Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Spijt!-acteurs over pesten

Spijt!-acteurs over pesten

Door Sjors

Scholieren.com spot celebrities. Gisteravond ging in Amsterdam de film Spijt! officieel in première en wij waren erbij.

Deze nieuwste verfilming van een Carry Slee-boek gaat over de tweedeklasser Jochem, die erg gepest wordt door zijn klasgenoten. Carry Slee baseerde het boek op haar eigen ervaringen. "Een jongen bij ons in de klas op de lagere school werd heel erg gepest. Dat heeft mij geïnspireerd om het boek te maken." Dat was ook een 'dikke jongen', net als Jochem.

Gastvlogger Sjors en cameraman Hidde waren bij de première en vroegen de cast en crew of ze zélf wel eens hebben of zijn gepest.

Gepubliceerd op 18 juni 2013

REACTIES

Noah

Noah

"gastVlogger Sjors..."

10 jaar geleden

H.

H.

ja! Tof is-'ie, hè?

10 jaar geleden

H.

H.

Het leuke: iedereen die zegt wel 'oh ik heb niet gepest' of wat dan ook (behalve die ene gozer die er zo luchtig over doet, wat getuigt dat die er eigenlijk geen spijt van heeft/over schaamt). Jammere is dat dat helemaal niet de essentie is van het pesten.

Als je gepest wordt voel je je buitengesloten en machteloos omdat je geen idee hebt wat je kunt doen. Je schaamt je kapot als je het aan iemand vertelt of aan je ouders of docent. Je ziet ook wel dat ondanks dat deze acteurs in een pest film spelen, ze er een beetje luchtig over doen, tenminste dat merk ik op.

Leuk dat ze een film hebben gemaakt, echt waar hoor, maar pesten is veel meer dan dat.

Tot op de dag van vandaag heb ik nog herinneringen van het pesten, maar gelukkig steeds minder en minder, eigenlijk maar eens in de zoveel maanden......

Iedereen die zegt dat iemand die gepest wordt zich aanstelt of op een karate sport moet; hou gauw je mond dicht, je weet niet waar je het over hebt.

Ik hoef mijn wraak niet in het leven, dat doet karma wel. Iedereen die mij en andere hebben gepest zitten nu in de sh1t of hebben het veel minder.

Een oude vrouw zei tegen mij ooit: wij ouderen weten dat als iemand gemeen doet, het 3 keer zo hard terug komt bij diegene.

10 jaar geleden

Bram

Bram

Ik heb de voorpremière gezien en ik zou zeggen: ga erheen! Het is een prachtige film...

10 jaar geleden

S.

S.

Pesten doet geen pijn; helaas hoor ik dat veel mensen zeggen te vaak naar mijn eigen mening. In dit filmpje wordt ook gezegd dat buitensluiten geen pesten is dat is het wel het word mischien niet zo gezien als echt pesten maar het is het wel. Mensen plegen zelfmoord omdat ze gepest worden zoals je, als je het boek gelezen hebt weet. Het is een prachtig boek trouwens ik ken meerdere mensen ook mijnzelf die hebben moeten huilen omdat Jochem zelfmoord pleegde. Het is gewoon kut pesten niet meer niet minder.

10 jaar geleden

H.

H.

volgens mij zegt ze dat juist niet. Charlotte zegt letterlijk: "buitensluiten is eigenlijk ook pesten."

10 jaar geleden

#.

#.

mega goede film #spijt
geen wonder dat nils verkoijen nooit is gepest: hij is zoooo hot

10 jaar geleden

#.

#.

nils verkooijen

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.