Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Liefde is duur

Liefde is duur

Liefde en geld gaan vaak niet samen. Die twee combineren voelt alsof je paars met rood matcht of kaneel in je muntthee strooit. Een beetje vreemd dus.

Toch zijn ze onlosmakelijk met elkaar verbonden: je hebt liefde nodig voor je geld, maar ook geld voor je liefje. Dat laatste blijkt wel uit de (volgens ons) vijf grootste verkering-kostenposten die we voor je op een rijtje hebben gezet. Ka-ching, mon amour...

1: de praktische kosten

"Van alle treinkaartjes kan ik inmiddels mijn muur behangen", zegt klasgenootje Rosa. Omdat haar vriendje tegenwoordig studeert en op kamers in een andere stad woont, moet het stel dokken om elkaar even in de armen te kunnen sluiten.

2: de dure dates

Helemaal als het een prille liefde betreft, gaat er veel geld in leuke activiteiten zitten. Zwijmelen bij een film, ranja met een rietje op het terras en samen uit eten. Euro’s vliegen rond als de vlinders in je buik.

3: de telefoonrekening

Ik schreef er al eens over, want voor je het weet heb je een enorme schuld opgebouwd. Tip van de geldexperts van het Nibud: Skypen, Skypen en nog eens Skypen. Je kunt Skype installeren op je iPhone, of lekker thuis vanuit je luie stoel je liefje diep in de ogen kijken terwijl het geluid een paar seconden later overkomt. "Ik hou van je, MUAAK". Huh? Wat zeg je?

Moet je weer op bezoek bij je schoonfamilie. En niet zonder lege handen. Kassa! 4: cadeautjes

Zie je net dat leuke tijdschrift waar ze zo dol op is, of die dropjes waar hij niet van kan afblijven… Elkaar af en toe verwennen en verrassen is natuurlijk leuk, maar het is niet echt ideaal als je vriendje meer uitgeeft aan jou dan jij aan hem. Het schept misschien verkeerde verwachtingen.

Expert Anna van het Nibud geeft de tip het meteen eerlijk te zeggen als je je hier schuldig over voelt. Je kunt direct aangeven dat je hiervoor simpelweg het geld niet hebt. Hierrr trouwens een grappig testje om te checken of jij en je liefje qua uitgavenpatroon op één lijn zitten.

5: kleding

Je zou het misschien niet verwachten, maar in een jeugdig liefdesleven wil je natuurlijk de allerbeste indruk maken op je liefje. Onzekerheid wordt gecamoufleerd met een nieuwe jeans en trui. Ook als je al een maand/halfjaar/jaar samen bent en elkaar allang op z'n lelijkst hebt gezien.

Geen maffiapapa

De helaasheid van alle leuke dingen is dat ze nu eenmaal geld kosten. Zolang je net als ik geen miljoenenbaan hebt, de jackpot wint of een maffiapapa hebt, kosten vriendjes (of vriendinnetjes) geld. Veel geld.

Maar leg je er maar bij neer, want je wilt je schatje toch ook niet dumpen om die bankrekening weer uit 't rood te krijgen?

Gepubliceerd op 19 februari 2012
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

L.

L.

Rood en paars match niet?

''Euro's vliegen rond als de vlinders in je buik.'' Deed mij glimlachen.

De enige gratis liefde is liefde voor jezelf, lijkt het zo.

12 jaar geleden

S.

S.

Misschien is het -uit budgetteringsoverwegingen- inderdaad verstandig geen relatie aan te gaan. ;)

12 jaar geleden

M.

M.

Darom doe ik niet aan liefde

12 jaar geleden

G.

G.

Ik zou een paar trucjes verzinnen zodat er niet al te veel geld in gaat zitten!

12 jaar geleden

A.

A.

gewoon niet aan de liefde beginnen en zo heb ik nog wat als de man voetbal wil kijken wil de vrouw weer een ofandere serie zijn en als we op zondag de samenvattingen willen zien dan krijgen we op ons flikker dat we alweer voetbal kijken en wil ze weer wat anders zien en zoo gat dat door :$

12 jaar geleden

A.

A.

wij mannen mogen ook geen voetbal kijken wat een fucking bullshit ( dan raken ze over de zeik en willen een of andere serie zien)

12 jaar geleden

A.

A.

we mogen geen voetbal kijken

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.