Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Geen stroom, geen examen

Door Kim

Alwéér gehannes met de digitale examens. Door een stroomstoring in Hoorn konden vmbo-leerlingen van scholengemeenschappen Tabor (locatie d'Ampte) en Newton vandaag niet verder met hun examen Engels.

De leerlingen waren net een half uurtje bezig toen de elektriciteit uitviel. En hoewel sommige leerlingen hun examen op de laptop (dus: een accu, geen stekker) maakten, hadden ze daar geen reet aan: geen stroom = geen internet = geen volgende vraag.

Tabor: geen redden meer aan

Bij sg Tabor was er na een uur wachten geen redden meer aan: ook toen er weer stroom was, weigerden de servers. Examencoördinator Robert Groot vertelt tegen het Nederlands Dagblad: "We hebben de leerlingen nog voorgesteld om het examen op papier te maken, maar uiteindelijk is besloten dat niet te doen omdat ze dan helemaal opnieuw moesten beginnen."

Nu moeten de leerlingen nog steeds van voren af aan beginnen, maar dan op 31 mei pas, vertelt een meisje tegen 3FM. Ook wiskunde moest naar de 31e verplaatst worden.

Newton: extra tijd

Leerlingen van het Newton hebben iets meer mazzel: toen de techniek het eenmaal weer deed konden ze gewoon weer verder met het examen, en bleken alle invulde antwoorden wonderwel opgeslagen. Ze kregen extra tijd om het examen af te maken, maar die ging wel van het middagexamen wiskunde af - die is daarom verplaatst naar 31 mei.

Gepubliceerd op 22 mei 2012


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?