Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Examendief zoon van leraar Ibn Ghaldoun

Door Bram

Update 16:59 uur: de school heeft inmiddels bevestigd dat de natuurkundeleraar en oud-directeur op non-actief is gesteld omdat zijn zoon verdacht wordt van examendiefstal. Onderstaande informatie van het AD blijkt dus te kloppen.

Een van de leerlingen die verdacht wordt van de examendiefstal is familie van een medewerker op het Ibn Ghaldoun. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) tegen Scholieren.com.

Het Ibn Ghaldoun is de school waar de 15 examens uit de kluis zijn gestolen. Het AD schreef dat een van de verdachte leerlingen de zoon is van een natuurkundedocent daar en dat die vader eerder zeven jaar lang directeur van de school was. Of dat allemaal klopt, wilde het OM niet bevestigen of ontkennen: alleen dat de verdachte familie is van een medewerker. Het familielid is namelijk geen verdachte in de zaak, dus geven ze geen details over hem (of haar).

Maar: de school laat weten een natuurkundeleraar per direct 'met verlof' te hebben gestuurd vanwege de examenfraude. Door de combinatie van 'een verdachte leerling die familie heeft op school' een 'een natuurkundeleraar die ineens naar huis is gestuurd' begint het er nu wel op te lijken dat het AD gelijk heeft.

Onduidelijkheid voor vmbo'ers

Ongeveer een derde van de vmbo'ers heeft woensdag aan het begin van de middag gewoon de examenuitslag gekregen, of zit momenteel naast de telefoon te zenuwpezen. Leerlingen met -gl en -tl die economie hebben moeten nog iets langer wachten, omdat dat examen ook gestolen is. De Onderwijsinspectie maakt uiterlijk om 17:00 uur vandaag bekend of de gestolen examens op bepaalde scholen opnieuw zou moeten worden gemaakt. De kans dat examens landelijk moeten worden overgemaakt, is nihil.

Het College voor Examens probeert dan zo snel mogelijk de n-term van het economie-examen vmbo te publiceren (dat hangt af van waar de inspectie mee komt). Als deze bekend is kunnen vmbo-scholen meteen de cijfers gaan berekenen en leerlingen bellen. Hoe snel je iets hoort na de publicatie van de n-term, hangt af van jouw school.

Onduidelijkheid havo en vwo

Het College voor Examens maakt vanmiddag voor 17:00 uur ook bekend of er havo- en vwo-examens over moeten op bepaalde scholen. Dan wordt ook beslist of de n-termen voor de andere leerlingen gewoon morgen om 8:00 uur gepubliceerd zullen worden. Als dit gewoon het geval is, krijgen deze leerlingen volgens de planning gewoon op donderdag hun uitslag.

Gepubliceerd op 12 juni 2013


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?