Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

De liefde van je leven vind je op Scholieren.com

De liefde van je leven vind je op Scholieren.com

Zij heeft 12.661 berichten op het Scholieren.com forum geplaatst, hij maar liefst 23.866. Twee fanatieke computeraars, verder niets? Nope: veel meer dan dat. Afgelopen vrijdag zijn Hans ([forumnaam wegens omstandigheden verwijderd) en Jolien ([idem]) namelijk getrouwd. Het Scholieren.com-forum resulteert in ware liefde!

Inmiddels zijn ze 22 en 23 jaar, maar toen ze elkaar als vijftienjarigen op het forum ontmoetten hadden ze nooit kunnen denken dat ze ooit zouden trouwen. “Het forum was een soort chatbox. Met een groep vrienden praatten we een heleboel over de meest uiteenlopende onderwerpen. Op zoek naar een vriendje of vriendinnetje? Nee, dat was ik helemaal niet!” zegt Hans.

Je dag bespreken

Tegenwoordig worden er op het forum vooral losse vragen gesteld en oplossingen voor problemen gezocht, maar acht jaar geleden was het forum veel minder vraag-antwoordgericht. De Kantine was een plek op het forum waar iedereen elkaar kende en z'n dag met elkaar besprak.

“Zodra je uit school kwam keek je gauw even op het forum. Het was vooral zo leuk omdat iedereen uit een ander deel van het land kwam, maar wel ongeveer dezelfde leeftijd had. We bespraken hele normale dingen.” Diezelfde dingen als waar jij met je 'gewone' vrienden over lult, dus.

Mysterieus

Tussen het eerste contact op het forum en de eerste echte ontmoeting zat ruim twee jaar. Wat gebeurde er in de tussentijd? “Het duurde lang voordat we écht contact hadden. Hans was heel mysterieus, postte bijvoorbeeld nooit foto’s. In ons kantinegroepje praatten we heel veel, en pas na een hele poos wisselden wij tweeën e-mailadressen uit," vertelt Jolien.

"Dat werd leuker en leuker, op bepaalde dagen stuurden we vijftig mails per dag naar elkaar. We sms’ten veel, we mailden veel, we hadden elkaar altijd wat te vertellen. We waren vrienden, hadden elkaar nog nooit in het echt gezien," legt ze uit.

Dé date

"Toen kwam dat moment. We spraken af in Breda. Allebei hadden we hele hoge verwachtingen. Want als we het op het internet zo goed konden vinden, waarom dan niet in het echt? Misschien was het juist door die hoge verwachtingen dat het échte afspraakje een beetje tegenviel. We zaten wat verlegen op een bankje in het park. De zon scheen, het was warm, maar echte liefde was er niet. Na anderhalf uur stapte ik weer in de trein naar huis." vertelt Hans.

“Na die middag hebben we een paar dagen minder contact gehad. Een paar maand later spraken we maar weer af, toen op de studentenkamer van Jolien. Op dat moment was het gewoon leuk! Het contact bloeide weer op, niet alleen via internet. We zagen elkaar steeds vaker in het echt. Een paar ontmoetingen later hadden we verkering.” 

Hoge verwachtingen

Intussen is dat vierenhalf jaar geleden, en afgelopen vrijdag zijn ze dus getrouwd. Zouden ze andere mensen ook aanraden via het internet de liefde van hun leven te vinden? “Op zich wel, het is prima te doen! Er zijn wel veel vrienden die je raar aankijken, omdat ze niet snappen hoe je iemand online leuk kan vinden. Het eerste moment waarop je elkaar écht ziet is wel heel lastig, je verwacht een heleboel. Het is altijd maar de vraag of die verwachtingen uitkomen,” zegt Jolien. Voor wie durft: sla je slag...

Jolien en Hans heten in het echt anders. Hun werkelijke naam is wel bij de redactie bekend.

Gepubliceerd op 21 februari 2011
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

D.

D.

Gefeliciteerd!!*O*

13 jaar geleden

L.

L.

Niet heel bijzonder, je ziet het steeds vaker maar wel heel bijzonder dat het op onze forums gebeurd!
Gefiliciteerd, leuk artikel.

13 jaar geleden

V.

V.

Gefeliciteerd :)

13 jaar geleden

D.

D.

zijn er btw nog meer forumhuwelijken?
En echt bijzonder dat een internetvriendschap zo'n mooi resultaat kan brengen!

13 jaar geleden

J.

J.

@Duckdoggy Geloof het wel. Er zijn in ieder geval twee forumbaby's (= een baby waarvan de ouders op het forum zitten).

13 jaar geleden

S.

S.

Hee Hasseltboy en PP, lang niet gezien. Gefeliciteerd!

13 jaar geleden

C.

C.

Gefliciteerd!
Jemig heey wat zouden we toch zonder scholieren.com moeten...

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.