Onderdeel Escher en perspectiefVraag:Wat is perspectief?

Antwoord: Alle lijnen die in het echt evenwijdig lopen eindigen op de horizon is een verdwijnpunt (bv. spoorrails)

Extra: Je moet in een schilderij het verdwijnpunt kunnen vinden en dan zeggen of het perspectief klopt.Vraag: Wat heeft het mannetje in zijn hand op het schilderij Belvedére?

Antwoord: Een onmogelijke kubus.

Extra: Je moet bij een schilderij kunnen uitleggen of wat op het schilderij afgebeeld wordt ook in het echt kan of niet.Vraag: Hoe heet het schilderij met de witte vlek?

Antwoord: Pre tententoonstelling

Vraag: Wie heeft gevonden wat er op de witte vlek van Pretententoonstelling zou moeten staan?

Antwoord: Getaltheoreticus Hendrik Lenstr van de universiteit Leiden.Vraag: Wat was de oplossing van witte vlek van Pretententoonstelling?

Antwoord: De witte vlek is precies hetzelfde als de stad eromheen en in de witte vlek gebeurd werr precies hetzelfde (dit wordt ook wel het ‘Droste effect’ genoemd).Vraag: In welk jaar is Escher geboren en in welk jaar is hij gestorven?

Antwoord: Geboren in1889 te Leeuwarden in gestorven in 1972.Vraag: Wat is de volledige naam van Escher?

Antwoord: Maurits Cornelis Escher.

Extra: Je moet iets over het leven van Escher kunnen vertellen, gebruik hiervoor opdracht 9 uit je werkstuk.Vraag: Waar zijn de tekeningen van Escher terug te vinden?

Antwoord: Boeken, schilderijen, tapijten, postzegels, wandschilderingen, enz.Onderdeel Escher en vlakvullingenVraag: Wat is een regelmatige vlakvulling?

Antwoord: Een stukje tekening (ook wel tegel of stempel genoemd) die je onder, boven en naast elkaar kan herhalen, zodat de hele tekening uit dezelfde figuren bestaat.Extra: Als de tegel of stempel gegeven is moet je de regelmatige vlakvulling kunnen maken.

Extra: Als je een regelmatige vlakvulling ziet, moet je de tegel (of stempel) kunnen vinden.Vraag: Hoe werd Escher enthousiast om vlakvullingen te maken?

Antwoord: Tussen zijn 20e en 30e verjaardag heeft hij veel reizen gemaakt in het Middellandse Zeegebied. In Spanje raakte Escher onder de indruk van de Moorse versieringen in het Alhambra-paleis.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.