Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Schone energie

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vmbo | 905 woorden
  • 2 juni 2001
  • 165 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
165 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Voorwoord: Wij vonden het best wel interessant om het verslag te maken. We kregen veel informatie van de biliotheek,internet en encyclopedie`s en we hebben zonne-ernergie zelf thuis. Het was best wel interesant om informatie van het internet te halen en uit boeken werd het wat moeilijker en de rest ging wel. En we hebben samen steun van elkaar gehad. Inleiding: Van dit verslag kun je leren welk soort energie goed is voor het milieu. Dit verslag gaat namelijk over schone energie hieronder verstaan we b.v. de soorten wind, water en zonnenergie. En hierover gaan wij het ook hebben. Wij vinden dit onderwerp belangrijk omdat het ten eerste goed voor het milieu is en ten tweede de fossiele brandstoffen raken ook een keer op. Nu gebruiken de meeste mensen energie van fossiele brandstoffen. Maar wij vinden dat we veel meer schone energie moeten gaan gebruiken. En dit zal ook wel moeten want zoals wij al zeiden de fossiele brandstoffen raken ook een keer op. Hoofdstuk 1: Wat is schone energie? Schone energie, wat is dat eigenlijk? Wat schoon is, dat weet je hopelijk wel. Onder schone energie verstaan we ernergie die de natuur niet vervuild. Wij zullen het proberen uit te leggen, nu wekken we stroom of energie met stroomturbines, wij verbranden fossiele brandstoffen en die laten water koken,en het stoom daarvan laat de turbunies draaien en daar zitten generators op (denk aan de dynamo op je fiets). De fossiele brandstoffen die we verbranden komen in de lucht terecht, hierbij zit ook zwavel, en als zwavel (S) in aanrakingkomt met de lucht of zuurstof (o) en waterstof (h)dan ontstaat er zwavelzuur (H2, S) hier door ontstaat zure regen, en dat is slecht voor het milieu.schone energie is b.v zonne, water en wind energie. Bij zonne-energie vangen we zonnelicht op en daar door ontstaat ernergie (zonnepanelen) en bij wind doen we dat met windmolens in de wind molens zitten generators die wekken de stroom op. en bij water-energie doen we dat bij watervallen, stuwdammen en golven en nog veel meer daar plaatsen ze dan ook generators die stroom op wekken. Dit is dus schone energie en vervuild het milieu niet.
Hoofdstuk 2: Problemen van fossiele brandstoffen. Het probleem zit echter niet in de schone energie want we doen deze verslag over schone energie omdat het goed is voor het milieu .het zit hem niet in de schone energie wij hebben in hst1 al vertelt over fossiele brandstoffen,dat is een groot probleem voor de lucht, maar neem nou eens kern-energie dat is slecht voor het water, lucht en natuurlijk de mens en de dieren. de mensen lozen dat in zee. Bij kern-energie splitsen we de kernen en hierdoor ontstaat een kettingreactie waardoor warmte en dus energie ontstaat. het schadelijkeste is het afval wat we overhouden dat is zeer gevaarlijk waar op de kans bestaat dat wij daar door ziektes kunnen krijgen maar dit is niet het enige er zijn noch veel meer schadelijke energieen en dat is een groot probleem. Hoofdstuk 3: Hoe gebruiken we energie-schone. Wij gaan je nu uitleggen hoe schone energie nou precies werkt. We beginnen met windenergie. Wind is een natuurlijke vorm van energie. En daar kunnen wij gebruik van maken met behulp van windmolens. De wind of terwijl de lucht O2) waait langs grote wieken die een generator aandrijven. Deze generator kun je vergelijken met de dynamo op je fiets. Als hij namelijk door de wind gaat draaien wordt er energie opgewekt. Die energie gebruiken wij in huis b.v. om een lamp te laten branden net als op je fiets maar ook om b.v. televisie te kijken. En nu gaan we vertellen over zonnenergie. Ook zonneenergie is een natuurlijke bron van energie. Doordat de zon op grote zonnepanelen valt komt daar licht en warmte op en die energie zetten wij weer om zodat we weer televisie kunnen kijken, water kunnen verwarmen en dergelijke. En dan gaan we het nu hebben over waterenergie. Het water (H2) stroomt met grote kracht tegen een stuwdam daarin zitten wieken die weer de bekende generatoren aandrijven. En de energie die daar afkomt gebruiken we weer voor verschillende dingen b.v. de dingen die ik bij wind- en zonne-energie genoemd heb. Hoofdstuk 4: De nadelen van schone energie. Ze leveren nog niet genoeg ,op dit moment zijn de kosten hoger dan de opbrengsten. De zonne-energie: is vrij kostbaar. Wind-energie: windmolens verstoren het landschap, de een vind dit niet erg en er zijn veel mensen die zich hier aan storen. Water-energie: wateren-ergie levert de land die dit uitvoerd voordelen op maar andere landen die hier aan grenzen hebben kans op water te kort, dit probleem is nu al het geval, dat er te kort aan water voor de mensen die er om heen wonen. (Turkije is een land die water-energie gebruikt en de landen er om heen hebben last van water te kort.)
Conclusie: We hebben gelezen dat wind-, zonne- en water-energie goed voor het milieu zijn. Dus is het beter om deze soort van energie te gebruiken. En daarom vinden wij dat we in de toekomst schone energie moeten gaan gebruiken. En dat de landen samen moeten werken om dit in verwezelijken. literatuurlijst De informatie hebben we gehaald van: 1 de encyclopedie de Wereldwijzer
2 Encarta 98
3 En van de volgende internetpagina' s: www.essent.nl
www.minez.nl/nota/den/denh6.html www.minez.nl/nota/den/denh2.html www.delta.tudelft.nl/delta.jaargang

REACTIES

J.

J.

konmunicatie
wat is dit

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.