Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Starfucks-koffie

Starfucks-koffie

Paris Hilton drinkt Starbucks. Dus moeten wij dat ook, schijnt.“Nou, misschien ga ik wel even naar station Utrecht Centraal. Starbucks drinken en zo.”

Starbucks-koffie. Ik dronk het voor het eerst op vakantie toen ik tien was. Smullen van de exclusiviteit. Mijn moeder zei nog: “Geniet ervan, dit heb je namelijk niet in Nederland!” Het smaakte lekker, maar ik herinner me vooral dat ik me daarna uitermate bijzonder voelde.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals de trend om te kankeren en het t-shirtloze kleedgedrag van kakkers. Ook een trend gespot? Deel het met ons in de reacties.

Maar de tijden veranderen. Laatst kwam ik op Utrecht Centraal en ik zag een enorme rij staan voor het eerste Nederlandse filiaal van Starbucks. Het einde van de exclusiviteit, het begin van de uitmelking en verhyping.

“Wat ga jij doen dit weekend?” vroeg ik aan een Nijmeegse klasgenoot. “Een beetje luieren, misschien nog even naar Utrecht Centraal op en neer, Starbucks halen” zei hij.

Sinds mijn klas weet dat ik bijna elke week wel in Starbucks-steden Utrecht, Leiden of Amsterdam kom, vliegt mijn populariteit ineens de peilingen uit. “Rutger, kun je voor mij een Starbucks-beker meenemen?” wordt er steeds gevraagd. Want: Starbucks is hip. Overdreven hip.

Het schijnt te komen door de Amerikaanse gossip-websites die constant foto’s plaatsen waarop bekende sterren lurken aan een beker vol Starbuckskoffie. Opeens weet iedereen wat Starbucks is, wat je er kunt bestellen en hoe je dat moet zeggen. Ik vertel mensen dan dat Starbucks niet echt origineel of nieuw is en dat je véél beter naar goedkopere koffiezaken (ik noem een CoffeeCompany) kunt gaan, maar dat doet ze niks. 

“Ik weet dat het erg duur is, maar ik vind het het allemaal waard,” zegt schoolgenootje S. over de asociale prijs die ze betaalt voor een beker Starbuckskoffie. “Want wat is er nou fijner dan op zo'n manier je dag beginnen? Lekker struinen door het centrum van steden met zo’n machtig grote beker in je hand..” verzucht ze. 

Machtig grote beker, of vooral een machtige beker? Wat vind jij van Starbucks? 

Gepubliceerd op 26 januari 2011
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

D.

D.

Nog nooit Starbucks gedronken, maar een ice-coffee van DE die ik in soms in de 1e pauze koop, gaat er altijd wel in :D.

13 jaar geleden

D.

D.

Nu is starbucks niet alleen erg lekker en orgineel. Je kunt er ook nog ( in andere steden dan ) erg lekker relaxen! Er is een warme sfeer in de zaak met louge banken mooi ingericht. Werkenlijk baal ik dat mijn stad er geen heeft, sinds ik zo'n grote koffie fanaat ben. Prima kwaliteit dus.

Echter heeft rutger auteur van dit artikel moeite met conclusies trekken. Mensen drinken starbucks omdat het hype is... dan kun je wel alles naar media propaganda en manipulatie relateren? te makkenlijk

13 jaar geleden

J.

J.

Coffeeecompany is nog duurder! Betaalde ik laatst geloof ik drie euro voor een kleine beker normale koffie.. En dan bedoel ik echt KLEIN. Maargoed, leuk artikel! :) Koop toch veel liever mn koffie bij de ah to go.. Ook niet goedkoop trouwens, voor koffie. 1,50 nu geloof ik.

13 jaar geleden

C.

C.

Coffee Company is sowieso de beste <3
Hun koffie is 10x lekkerder dan de Starbucks, het is er veel gezelliger en niet zo associaal druk! :)
Oja, en de Starbucks is duurder dan de Coffee Company hor ;) In Utrecht wel tenminste :)

13 jaar geleden

R.

R.

Weeeeet je, er zit een bagels & beans in Utrecht. Iets voor de volgende vergadering? ;p

13 jaar geleden

C.

C.

Het is gewoon echt heel erg lekker!
Zeker te duur voor elke dag, maar af en toe een verwenmomentje :)

13 jaar geleden

S.

S.

liefdadigheidsdiner bijgewoond ten behoeve van het NMCF, het kinderfonds van de antiapartheidsstrijder.

Voorzittend rechter Julia Sebutinde wilde nog eens precies van Farrow weten van wie de suggestie afkomstig was dat de diamanten van Taylor waren. ''Alleen van haar'', aldus Farrow, doelend op Campbell.

