Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Scholierentype: het 'talentje'

Scholierentype: het 'talentje'

Door Merel

"Nee, dit weekend kan ik niet, sorry. Dan heb ik een danswedstrijd. Maandagavond? Ehm, dan heb ik eigenlijk toneel. En we zitten met die première van volgende week, dus dit is een soort van generale. Nee, wacht, hoe noemde je dat nou? Oh ja, pre-generale! Super belangrijk dus."

"Hoe bedoel je, iets afzeggen? Nee, ik kan echt niks missen. Ik vind het zelf ook best vermoeiend hoor, maar goed, er is nu eenmaal niks aan te doen..''

Voor de zomervakantie schreef (oud-)blogger Tjeerd al over verschillende scholierentypes. Merel neemt ‘t stokje van ‘m over. Om de week kruipt ze in het hoofd van een ander type scholier. Dit keer: het talentje. Alle scholierentypes vind je hier.

Weet je wat, kun jij die presentatie niet gewoon vast voorbereiden, dan lees ik hem extra goed door en maak ik er wel iets leuks van in de klas. Ik bedoel, daar ben ik toch net wat beter in dan jij, hè - wat? Nee, dat bedoel ik niet verkeerd, helemaal niet! Het is gewoon een kwestie van taakverdeling; jij doet het voorwerk, ik zorg ervoor dat het een spetterende show wordt vrijdag met levensbeschouwing.

Zucht, je lijkt m'n moeder wel, serieus. Die loopt ook constant te zeiken dat ik het 'te druk' heb. En dat ik meer tijd moet besteden aan 'huiswerk', en 'vriendinnen'. Of dan vraagt ze 'of ik wel vriendinnen heb?' Jezus, dat mens moet zich gewoon niet overal mee bemoeien!

Mijn vader niet, die staat tenminste aan mijn kant. Hij stimuleert me echt, zegt dat ik ver kan komen in mijn leven. Als ik maar doorzet. Daat gaat het allemaal om, dóórzetten, weet je wel. Hij wil mijn manager worden, over een paar jaar, als ik wat ouder ben. Mama vindt dat weer niet goed, natuurlijk. Daar hebben ze wel eens ruzie over ja. Best vaak, eigenlijk. Dan slaapt mama ineens op de bank, en is papa weer drie dagen chagrijnig. Maar ja, daar kan ik toch niks aan doen? De showbizzwereld is gewoon deel van mijn leven.

Hoe dan ook, ik heb dus eigenlijk echt totáál geen tijd, ik moet meteen naar huis van papa. Vanmiddag gaan we foto's maken voor mijn, ehm, dinges.. Hè, hoe heette dat nou... Portfolio! Ja, want zonder portfolio ben je dus echt nergens in de castingwereld. Maar daar ga ik verandering in brengen! Wacht maar, over een paar jaar kun je wel mooi zeggen dat je nog samen met mij een presentatie gehouden hebt! Dat was trouwens geregeld zo hè? Mooi. Dan zie ik je vrijdag wel tijdens levensbeschouwing. Wat was het onderwerp trouwens ook alweer? Bescheidenheid. O."

Gepubliceerd op 10 oktober 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.