Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

telepathie

Nederlands

Werkstuk

6.0 / 10
  • maya de bij
  • Nederlands
  • 403 woorden
  • 6022 keer
    6 deze maand
  • 1 december 2002
Wat is telepathie?

Telepathie is communicatie zonder gebruik te maken van fysieke mogelijkheden zoals praten, schrijven,… en van de 5 zintuigen. Ook gevoelens zouden op deze manier waargenomen en overgedragen kunnen worden. De twee (of meer) personen die contact met elkaar hebben, hoeven geen oogcontact te hebben of hoeven zelfs niet in dezelfde ruimte te zijn.

Sommigen denken dat ze telepathie kunnen omdat ze kunnen voelen of er iemand liegt of niet of ofdat er iemand gelukkig of verdrietig is, maar dat is toch gewoon intuïtie, of is dat ook al een paranormale gave?

Onderzoeken naar telepathie

Wetenschappelijke onderzoeken hebben het bestaan van telepathie nooit kunnen aantonen, en er kan door parapsychologen ook geen logische theorie gegeven worden hoe telepathie zou moeten werken. Het geloof erin is waarschijnlijk gebaseerd op het typische telefoon - toeval: de persoon aan wie je denkt belt je op datzelfde moment op. Dat twee gebeurtenissen op hetzelfde moment plaatsvinden wil echter nog niet zeggen dat er een onderling verband bestaat?

Een simpel voorbeeld: Als er tijdens een televisieshow die live wordt uitgezonden een paranormaal begaafde beweert dat hij kan voelen dat er op dat moment een kijker aan het braken is, en zegt dat als er echt iemand moeten braken, die naar de show moet bellen, dan zullen ze 2 minuten later waarschijnlijk wel een paar telefoontjes krijgen en dat zou dan het bewijs zijn dat die persoon echt een speciale gave bezit.Naar zo een show kijken er misschien wel een miljoen mensen en
de kans is dan natuurlijk groot dat er daar iemand tussen zit die iets verkeerds heeft gegeten of gewoon de griep heeft.

Paranormale geneeskunde

De zogenaamde “toverdokters” die zeggen dat ze iemand kunnen genezen met paranormale krachten, zouden ook aan telepathie doen. Maar nu worden er experimenten uitgevoerd die zouden moeten bewijzen dat een persoon van op afstand een andere persoon kan beïnvloeden. Dit gebeurt als volgt: De reacties van het autonome zenuwstelsel van proefpersoon A worden gemeten via electrodes die op de huid worden geplaatst. Proefpersoon B bevindt zich in een andere ruimte en moet proefpersoon A mentaal trachten te kalmeren of te activeren op onwillekeurige momenten gedurende periodes van 30 seconden.

De uiteindelijke resultaten toonden minder activiteit tijdens de kalmering en meer huidactiviteit tijdens de activering. Maar dit onderzoek bewijst alleen heel kleine veranderingen in levende delen, dus men mag de kwakzalvers,die beweren dat ze alles en iedereen kunnen genezen omdat zogezegd een speciale gave hebben,zeker nog niet geloven.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

3555

reacties

Het banale. Zelfs de Deense geheime diensten weten veel meer serieuze uitleg. Ik stel voor om de site te bezoeken. http://groups.yahoo.com/group/Atelepathy
door Horus (reageren) op 21 april 2011 om 13:55
telepathie heeft met spiegel neuronen te maken.
door simon (reageren) op 14 juli 2013 om 21:44

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Eindexamens

Ben jij al helemaal klaar voor de eindexamens?