Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Stomme Duitsers

Stomme Duitsers

Door Kim

Duitsland + Nederland = oorlog?!Nederlandse jongeren hebben vaker een hekel aan Duitsers dan ouderen. 1 op de 3 pubers vindt namelijk dat ze hen de Tweede Wereldoorlog never nooit kunnen vergeven, terwijl 90% van de Nederlanders die WOII daadwerkelijk hebben meegemaakt, dat al lang en breed heeft gedaan. De reden? Veel oudjes zouden dat oorlogsgepraat 65 jaar na dato wel zat zijn, en jongeren zouden niet genoeg 'historisch besef' hebben. We leren op school blijkbaar wel over bommen en granaten, maar niets over spijt en excuses.

Zeg 'ns eerlijk: word jij ook niet zo blij van die Deutsche Leute? En komt dat door die oorlog, of juist door de voetbalwedstrijden of je leraar Duits
Gepubliceerd op 10 mei 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

K.

K.

Mijn lerares Duits heeft niet bepaald bijgedragen aan mijn Duitsland-beeld.

13 jaar geleden

P.

P.

ik vind duitser helemaal gay

13 jaar geleden

D.

D.

Ik heb helemaal geen probleem met Duitsers. Ik mag de Duitsers die ik ken wel. :)

Yay, late reactie!!! :D

12 jaar geleden

I.

I.

Duitsers zijn stomme megolen ze kunnen niet eens normaal praten waarom moeten wij wel hun taal leren en hun niet onze fucking aasjlog zijn ze.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.