Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Nils Verkooijen (16) maakt eigen film

Nils Verkooijen (16) maakt eigen film

Door Noah

Meisjesidool Nils Verkooijen (16) deed eerder al waar elke tiener over droomt: hij was acteur in onder meer Briefgeheim, Spijt! en het tranentrekkende Achtste Groepers Huilen Niet.

Nu doet hij nog een flinke schep bovenop zijn Hollywoodcarrière: samen met een vriend schrijft, regisseert, filmt en monteert hij deze zomer zijn eigen speelfilm. Een soort uit de hand gelopen profielwerkstuk, nota bene.

Het begon allemaal als een doodnormale schoolopdracht: Nils en zijn klasgenoot Sjors moesten als profielwerkstuk een verhaal schrijven. Omdat Nils ambassadeur is van de stichting Stofwisselkracht kwamen ze op het idee te schrijven over een jongere met een stofwisselingsziekte. 

"In één middag dag we alles aan de kant geschoven, een mega-woordweb gemaakt en het hele verhaal in elkaar gezet," vertelt Nils terwijl hij stiekem een beetje moet lachen. "Nadat het verhaal af was, riepen we alsmaar dat we er zo graag een film van wilden maken. We hadden nooit verwacht dat het ons ook nog zou lukken!" aldus Sjors. Nu lijkt het toch echt die kant op te gaan.

Dansen Op De Vulkaan

Nils en Sjors besloten het namelijk niet bij dromen te laten, maar het heft in eigen handen te nemen. Ze zorgden dat ze stage konden lopen bij filmproducent Shooting Star, hebben met regisseur Dave Schram van Nils' nieuwe film Spijt! gebabbeld en regelden hulp van een overbuurman bij het maken van een website. Ook heeft meneer-de-overbuurman (die bij een reclamebureau werkt, altijd goed voor je netwerk) Nils en Sjors aan allerlei mensen voorgesteld, aan wie zij weer hun plan uitlegden.

"Zo werd het plan steeds groter en echter, het officiële script werd geschreven, acteurs werden gevraagd mee te doen, rollen werden verdeeld en een crew werd samengesteld," vertelt Nils. "Uiteindelijk hebben we ook een naam voor de toekomstige film bedacht: Dansen Op De Vulkaan."

Crowdfunding

Maar: voor een grote film moet je een flinke zak met geld hebben.  De bankrekening van twee zestienjarigen is daar natuurlijk allesbehalve toereikend voor. De film moest daarom helemaal gratis zijn, besloten ze. Via internet halen de heren geld op om de productiekosten te vereffenen. Crowdfunding dus: ze hebben in totaal 25.000 euro nodig en zitten nu al op de helft.

"Mensen kunnen geld doneren aan de productie en door meer dan 25 euro te doneren maken ze ook kans op allerlei prijzen," aldus Nils. Sjors vult aan: "Als jij bijvoorbeeld onwijs graag wilt figureren in de film, of een van de vele prijzenpakketten wilt winnen, moet je gewoon doneren!" Dat kan overigens hier.

Controle over je leven verliezen

Dansen Op De Vulkaan zal gaan over een jongen die zijn grote passie achter zich moet laten wanneer blijkt dat hij ernstig ziek is. Het is een film over liefde, vriendschap, verdriet en langzaam de controle over je leven verliezen. "De opnames zijn deze zomer en de film is als het goed is rond december klaar," verwacht Nils.

De film verschijnt sowieso op dvd, maar misschien ook in de bioscoop, beloven de mannen. Nils en Sjors hebben er in elk geval veel vertrouwen in dat alles zal lukken en een topproductie op zal leveren.

Aandacht voor stofwisselingsziektes

Sowieso verdienen ze natuurlijk een dikke tien voor hun inzet en de gedachte achter de film: de heren hopen met de film stofwisselingsziektes meer onder de aandacht te brengen. Zodat mensen zich bewuster worden van de ernst van de kwaal: de meeste patiënten halen namelijk hun achttiende verjaardag niet eens...

Scholieren.com houdt je op de hoogte over de vorderingen van de film.

Het is zomervakantie! Onze redactie drinkt met de billen bloot melk uit een kokosnoot op een onbewoond eiland. Tot maandag 2 september publiceren we daarom wat minder blogs, daarna komen we weer op volle kracht terug. Ga je ons missen? check dan het beste uit ons archief bij de Klassiekers!

Gepubliceerd op 3 augustus 2013

REACTIES

Z.

Z.

Nils is zo freaking knap hier. Even zag hij er zo uit toen hij de groeten aan me deed

10 jaar geleden

S.

S.

heee nils is zoooo knap

10 jaar geleden

L.

L.

Haha ik ben het met jullie eens

10 jaar geleden

..

..

waar heeft hij zich ingeschreven om mee te doen/ om films te maken ben benieuwd waar je je moet inschrijven voor een film

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.