Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Woede en melancholie

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 416 woorden
  • 7 mei 2000
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
17 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu
Verhandeling : Woede en Melancholie
Woede ... het is een vorm van ophoping van tegenslagen en vast zittende negatieve gevoelens.Die gevoelens moeten dmv zich af te reageren vrijkomen. De grootste opvallende voorbeelden zijn rellen. Woede en melancholie zijn gevoelens die een mens probeert te mijden in het leven. Het is niet makkelijk op de dag van vandaag om dit geen part te laten spelen in ons leven. We leven onder stress dat een
regelrechte aanslag is op ons welzijn. We gaan dan proberen onze negatieve gevoelens weg te stoppen door te proberen onze gedachten ergens anders op te vestigen, maar na een tijd wordt het ons te veel en komt dit als een brok negatieve energie naarboven (Ons onderbewustzijn kan veel slikken, maar niet altijd alles verwerken). We proberen ons zo positief tov de wereld op te stellen als mens, maar we weten dat het negatieve ons altijd zal blijven zien en toeslaan als de tijd er rijp voor is (zie naar een overlijden, een ongeluk, een famillieruzie, etc). De mens weet in zijn onderbewustzijn dat het negatieve het positieve overheerst, maar probeert als een koppige ezel niet toe te geven. De woede kan voor een groot deel vermeden worden door goed te zijn voor alles en iedereen (zelf-respect dat verder naar de medemens uitrijkt). Men moet driemaal geven eer men eenmaal nemen mag. Als men naar zo'n stellingen leeft dan kan er al heel wat minder mis lopen. Het doel van de mens is nog altijd niet elkaar kwaad aandoen, maar elkaar te begrijpen en in een ander alleen te zien en te leren waarderen wat zijn wezen is. We zijn geen tegenhangers ... we zijn aanhangers. Waarom zouden we elkaar dan negatief gesteld zijn ? Omdat we de beste willen zijn ? Misschien wel, ja ... Het gevoel dat je achterop gesteld word is een grote factor bij melancholie (waaruit woede ontstaat). Raar want een mens alleen is een zwak wezen, maar samen met anderen is hij sterk ... heel sterk. Dat is net wat de mens totaal vergeten is van zijn vroegere jachtinstinct. Alleen ploetert hij verder en probeert alles uit de weg te ruimen om zijn probleem makkelijker te proberen op te lossen, maar beseft hierbij niet dat hij zijn kansen (om hulp) aan het verdoen is. Woede en melancholie zijn en blijven de twee hoofdfactoren in ons negatieve "zijn".Daarom is de tegenhanger van de woede "het nemen" en van de melancholie de vriendschap. Bewaar daarom de vriendschap dan kan men nemen en geven zoveel men wil.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.