Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Dronken op Facebook

Dronken op Facebook

Door Tim

Het is zaterdag, twee uur 's nachts. Ik begin productief te worden, terwijl de eerste jongeren alweer voorzichtig de kroeg uitrollen. Met één blik op mijn smartphone check ik Twitter en bereik ik mijn lachquotum van de dag.

Want beste menschen, waarom denkt iedereen nog fatsoenlijk te kunnen typen na een avondje uit? Denk je dat je bij een alcoholpromillage van 1,5 nog een tiptopperfecte oog-hand-coördinatie hebt? Nou nee.

Mijn vagina

Aangeschoten jongeren posten teksten als 'Thuis.Van.Chillins met...' of worden overmoedig: 'Iedereen droomt van mijn vagina' (echt gepost!). Of ze vergeten alle interpunctie in zinnen aangevuld met gangstataal 'hausa wausa en die loco johnny zegt ewaaaa'. Niet alleen kut om te lezen, maar vooral compleet doelloos.

Waar overdag het nut van Twitter en Facebook soms al ver te zoeken is, is dat tijdens een stapavond helemaal onvindbaar. Waarom zou je met de hele wereld onnodige en/of onleesbare informatie over je stapavond moeten delen? We hebben niet voor niets sinds ons zesde jaar taalonderwijs en weten dat het panneNkoek is. Dat het 'mijn schatje' in plaats van 'me schatj' is en dat je hoofdletters niet voor niets gebruikt.

Tongzoenfoto's

Oké, een paar onleesbare tweets na een paar biertjes kan ik iemand nog wel vergeven. Maar het bizarste vind ik foto's op Facebook waarop je kunt zien hoe dronken iedereen is en/of hoe het met de vorderingen binnen de tongworstelcultuur gaat. Of als je wilt showen hoeveel verschillende soorten drank je al naar binnen hebt gewerkt.

Deze Facebookfoto ziet je moeder ook, hoor.

Maar de 'casus horribilis' is als je (nu nog) beste vrienden een foto plaatsen waarop je kotsend in een steegje ligt of lonely je roes uitslaapt in de nachtbus. Momenten waarop ík mijn smartphonetje het liefste goed in mijn zakken verstop, zodat mijn accounts tenminste veilig zijn.

Zien, niet doen

Bij De Villa, New Chicks en Oh Oh Cherso draait het erom: idioot gedrag is leuk om eens bij een ander te zien, maar niet bepaald geschikt om na te doen. Jackass en parachutespringen zonder parachute is ook leuk om te zien, maar dat kun je beter zelf ook maar niet thuis nadoen. Vroeg of laat komen daar ongelukken van. En geloof me: kots is sowieso nooit Twitter- en Facebookwaardig.

Wie de filmverwijzing raadt, krijgt kudo's.

Gepubliceerd op 13 oktober 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

V.

V.

KUDOOOO'S!

11 jaar geleden

Kim

Kim

Goeie foto.

11 jaar geleden

T.

T.

Filmverwijzing naar Project x ?
http://www.film1.nl/images/portrait/original/79675.jpg

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.