Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Forumbaas van Scholieren.com?

Forumbaas van Scholieren.com?

Kikaa

Kikaa (17) is één van onze jongste forumbazen op het Scholieren.com forum. We zijn áltijd op zoek naar nieuwe forumtalenten om ons team te verjongen, wat soms voelen we ons een stel ouwe lullen. Jong bloed noemen we dat, maar dat heeft niks met vampieren te maken. Ook de uitgever van Scholieren.com, Simon, begon ooit als forumbaas op het forum. Wat de hel is er zo leuk aan forumbazen?

Fora zijn alleen voor saaie discussies, dacht ik. Op mijn veertiende belandde ik op het forum van Scholieren.com. Meteen ging er een hele forumwereld voor me open. Naast vragen over de stelling van Pythagoras en de gemiddelde bh-maat, kwam ik erachter dat forummen ontzettend gezellig is.

Hoe leuk is het als je andere mensen kunt helpen met hun problemen en vragen? Vragen over wiskunde of seks: alle issues komen langs. Het is leuk om mensen te helpen en daardoor kreeg ik steeds meer lol in het forum.

En topics zijn muzikaal inspirerend, leerzaam op verrassende manieren, soms heel heftig, ronduit nuttig, gezellig, onzin, een tikkie beangstigend of pittig.

In real life

En hoe gek het misschien ook klinkt: je bouwt óók via internet een band op met iemand die je dagelijks spreekt. Naast alle vragen op het forum kwam ik erachter dat je ook gezellig kunt kletsen. Iedereen is welkom. En niet alleen op het forum: ook in real life wordt er regelmatig één op één of in grote groepen afgesproken. Supergezellig!

Er zijn vele forumrelaties, vriendschappen, huwelijken en baby’s(!) ontstaan via het forum. Maar wat wil je: het forum bestaat al 12,5 jaar!

Gevraagd

Tot mijn vreugde werd ik gevraagd of ik forumbaas wilde worden. Ik zou 'mijn' subforum schoon moeten houden en ervoor moeten zorgen dat er een leuke sfeer hangt. Ook werd er van me verwacht dat ik mee zou discussiëren over het beleid en dagelijks mijn steentje bij zou dragen aan deze discussies. Ik sms'te gelijk een vriendin die ik via het forum heb leren kennen.

Haar reactie: "JA, DOEN KIKAA!"

Drie subfora

Anderhalf jaar geleden werd ik forumbaas. In die tijd heb ik veel geleerd van hevige discussies over de rol van de bemiddelaar op het forum, de manier waarop je het banbeleid uitvoert en communiceert naar 'stoute' leden en hoe streng je op verschillende subfora modereert. Pak je iedere flauwe reactie keihard aan, of laat je het een beetje los? Mag een bloteborstenfoto geplaatst worden op het forum? Nee? Maar wat nou als het om een schilderij gaat? Of een Hentai?

Wat als depressieve forummers ervaringen met elkaar uitwisselen over zelfbeschadiging, moet dat dan zomaar kunnen? En hoe ga je om met vaste leden die tien jaar geleden lid werden en nu lang en breed afgestudeerd zijn, maar voor wie het Scholieren.com-forum nog steeds hún forum is?

Zie daar maar eens uit te komen met forumbazen en leden onder elkaar. Ik leer elke dag.

Inmiddels ben ik forumbaas van drie verschillende subfora waar ik regelmatig kom: Algemene Schoolzaken, Studiezaken en Psychologie.

Jon, oprichter van Scholieren.com en de Grote Creator van het forum was ook op onze meeting in november. Hier grijpt hij zeer weldadig naar een handje chips.

En als forumbaas leerde ik de oprichter van Scholieren.com kennen, waardoor ik er nu een bijbaantje heb: ik schrijf kwalitatieve uittreksels van de nieuwste romans voor Scholieren.com.

Inmiddels heb ik op een aardige en redelijke manier leren discussiëren en dat is iets waar ik in het dagelijks leven ook veel aan heb en gebruik van kan maken. Als forumbaas moet je goede ideeën over het forum hebben, je mening op een subtiele manier duidelijk kunnen maken en kunnen incasseren. Want soms doe je iets stoms en realiseer je je dat pas de volgende dag.

Iets wat soms erg lastig is, maar ook iets wat ik erg leuk vind om te doen!

Gepubliceerd op 20 december 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

D.

D.

tlijkt me wel leuk! alleen denkik niet datik er zo geschikt voor ben x)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.