Escher

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 329 woorden
  • 17 februari 2005
  • 60 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
60 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak

Onderdeel Escher en perspectief

Vraag:Wat is perspectief? Antwoord: Alle lijnen die in het echt evenwijdig lopen eindigen op de horizon is een verdwijnpunt (bv. spoorrails) Extra: Je moet in een schilderij het verdwijnpunt kunnen vinden en dan zeggen of het perspectief klopt.

Vraag: Wat heeft het mannetje in zijn hand op het schilderij Belvedére? Antwoord: Een onmogelijke kubus. Extra: Je moet bij een schilderij kunnen uitleggen of wat op het schilderij afgebeeld wordt ook in het echt kan of niet.

Vraag: Hoe heet het schilderij met de witte vlek? Antwoord: Pre tententoonstelling

Vraag: Wie heeft gevonden wat er op de witte vlek van Pretententoonstelling zou moeten staan? Antwoord: Getaltheoreticus Hendrik Lenstr van de universiteit Leiden.

Vraag: Wat was de oplossing van witte vlek van Pretententoonstelling? Antwoord: De witte vlek is precies hetzelfde als de stad eromheen en in de witte vlek gebeurd werr precies hetzelfde (dit wordt ook wel het ‘Droste effect’ genoemd).

Vraag: In welk jaar is Escher geboren en in welk jaar is hij gestorven? Antwoord: Geboren in1889 te Leeuwarden in gestorven in 1972.

Vraag: Wat is de volledige naam van Escher? Antwoord: Maurits Cornelis Escher. Extra: Je moet iets over het leven van Escher kunnen vertellen, gebruik hiervoor opdracht 9 uit je werkstuk.

Vraag: Waar zijn de tekeningen van Escher terug te vinden? Antwoord: Boeken, schilderijen, tapijten, postzegels, wandschilderingen, enz.

Onderdeel Escher en vlakvullingen

Vraag: Wat is een regelmatige vlakvulling? Antwoord: Een stukje tekening (ook wel tegel of stempel genoemd) die je onder, boven en naast elkaar kan herhalen, zodat de hele tekening uit dezelfde figuren bestaat. Extra: Als de tegel of stempel gegeven is moet je de regelmatige vlakvulling kunnen maken. Extra: Als je een regelmatige vlakvulling ziet, moet je de tegel (of stempel) kunnen vinden.

Vraag: Hoe werd Escher enthousiast om vlakvullingen te maken? Antwoord: Tussen zijn 20e en 30e verjaardag heeft hij veel reizen gemaakt in het Middellandse Zeegebied. In Spanje raakte Escher onder de indruk van de Moorse versieringen in het Alhambra-paleis.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.