Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Zien en gezien worden

Zien en gezien worden

Door Daan

De UB in Groningen.Ik weet het nog als de dag van gister. Tijdens mijn examens, wat zeg ik, tijdens mijn periode in de vierde klas was er weer zo’n nieuwe rage. Het was helemaal hip en de hype moest natuurlijk gevolgd worden.

Gelukkig had ik mensen die me tegenhielden. Ik heb het nu over leren in de UB.

Daan stort zich voor Scholieren.com in het Groningse studentenleven. Via z'n columns hoopt 'ie jou te behoeden voor de fouten die hij nu met overgave begaat.

Voor de leken onder ons, de UB is de Universitaire Bibliotheek. Oftewel ik als student kan daar elk wetenschappelijk boek halen dat maar bestaat in principe. Het is echter ook een stille plek om lekker te leren. Mijn vrienden waren sceptisch en ik had vier broers en zussen die allemaal tegen mij zeiden dat als ik ooit als scholier voet zou zetten in de UB, ik het deel van mijn vaders erfenis niet meer zou krijgen. De UB was voor studenten en niet voor mij.

Oké, omdat ik de stoerste verhalen hoorde, heb ik het toen één keer geprobeerd. Maar het werkte niet voor mij: veel te vol, onrustig, arelaxte stoelen en hoestende, neusophalende en met de pen klikkende mensen. Maar goed, examens gehaald, studentenleven begonnen. En de universiteitsbibliotheek is voor mij de enige fatsoenlijke plek om te leren.

Helaas. Nog steeds overal mensen. (Al had ik wel geleerd dat chicks regelen begint in de UB. NICE!) Nog steeds overal geluid. Maar het was letterlijk nog erger dan eerst. Het probleem is dat ik nu nog veel mensen kende ook. Het is namelijk zo dat in vele steden elke studentenvereniging een verdieping heeft. Zo hebben wij de tweede.  Dus elke keer kreeg ik smsjes of kwamen er mensen naar me toe: “He Daan, zo koffie pauze?” “NEE! OPROTTEN!” Maar als ik dat daar schreeuw krijg ik natuurlijk direct vele SSSSSTTTT naar me toe geworpen.

Wellicht kunnen jullie allemaal hartstikke goed leren in de UB, maar aan de mensen die moeite hebben met leren met iets om zich heen, één toptip uit het studentenleven: vermijdt de UB ten allen tijden. Tenzij het tentamen je niets kan schelen en je alleen een chick (dan wel gast) wilt regelen, flirten begint in de UB!

(soms niet alleen flirten, maar dat is een verhaal voor een andere keer)

Gepubliceerd op 17 december 2010
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

W.

W.

volgens mij heb je nog nooit een chick gezien huahaha, die brilnurds zeker ahaha, chick regele in de bibliotheek whaha noooooit

13 jaar geleden

S.

S.

De UB van Utrecht is echt een perfecte studieplek, maar er wordt ook enorm veel geflirt. Je hebt er van die afgesloten studiehokjes, die je ook echt af kon sluiten. Daar hebben ze inmiddels de sloten vanaf gehaald, nadat er gevulde condooms in die cabines werden gevonden. Tja.

13 jaar geleden

A.

A.

ik ben wel benieuwd naar dat verhaal dat verder ging dan flirten, eigen ervaring ;-)?

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.