Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

The Return of the Koelkasttelefoon

The Return of the Koelkasttelefoon

Een koelkast? Mij niet gezien.Ik was tien toen ik mijn eerste mobieltje kreeg. Een supergroot, lelijk mormel dat ik tegenwoordig niet eens meer op de site van Nokia kan vinden. Ik kon ermee sms'en (en wel 15 berichten opslaan!), bellen en Snake II spelen. "Wauw!", dacht ik toen over mijn koelkasttelefoon.

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die daar nog steeds zo over denken. Of alweer, eigenlijk. Helemaal hip: de retro koelkasttelefoon! Zonder mobiel internet, natuurlijk.

In 'Rages/HIPspot de redactie van Scholieren.com trends op het schoolplein. Zoals de trend om te kankeren en het t-shirtloze kleedgedrag van kakkers. Ook een rage gespot? Deel het met ons in de reacties.

Inmiddels lach ik die telefoon van toen keihard uit. Als ik toen wist wat voor mooie smartphone ik nu zou hebben... Maar nog steeds bestaan er mensen die dagelijks nog koelkasttelefoons zoals mijn eerste gebruiken. Zoals mijn vriendin D.

Elke keer als ik haar tegenkom met haar originele Nokia 3100, lacht ze me uit als mijn iPhone-batterij weer leeg is en ik op haar telefoon ben aangewezen. "Ik weet niet zo goed waarom ik eigenlijk geen smartphone heb. Soms heb ik wel het gevoel dat ik iets mis."

"Maar ja, deze telefoon werkt nog en omdat ik net met mijn studie ben begonnen, heb ik eigenlijk geen geld voor een nieuwe telefoon. Zolang alles nog werkt vind ik het prima. En de batterij gaat lang mee. En ik heb mooie screensavers."

En D. is echt niet de enige. Waarom zijn deze koelkasten ineens weer hip? Na lang nadenken en overleggen met zulke phoners ben ik eruit. Jongeren vinden het wel grappig met zo'n retroding rond te lopen. Retro heeft immers een soort magische aantrekkingskracht op ons: oude muziek, oude mode die weer hip wordt, enzovoorts. En oh ja, daarnaast is het ook gewoon een voordelige optie om bereikbaar te zijn. Als je het magische Mobiele Internet kunt missen, tenminste.

Ik begrijp D. wel een klein beetje: haar telefoonbatterij gaat lang mee en zij heeft geen last van vastlopende telefoons. Maar ook geen camera en kleurenscherm, natuurlijk. Voor de zekerheid zal ik mijn iPhone altijd bewaren: over vijf jaar is'-ie retro en ben ik de hipste beller die ermee rondloopt.

Gepubliceerd op 15 juni 2011
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

J.

J.

Hoe oud is dit artikel?
Iedereen heeft een bb of een iPhone, anders ben je leveloos

12 jaar geleden

L.

L.





Of je hebt gewoon een Samsungs Galaxy S2 =D

Super fijn ding!

12 jaar geleden

I.

I.

12 jaar geleden

S.

S.

Tjezus, voorlopige uitslag van de poll: dik 40% van de Scholieren.commers heeft al een smartphone. Die missen duidelijk de koelkasttelefoon-trend.

12 jaar geleden

M.

M.

@Jojo, dat zou dus moeten betekenen dat ik ook levenloos ben^^. Maar waarom zou ik mijn vertrouwde 'koelkast telefoon' inwisselen voor een super nieuwe telefoon? Hij is dan wel een jaar of 6 oud, behoorlijk dik en beschadigd, maar verder doet hij het goed. Er zit zelfs een (superlage) megapixel camera op!! Zoals er inderdaad in het artikel staat gaat hij eeuwenlang mee zonder te hoeven op te laden, ideaal dus!

12 jaar geleden

R.

R.

Ik had mn koelkast ingeruild voor de prachtige Nokia-N97 mini (zoek maar op;) In Rome ben ik bestolen en éénmaal terug in Nederland stond ik voor een keuze, óf op koste van de verzekering een nieuwe smartphone naar keuze of het geld krijgen, mn abbonnement overzetten op een losse sim en een nieuwe koelkast kopen....

Ik deed het laatste, niet om het geld maar de ontspanning die het me brengt om niet 24/7 mn mail, hyves, facebook ALLES te hoeven bijhouden :)

Lang leve de vrijheid!!!!

12 jaar geleden

G.

G.

lelijk, kansloos

12 jaar geleden

T.

T.

Wat is een bb?

12 jaar geleden

M.

M.

@JOJO
Dit artikel is vandaag geplaatst. En heus niet iedereen heeft een bb of iphone. Ik heb zelf ook een lg shine. Ookal is het een shit telefoon, hij werkt en ik gebruik mijn telefoon toch alleen maar om te smsen of bellen.

@Ti,
Een bb is een blackberry

12 jaar geleden

C.

C.

Haha ik heb een Ericsson A2618s. Misschien dat je opa het merk nog herkend?

12 jaar geleden

A.

A.

ik gaf als kind al mijn geld uit om elk jaar de nieuwste telfoon te hebben, tot ik wat over computers leerde en mij opgelicht voelde, over de procesors die nu in mobiele telefoons zitten al 4 jaar geleden in pc's zaten. ik heb nu gewoon dezelfde samsung d90 net als 3 jaar geleden, daarnaast ben ik hem toch altijd kwijt.

12 jaar geleden

H.

H.

Een telefoon heb je voor het bellen en sms'en, daar is deze ook voor gemaakt. Alle extra's zijn mooi meegenomen, maar verkorten wel je accuduur.

Ik heb geen smartphone, omdat ik niet afhankelijk wil zijn van het feit dat je hem elke avond op moet laden (soms zelfs tussendoor overdag). Geef mij maar een oud ding die een week met zijn accu doet, deze is veel betrouwbaarder en doet waarvoor hij gemaakt is bellen en sms'en.

Vroeger was alles gemaakt om lang mee te gaan, tegenwoordig worden spullen gemaakt om niet langer dan 2 á 3 jaar mee te gaan.
Dus je kan het beste een oude telefoon hebben, dan weet je tenminste zeker dat deze nog voor minimaal 10 jaar blijft werken.

12 jaar geleden

L.

L.

@Marieke Ik heb ook een LGShine, maar ik vind hem juist fijn. Vooral dat je foto's kunt maken op de cameramanier en dat je liedjes kunt luisteren.

12 jaar geleden

Y.

Y.

Veel mensen uit mijn klas zeggen dat je Gern leven heb als je geer whatsapp ouzo heb nou niet dus ik heb een Nokia en is hartstikke goed ik kan er makkelijk mee leven en je bent juist levenloos als je niet zonder whatsapp kan en ik kan gewoon sms'en dus ik vond het best ik kan geen eens een selfie maken met deze telefoon maar dat boeit me niet. Het rechtse vind ik nog dat er kinderen worden gepest omdat ze een Nokia hebben en tenslotte een mobiel is om te bellen en niet om games te spelen zoals iedereen doet

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.