Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Trend: dronken Belgen op Facebook

Trend: dronken Belgen op Facebook

Door Lotte

Als je dacht dat wij Nederlanders flink kunnen zuipen, dan ken je onze onderburen nog niet! Wij plaatsen gênante teksten op Facebook als we dronken zijn, maar in België is het nog ietsje erger. Daar doen anderen het wel voor je, via speciale facebookpagina's.

Schijnbaar liggen er in België flink wat jongeren lam op straat: flesje drank in de hand, plasje kots uit de mond. Charming. De Belgen hebben er wat op bedacht: massaal worden er foto's gemaakt van dit soort bezopen lui, en publiekelijk op Facebookpagina's als deze gezet. Om anderen af te schrikken en teveel dronkenheid tegen te gaan, maar vooral: om ze lekker uit te lachen. Zo zie je bijvoorbeeld op de Failed: Leuven pagina jongens die op de wc in slaap zijn gevallen en meisjes die languit op de stoep liggen te maffen. 

Duizenden volgers

Lachen ja, maar vies is het ook. Van teveel drank komt kots: en dat kots, dat vinden ze nou mooi. Met de duimen omhoog gaan studenten op de foto met hun ondergekotste wasbak. Sommigen vallen in slaap met hun hoofd in hun eigen kots. Anderen in ándermans kots, tong uit hun mond, waarmee ze dus andermans kots aanra- ieuwieuwieuw. Ondertussen vliegt het aantal likes van de foto's omhoog. 

De pagina's zijn een doorslaand succes. Naast Failed: Leuven is er ook nog Failed: Overpoort en Failed: Diepenbeek. Iedereen bescheurt zich om de domme foto's, dus na amper een paar dagen hadden de pagina's al duizenden volgers. Het wachten is op een Failed: Amsterdam, Failed: Utrecht, Failed: Den Haag en de hele mikmak. Blûgh.

Geen privacy

Grappig, oké, maar kan dit eigenlijk wel? Gezichten worden extra onherkenbaar gemaakt, maar de bezoekers vinden het natuurlijk hilarisch om uit te zoeken wie er op die foto staat. Zo discussiëren ze over de naam en linken ze naar het profiel van de zuiplap. Van privacy is dus niet echt sprake. Wel iets anders dan wanneer je er zélf voor kiest om een uit de hand gelopen partypic te plaatsen, natuurlijk.

Persoonlijk zou ik liever niet kotsend op internet staan (behalve op Scholieren.com natuurlijk, al is het kots hierboven slechts sinaasappelsap). Als mijn moeder het ziet, zou ze hysterisch reageren, en wat nou als je baas toevallig even langs die pagina scrollt? Bovendien zwerft zo'n foto nog jarenlang over 't internet. Horror

Gepubliceerd op 23 januari 2013
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Simon

Simon

Maar vond je de sinasappelsap niet lekker?

11 jaar geleden

C.

C.

Een typisch gevalletje van 'Naming & Shaming'.

11 jaar geleden

J.

J.

Wow, ik houd van jouw schoenen! <3<3<3<3

11 jaar geleden

M.

M.

Haha, ik kom uit Gent (Overpoort is daar de uitgangsbuurt), maar ik had zulke pagina's nog niet opgemerkt. :)

11 jaar geleden

T.

T.

+1 voor Simon
En Lotte, je WC is cool

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.