Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Scholierentype: de gymleraarlover

Scholierentype: de gymleraarlover

Door Merel

Samen lopen we over het strand, onze handen in elkaar verstrengeld, mijn hoofd tegen zijn gespierde schouder. Ik slaak een zuchtje van tevredenheid. Met zijn lippen tegen mijn oor fluistert hij: "jij bent de allerliefste". Ik leun langzaam naar voren, terwijl ik zijn zachte adem op mijn gezicht voel...
Om de week kruipen onze bloggers in het hoofd van een ander type scholier. Laatst al het talentje en de dramaqueen, dit keer de gymleraarlover.

"Marijke. Hallo. Marijke? Marijke!" Verward kijk ik op, recht in het gezicht van Thom. Hij staat voorovergebogen, zijn handen op zijn bovenbenen. Lachend helpt hij me overeind. "Was je weer aan het dromen?" "Sorry," zeg ik met blozende wangen. "Kom, je bent aan de beurt, de kast staat klaar!"

Eigenlijk heet Thom meneer Ramaekers, maar wij mogen Thom zeggen. Wij zijn namelijk zijn lievelingsklas, dat zei hij zelf. Ik denk dat ik wel weet waardoor dat komt..

Iedereen vindt Thom geweldig: hij is echt de populairste leraar van de school. Hij is dan ook heel grappig, en zó aardig! Hij begrijpt ons echt. Laatst hadden we goed gegymd en mochten we vijf minuten eerder omkleden, gewoon zomaar! Maar stiekem vond ik dat best wel jammer natuurlijk, want zo zag ik hem vijf minuten minder. En het duurde nog twee dagen tot de volgende gymles.. Daarom ben ik even naar hem toegegaan om dankjewel te zeggen voor de fijne les en zo, maar het kwam er niet helemaal uit zoals ik wilde volgens mij. Hij keek me namelijk een beetje vreemd aan en zei zoiets van "dat is ook maar mijn werk hoor", alsof hij daarnaast ook nog een leven had of zo.

Ik bedoel, hij is dus echt wel de enige man in mijn leven. Dat weet ik gewoon zeker, zulke dingen voél je gewoon. Ja, natuurlijk is hij ouder dan ik, maar dat kan ook best een voordeel zijn hoor. Hij is tenminste niet zoals al die andere jongens uit mijn klas, die zijn zó kinderachtig! Nee, ik heb een man nodig die volwassen kan denken, die realistisch en nuchter is, net als ik. En Thom is dat allemaal. 

Ik heb het al helemaal bedacht. Laatst was er toch ook zo'n meisje dat met haar leraar naar Frankrijk was gegaan? Zoiets gaan wij ook doen, Thom en ik. Ik heb het hem alleen nog niet verteld, maar dat is juist leuk, want dan is het echt een verrassing. Ik weet zeker dat hij het ook een supergoed idee vindt. Kijk nou naar de manier waarop hij me net overeind hielp! Dat is toch super lief? Die blik in zijn ogen, zijn warme handen in de mijne...

*BAM*

"Marijke? Marijke, gaat het? Shit, ze is bewusteloos volgens mij. Dat was een flinke klap, ze rende recht tegen de kast aan... Kan iemand snel een coolpack halen? Marijke, hoor je me?"

Gepubliceerd op 7 november 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

M.

M.

echt een boeient verhaal ik had wel willen weten hoe het verder afliep.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.