Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Geel-zwart geruzie

Geel-zwart geruzie

Door Joca

Vingers die afgehakt dreigen te worden, mysterieuze miljonairs en mensen die plotseling verdwijnen. Dit is geen geniale maffiafilm die iedereen zou moeten zien. Het is de dagelijkse gang van zaken bij mijn favoriete voetbalclub Vitesse. Ik vind het prima. Andere clubs leveren een wedstrijdje per week lol op. Vitesse zorgt de hele week lang voor entertainment.

De afgelopen weken was de club weer volop in het nieuws, maar niet vanwege het voetbal. De oude clubeigenaar, een vage Georgische miljonair, had ruzie met de directeur gekregen. Hij dreigde de vingers van de oude man af te snijden. De directeur was vervolgens zo bang dat hij 24/7 politiebewaking kreeg. De ex-clubbaas kreeg een stadionverbod en gaf als excuus dat het een grapje was. Georgische humor zit namelijk vol met afgehakte lichaamsdelen.

Onderbroeken

Sommige fans menen dat die rare verhalen begonnen zijn, sinds de club is overgenomen. Er hangen vreemde figuren rond bij het stadion die Russisch spreken en connecties hebben met de Engelse voetbalclub Chelsea. De eigenaar van die club zou ook stiekem de baas zijn van Vitesse. Allemaal verzinsels van de media, volgens de club. Dat maakt de verhalen alleen maar sappiger.

Ik zie ook maar weinig verschil met vroeger. In de tien jaar dat ik een seizoenskaart had, gebeurden er ook rare dingen. Zo ging de club vier keer bijna failliet. Drie keer probeerden nep-miljonairs de club over te nemen. De clubmascotte, een Afrikaanse vechtarend, ging na een paar maanden plotseling dood. De spelers kregen ruzie, omdat er onderbroeken uit de kleedkamer gejat waren. In Arnhem staat dit nog altijd bekend als de grote onderbroekenrel.

FC Duckstad

Het voetbal was in de tussentijd vaak om te huilen, maar tegenwoordig gaat het weer prima. De club krijgt namelijk allemaal spelers via Chelsea, die helaas na het seizoen vaak ook weer plotseling verdwijnen. De gekke verhalen zijn gelukkig gebleven, waardoor Vitesse tegenwoordig een perfecte mix is tussen FC Duckstad en een wannabe topclub. Een club waarvan je kan houden, ook als je het voetbal zelf niet interessant vindt. Het maakt dan ook niet zo veel uit dat de club sinds 1892 nog geen enkele serieuze prijs gewonnen heeft.

Nu de competitie bijna is afgelopen, wordt het bij andere clubs een beetje spannend. Bij Vitesse is het ondertussen juist rustig. Kampioen worden ze niet, hooguit 3e met wat geluk. En eigenlijk is dat prima. Het kampioenschap voor relletjes en geruchten hebben ze namelijk al gewonnen!

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, dé weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Joca aan de beurt. En we werken veel vaker met 7Days samen: klik.

Gepubliceerd op 18 april 2014

REACTIES

R.

R.

Wat zou Freek hiervan vinden;)?

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.