Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Australië

Beoordeling 5.5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 698 woorden
  • 30 augustus 2006
  • 86 keer beoordeeld
Cijfer 5.5
86 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inleiding: Ik heb voor dit land gekozen omdat ik er wel eens keer naar toe zou wil gaan. En omdat ik er nog nooit informatie over gezocht heb. Het lijkt me een mooi land omdat er weinig inwoners(mensen) maar wel veel dieren maar want voor dieren weet ik nog niet want ik nog nooit op gezocht daarom ga ik dit werkstuk maken. Onderzoeksvraag: Wat is Australië voor een land? Deelvragen: Wat voor dieren leven er in Australië. Wat voor mensen wonen er in Australië? Wat is de oppervlakte van Australië? Feestdagen van Australië. Waar ligt Australië ergens? Wat voor dieren leven er in Australië? Ik heb dit land ook gekozen omdat er veel dieren leven ik ga er een paar opnoemen. Australië staan bekent om zijn vele soort wilde dieren. De bekendste is de kangaroo in de meeste gebieden van Australië kun je wel zien. Vroeger toen er nog geen mensen uit Europa in Australië waren er veel meer dan nu dat komt door dat de mensen uit Europa er veel huizen bouwde en toen werden de meeste verjaagt van het gebied waar de mensen uit Europa levende en toen gingen er veel dood dat ze geen voedsel hadden. Er is nog een bekende de meeste mensen wel kennen dat is de kolabeer. Het is geen familie van een beer al denken dat de meeste mensen maar het is een buideldier net als de kangaroo. De kolabeer slaapt 18 uur per dag de rest van de tijd eet hij bladeren. Verder leven er ook veel insecten veel muggen en veel vliegen misschien is het raad dat ik ze opnoem maar in Australië leven ze met honderden bij elkaar. Dat is er rot als je daar op vakantie bent en komt in eens een zwerm vliegen of muggen tegen. Verder leven er ook nog veel spinnen het is niet echt een insect maar de spinnen die er leven zijn meestal erg giftig 80 % is giftig en de meeste daar van zijn dodelijk. Verder leven er ook veel zeedieren in Australië. Van de zeven soorten schilpadden leven er zes langs de kust van Australië. In Australië leven er alle soorten haaien van klein tot erg groot van dun tot dik van de meest onschuldig haai tot de meest gevaarlijke haai ter wereld. De gevaarlijkste haai in Australië is de witte haai. Omdat die daar leven zijn er op de meeste stranden haaiennetten geplaatst. Dat is ook wel goed want anders eet de witte haai de mensen rauw op. Verder leven er nog Reptielen zoals de krokodil en slagen de meeste slangen zijn giftig. Er leven nog veel meer dier in Australië maar ik kan ze niet allemaal opnoemen en een stukje er bij schrijven want dat heb ik twintig pagina’s nodig zo ongeveer.
Wat voor mensen wonen er in Australië? De oorspronkelijke bewoners zijn de Aboriginals die daar al zoon 5000 jaar leven. De bewoners die nu in Australië wonen hebben niet een echte naam. We noemen hun gewoon Australiërs. Ongeveer de helft van de 17 miljoen mensen die nu in Australië wonen zijn immigranten. Zij zijn vanuit Europa, vooral uit Groot-Brittannië en Zuidoost Azië naar Australië verhuist. De meeste mensen wonnen in twee grote steden Sydney en Melbourne. De rest woont over het ander deel van Australië in de woestijn en in de woeden. Wat is de oppervlakte van Australië? Oppervlakte van ruim 7,5 miljoen km2 en een inwonertal van nog geen 20 miljoen is het een van de dunstbevolkte landen ter wereld. Feestdagen van Australië. Onderstaande feestdagen zijn de belangrijkste die in Australië worden gevierd. • Nieuwjaarsdag (1 januari) • Australia Day (26 januari) • Goede Vrijdag, Pasen (wisselend) • Anzac Day (25 april) • Queens Birthday (tweede maandag in juni, m.u.v. Western Australia: laatste maandag in september) • Kerstmis (25 en 26 december) Per staat gelden er nog andere extra feestdagen. Waar ligt Australië ergens? Australië licht aan de andere kant van de wereld. Slotwoord Ik heb nu veel over Australië gelezen en geschreven en nu wil ik zeker een keer naar Australië. Ik heb veel geleerd over Australië waar het licht hoe groot het is en wat er voor soorten dieren er in Australië leven. Ik vond het een leerzaam werkstuk en ik heb er plezier in gehad.

REACTIES

M.

M.

Ik wil nog evenlaten weten dat er niet alleen in InhetOosten grote steden zijn , perth is ook een hele grote stad inhet Zuid-westen . En de omgeving daar is heel mooi . leuke dorpen em hetis daar groener dan in het Ossten waar Melbourne en Sydney liggen . Ik heber gewoond en m,n kinderen wonen er , Perth en omgeving. Heerlij en prachtig zijn de stranden , ener zijngeen hekken om de stranden .Als je er niet op mag staat dat aangegevenmaar ik ben op veel stranden geweest en ik ben niet op gegegeten door een haai. ?
Gr Mevr Kloos.

14 jaar geleden

M.

M.

ik hebeenklein foutje gevonden .
Er werd geschrevenkola beer , dat is niet goed , het is een Koala , zonder beer.
Hijis er nietblij mee als je hem beer noemt. idd is het een buideldier , we moeten er zuinig op zijn waner zijn er niet zo veel meer , door de brandendieer in de zomer zijn. Heel triest . Vel succes met je werkstuk verder.

14 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.