Techniek van nu

Beoordeling 4.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 895 woorden
  • 17 oktober 2005
  • 231 keer beoordeeld
Cijfer 4.7
231 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Inhoudsopgave

Inleiding over de techniek van nu

Verslag over techniek

Slot

Voorwoord

Ik hou mijn verslag over techniek, omdat het moest en ik vind het een leuk onderwerp. af en toe wel lastig om te maken, maar met de kennis die ik al heb en het internet kom ik er wel uit. door het verslag ben ik veel te weten gekomen over techniek. het was een leuke opdracht maar soms was de manier hoe de vraag was opgebouwd wel lastig te snappen.

Inleiding

Inleiding: dit verslag moest ik maken voor de dhr Kuijpers de planning is goed geweest en ik had het op tijd af. Af en toe was het wel moeilijk om het verslag te maken, want sommige vragen waren voor mij een beetje onduidelijk. Maar ik ben er wel meer over te weten gekomen namelijk, de techniek wordt met de dag beter maar is dat wel goed voor ons worden we niet te lui en ontwikkeld de techniek zich niet te snel daar wordt in dit verslag op ingegaan.

De bronvermelding

De bronnen die door mij gebruikt zijn is www.google.nl en www.techniek.pagina.nl en wat ik al wist over techniek zelf

De invloed van techniek in ons leven

De technologie van deze tijd gaat heel ver, overal waar je komt word met technologie gewerkt. Kijk maar eens om je heen je zet de computer aan techniek, je gaat met de trein techniek, je belt een vriend of vriendin met een gsm techniek Door deze technologische ontwikkelingen wordt het steeds makkelijker voor de mens om dingen te doen en te regelen. En de techniek staat niet stil elke dag komen er nieuwe snufjes bij om het de mens nog makkelijker te maken, over een paar jaar doen de robots het huishouden, over een paar jaar zitten er geen banden meer onder auto’s maar zweven ze gewoon over het wegdek .Je hebt niet meer een toetsenbord en muis voor je, maar alles wat je wil doen op de computer gaat op spraakherkenning. Door deze techniek gaat alles veel sneller en gemakkelijker maar er zitten ook nadelen aan worden we niet allemaal veel te lui. Met die techniek ken je alles thuis doen je mist dan het stukje fietsen naar school of naar je werk. Maar ook heeft dat nadelen voor de privacy voor de mensen want alles wat ze doen kan gevolgd worden door satellieten of door computers

Ook in de groothandel wordt gebruikt gemaakt van techniek. Daar heb je verschillende termen voor namelijk, mechanisering dat betekent dat menselijk werk wordt overgenomen door machines. Automatisering dat betekend dat werk wordt overgenomen door computers robotisering, dat houdt in dat het wordt overgenomen door robots. Door al die techniek gaat het in de groothandel veel sneller, je scant het product dat je pakt. Alles gaat dan veel sneller en beter want als je het verkeerde product pakt dan zegt hij dat meteen en dat scheel fouten en dus tijd. Ook voor de dienstverlening is dit een voordeel want de klant hoeft niet meer opgebeld te worden. Maar de klant kan gewoon op het Internet inloggen en de spullen bestellen die hij nodig heb. En dat is een stukje gemak ook heb dit voordelen voor de consument als alles wordt ingescand. Door een apparaat dan is dat voor de consument ook handig want hij neemt minder vaak het verkeerde product mee naar huis maar de mensen kopen ook veel makkelijker want de consument kan ook gewoon via het Internet bestellen en dat scheelt veel tijd. En de consument besteld sneller meer producten dan nodig is door het gemak van het Internet en de techniek. Maar al dat onderzoeken naar techniek kost veel geld en hoe kom je daaraan? Deels kan de overheid subsidie geven op het onderzoek naar techniek. En de overheid kan ook het minder moeilijk maken om kennis uit het buitenland over techniek te halen.

Over de normen en waarde kan worden gesproken namelijk de programma’s die op de tv komen is soms iets te grof en te geweldaardig. Maar het heeft ook positieve kanten dat er allemaal verschillende soorten tv programma’s zijn en dus voor iedereen zit er wel wat tussen. Der zijn ook veel vooroordelen als je veel achter de computer zit ben je een computer freak terwijl als over een jaar of 10 alles met de computer gedaan wordt dan zijn we in ene geen computer freaks meer. Ook over door reclames wordt het beeld van de techniek beïnvloed als je vroeger zij dat de computers vroeger de boel over gingen nemen dan werd je voor gek verklaard maar door de reclames en zo is het toch zo ver gekomen en nou weet je niet beter.

Eind conclusie

Door dit verslag ben ik veel te weten gekomen over de techniek van nu. Dat vroeger alles nog met de hand gedaan werd en dat het nu allemaal over genomen wordt door de computers. ook al zijn dat veel mensen niet blij mee omdat het banen kost maar het heeft ook een positief kant, een computer werkt door 7 dagen per week 24 uur per dag. en dat kan geen enkel mens en door dat die computer en machines zo lang door werken wordt de prijs van het product goedkoper. en dat is wel weer beter voor de mensen dus er zit een voordeel aan en een nadeel het is maar net wat je het belangrijkste vind.

REACTIES

L.

L.

egt deuzigg!!

11 jaar geleden

J.

J.

ja he

6 jaar geleden

L.

L.

Wat is nou weer deuzig !!! ????(lisanne).

10 jaar geleden

L.

L.

Het is wel te overdreven veel, maar wel goeie info..
:P

10 jaar geleden

D.

D.

hey hopelijk HELPT HET

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.