Het model had vorige week nog gezegd dat die suggestie juist van iemand anders aan de ontbijttafel kwam. Maar volgens Farrow is het ''absoluut niet'' waar dat zij heeft gezegd dat de diamanten van Taylor moesten zijn.



Gewaarschuwd

Farrow was nog gewaarschuwd voor de omstreden Taylor door Graça Machel, de vrouw van Mandela. ''U wilt niet worden gefotografeerd met die man'', zei Machel volgens Farrow aan het begin van het diner tegen haar.

Eigenlijk had maandagochtend eerst de toenmalige agente van Campbell, Carole White, als getuige moeten worden opgeroepen, maar de SCSL-aanklagers gooiden de volgorde op het laatste moment om.

Taylors advocaat Courtenay Griffiths zei tegen de rechters ''zeer boos'' te zijn over die wijziging omdat ''wij onze strategie hebben gepland'' op basis van de eerder geplande volgorde.

bron: nu

13 jaar geleden

J.

J.

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
STARBUCKS IS DAA BOMB!

13 jaar geleden

P.

P.

Wat is dat toch met die hype?
Anderhalf jaar geleden had ik er nog nooit van gehoord...

13 jaar geleden

M.

M.

Kleine koffie/thee zaakjes zijn 100 keer zo gezellig.

13 jaar geleden

J.

J.

Samier, wat heeft dat met deze onderwerp te maken????

En Starbucks maakt echt lekkeruuh koffie, daarom is het over het algemeen je prijs waard. (Ook al vind ik het persoonlijk te duur)

13 jaar geleden

S.

S.

Starbucks is niet meer zo lekker als je echte italiaanse/zuid amerikaanse/arabische koffie proeft, starbucks gaat dan een beetje fake smaken(wat ook meestal is)
dus nu drink ik vooral uit nespresso bars... je kan elke dag 1tje gratis halen als je lid bent.... LANG LEVE KOFFIE :)

13 jaar geleden

C.

C.

Ik vind dat het gerelateerd kan worden aan media? Ik denk natuurlijk niet dat er sprake is van propagenda, alleen is een van de redenen dat mensen Starbucks kopen, zeker wel het idee hiermee 'hoger te staan'. Waarom een koffie van 5 euro kopen ( simpele latte ) als andere bedrijven, precies hetzelfde product aanbieden voor een minder hoge prijs? Naar mijn idee worden bij Starbucks niet eens exclusieve koffiebonen gebruikt, aan de smaak merk ik tenminste niets exclusiefs.

13 jaar geleden

B.

B.

justin bieber sucks

13 jaar geleden

A.

A.

ja klopt

13 jaar geleden

K.

K.












hij is stom

13 jaar geleden

J.

J.

ik vind hem een lekker ding

13 jaar geleden

M.

M.

Vooral de koffie vind ik erg goed. Ik heb zeker al 40 verschillende Starbucks-winkels van binnen gezien. Op vakantie...

13 jaar geleden

D.

D.

In Berlijn stikt het van de Starbucksen. Heerlijk, daar liepen we minstens één keer per dag naar binnen. <3

13 jaar geleden

K.

K.

De prijsverhouding klopt niet. Voor het geld wat k voor die koffie betaal verien ik koffie met een stripster derbij.

13 jaar geleden

C.

C.

Hmm, toen ik nog met mijn vader over de wereld reisde voor zijn werk gingen we best wel vaak naar starbucks.

Maar persoonlijk vind ik de coffee company het lekkerst, en coffee united kan er ook wel mee door. Het is vooral jammer dat mensen denken dat ze hipper zijn als ze koffie van een bepaalde keten drinken. Meelopersgedrag.

13 jaar geleden

P.

P.

Ik drink het niet meer. Het is een domme hype geworden, wat is dat toch met m'n leeftijdsgenootjes? Allemaal massaal aan de BlackBerry en de iPhone, echt heel zielig.

Hetzelfde met de adidas vestjes, ik droeg ze vroeger echt zowat als enige in mijn school, nu draagt iedereen ze. Ik droeg ze omdat ik ze bijzonder/mooi vind, zij dragen ze om een heel andere reden.

Heel frusterend voor de echte originelerds onder ons!

13 jaar geleden

N.

N.

Starbucks is ook weer zo'n trend. Ik heb serieus echt een keer een meisje zo'n leeg bekertje van straat zien vissen om daar mee op de foto te gaan poseren... om vervolgens een statement te maken op hyves of facebook.. hoe on-orgineel kun je zijn...

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.