een crush had. Mijn hoofd zat dus vooral bij hem en niet bij de leerstof. De relatie heeft niet lang stand gehouden, maar gelukkig ben ik wel met prima cijfers geslaagd.

Roos (24) - regelneef Scholieren.com

Is de regelneef van Scholieren.com Headquarters en denkt met de voetjes op het bureau na over de toekomst van Scholieren.com. Altijd in tijgerprint of langharige trui.

Roos' eigen examenperiode - nu zeven jaar geleden - was vrij chill. Lekker leren in de zon op een kleedje in de tuin. Met een moeder die appelsap en dropjes kwam brengen. Dronk verder tijdens haar examen M&O een flesje met heel speciaal water - ingestraald door een paranormalo uit de familie - en vloog zo door haar sommen heen.

Roos' examentip: Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak een goede planning, waar je je ook écht aan kunt houden. En ga voor het examen geen verhitte discussies meer aan met je klasgenoten over de stof, daar word je vet onzeker van.

Joca (19) - kernblogger

Haalde zijn diploma vorig jaar en mag zich dus nu eindexamenveteraan noemen. Schrijft in zijn tussenjaar voor Scholieren.com nieuwsberichten, columns, interviews en reportages. Staat bovendien bekend om zijn professionele verkleed- en Photoshopskills. Zelf stond Joca op de ochtend voor het beruchte examen Nederlands in pyjama een biefstukje te bakken voor het ontbijt. Dat zou namelijk geluk brengen. Het lapje vlees smaakte hem prima en Joca slaagde met vlag en wimpel.

Joca's examentip: hou je hoofd koel en lees de vragen goed door met een markeerstiftje in je hand. Het goed snappen van de vraag maakt het antwoorden veel makkelijker. Als je dat combineert met de examentips en -chats op Scholieren.com kan er weinig meer fout gaan.

Merel (19 jaar) - redactie-assistent

Merel schrijft al drie jaar voor Scholieren.com en is in die tijd geëvolueerd van blogger tot redactie-assistent. Vorig jaar werkte Merel ook al eens op de redactie van NU.nl. Daarvan is het gestolen eindexamen Frans haar het meest bijgebleven. Merel en de toenmalige hoofdredactrice van Scholieren.com stonden al op het punt om af te sluiten voor die dag, toen het nieuws binnenkwam dat het eindexamen Frans mogelijk was gelekt. Niks afsluiten en rustig naar huis dus, maar nieuwsmaken! Pizza bellen en om 22:00 door de security uit het gebouw gezet worden. Zo'n dag dus. Hectisch, maar vooral heel leuk en leerzaam, aldus Merel.

Merels examentip: Zorg dat je een beetje relaxed die examens in gaat, en geniet er ook van! De eindexamenperiode is een bijzondere tijd, en creëert vaak een groot gevoel van samenzijn, met je klasgenoten, ouders, leraren, etc. Koester dat!

Lisa (19) - kernblogger

Tikt al ruim anderhalf jaar stukkies voor Scholieren.com. Het is dan ook niet zo gek dat Lisa in september Journalistiek is gaan studeren. Op de redactie staat Lisa ook bekend als het 'boekenvrouwtje', vanwege haar goedlopende boekenrubriek op Scholieren.com. Lisa's eigen examenperiode was hels. "Ik was té gestresst, waardoor ik bij veel vakken ondergepresteerd heb. Met een herkansing voor geschiedenis kon ik gelukkig alsnog mijn vwo-papiertje in ontvangst nemen."

Lisa's examentip: Probeer niet te stressen en laat die examens gewoon over je heen komen. En een heerlijk cliché: geloof in jezelf, want je kunt het.

Jorieke (19) - blogger

Begon haar succesvolle carrière als stukjestikker bij Scholieren.com en zit inmiddels in het tweede jaar van de School voor Journalistiek. Dat schrijven en interviewen haar tweede natuur is, mag dan ook geen verrassing meer heten. Als Jorieke niet schrijft is ze óf aan het eten óf The Voice aan het kijken. Voor wie het zich nog kan herinneren: vorig jaar zat Jorieke ook al eens bij NU.nl tijdens de examentijd.

Jorieke's examentip: Schrijf zoveel mogelijk op. Het gekke van examens is namelijk dat je geen puntenaftrek krijgt voor dingen die je opschrijft, maar dat je alleen maar punten erbij kunt krijgen door zoveel mogelijk dingen op te schrijven.

Hidde (18) - blogger

Hidde doet dit jaar zelf eindexamen op havo-niveau, maar aangezien zijn laatste examen al op 22 mei is, komt hij de redactie de laatste dagen nog versterken. En Hidde weet wel hoe dat moet: vorig jaar versloeg hij ook al eens het examennieuws voor Scholieren.com en NU.nl.

Hiddes examentip: Niet stressen! Het eindexamen lijkt op dit moment misschien heel belangrijk, maar dat valt - op een heel mensenleven - best mee.

Meer weten? Lees al het examennieuws, ervaringen van onze bloggers en bijzondere kandidaten en tips & trucs voor je examens op Scholieren.com/eindexamens2014.

Gepubliceerd op 11 mei 2014
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Jorieke

Jorieke

ZIN IN

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.