Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Energy-alternatieven

Energy-alternatieven

Je moeder zeurt dat je moet kappen met die Red Bull- of koffieverslaving.

Dat begrijp je best, maar hoe moet je dan nachten doorhalen, die saaie wiskundeles overleven, die werkstuk-schrijf-marathon tot een goed einde volbrengen?

Met tandenstokers tussen de oogleden speur ik een nacht lang het internet af naar vijf upcoming alternatieven voor koffie en energiedrankjes. Zo kan het dus óók...

1. Guaraná

Op mijn zoektocht kom ik langs allemaal schattige websites over thee zonder kunstmatige ingrediënten of suiker. Van die verantwoorde shit met een brandnetelnasmaak dus. Next.

De Brazilianen helpen me gelukkig uit de brand met hun Guaraná. Dat is een of ander nootachtig zaadje van een blabla – waar het om gaat is dat dat ding tjokvol cafeïne zit. Met één glas schijn je al evenveel cafeïne te hebben als in vijf peperdure nepkoffies van de Starbucks.

Tijdens gametoernooien is het drankje megapopulair: sommige toernooien duren zo’n vier dagen (en nachten). Wie daar geen seconde van wil missen én niet wil afkicken, moet met iets beters komen dan een koffie verkeerd. Guaraná is ook in Nederland te koop: in Amsterdam, Rotterdam en online. Onze eindredacteur functioneert sinds een reis naar Brazilië niet meer zonder.

2. Chinese massage

Brazilië is niet het enige grote, verre land dat ons door de energiecrisis heen gaat helpen. Er is een land dat binnenkort de wereld gaat overnemen, dus we kunnen er maar beter van leren: China.

Terwijl Amerikaanse schoolkinderen 's ochtends met de hand op het hart hun vlag toezingen, friemelen Chinezen met hun handen aan hun hoofden. Ze moeten zichzelf aan het begin van elke schooldag namelijk een hoofdmassage geven om hun concentratie te verhogen.

Waar op hun hoofd ze dan masseren? Op de juiste acupunctuurpunten natuurlijk! En waar die zitten? Dat staat hier uitgelegd.

3. Cafeïne inhaleren

Natuurlijk kun je altijd nog terugvallen op de ouwe trouwe cafeïne, maar doe dat dan wel met stijl: inhaleer het gewoon. Een vrolijke hoogleraar uit Amerika bedacht dit in de hoop rijk te worden van zijn koffie zonder slechte adem.

Het spul is nu nog duur (€2,28 voor een portie met evenveel cafeïne als één kopje koffie) en geheel terecht is men bang dat dit als een partydrug omarmd zal worden. Ik ben daar persoonlijk ook doodsbang voor ja, stel je voor...

Daan in De Weg Over Rozen4. Good-old Dextro

Gelukkig zijn er ook minder gevaarlijke alternatieven, zoals Dextro. We weten nog hoe Daan (vanaf 0:43) uit onze nep-soap De Weg over Rozen wel hield van een Dextrootje op z'n tijd.

De naam zegt het al: je krijgt er kilo's energie van. Daarbij heeft een BN'er het gebruikt, niet zo'n klein beetje ook, dus is het cool.

5. Wees creatief!

Tot slot blijft het mooiste alternatief over: ga zelf eens wetenschappelijk experimenteren (zonder een been te verliezen) met cafeïnepoeder of Guaraná en andere vloeistoffen. Die vloeistoffen kunnen kruidentheetjes zijn, maar ook heftigere shit zoals Fristi (suikerrr!).

Leef je uit, wees creatief, bekijk een jaar lang alle standen van de sterren en geef ons vervolgens je gouden tip. Of doe dat allemaal niet en ga gewoon eens op tijd naar bed vanavond. Succes!

Gepubliceerd op 5 april 2012
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

K.

K.

GUARANAAA! Zoveel beter dan Red Bull.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.