Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Met je Snap-tieten op het web

Met je Snap-tieten op het web

Door Tim

Het is al even in onze levens: Snapchat, een duivelse uitvinding waarbij je met je telefoon foto's en video's kunt delen die zichzelf na maximaal tien seconden verwijderen. Verschillende mensen noemen het puur om deze reden een sexting-app. Is het niet heul gevaarlijk dit?

Snapchat is namelijk een ideaal platform om vunzigheid te delen. Hoppa, even een foto van je tieten delen met intimi. De foto verwijdert zichzelf tóch, en wie weet loopt het eerder op seks uit dan bij Tinder.

Ook ik leefde in het vertrouwen dat ik mijn meest schattige duckface beperkt kon delen met mijn vertrouwelingen. Maar grappige foto's zijn natuurlijk leuker wanneer je er langer dan tien seconden naar kunt kijken, en screenshots maken is dan helaas ook gewoon mogelijk in de app. Gelukkig geeft Snapchat wel een melding wanneer iemand een screenshot maakt van jouw pikante foto of video, maar het is tóch vervelend dat dit kan.

En ongetwijfeld kunnen ook onze vrienden van de Amerikaanse geheime dienst NSA onze plaatjes openen en zien. Afgelopen zomer kwam er een hackertje achter dat de foto's gewoon op je telefoon blijven staan als je goed zoekt.

Eng

Ik blijf het een eng idee vinden, wat wordt er nu wel gecheckt en wat niet? Wie vertrouw je wél of niet? Kun je er überhaupt op vertrouwen dat je vriend of vriendin jouw Snapchat-foto's niet als mogelijk chantagemateriaal gebruikt? Ik blijf het een gekke gewaarwording vinden. Daarom kun je misschien maar beter een beetje voorzichtig zijn. Mits je niet wil dat jouw tieten op het web belanden natuurlijk, of bij honderd vrienden op hun telefoon.

Gepubliceerd op 14 december 2013
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

..

..

dom gedoetje

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.