Wat is telepathie?Telepathie is communicatie zonder gebruik te maken van fysieke mogelijkheden zoals praten, schrijven,… en van de 5 zintuigen. Ook gevoelens zouden op deze manier waargenomen en overgedragen kunnen worden. De twee (of meer) personen die contact met elkaar hebben, hoeven geen oogcontact te hebben of hoeven zelfs niet in dezelfde ruimte te zijn.

Sommigen denken dat ze telepathie kunnen omdat ze kunnen voelen of er iemand liegt of niet of ofdat er iemand gelukkig of verdrietig is, maar dat is toch gewoon intuïtie, of is dat ook al een paranormale gave?Onderzoeken naar telepathieWetenschappelijke onderzoeken hebben het bestaan van telepathie nooit kunnen aantonen, en er kan door parapsychologen ook geen logische theorie gegeven worden hoe telepathie zou moeten werken. Het geloof erin is waarschijnlijk gebaseerd op het typische telefoon - toeval: de persoon aan wie je denkt belt je op datzelfde moment op. Dat twee gebeurtenissen op hetzelfde moment plaatsvinden wil echter nog niet zeggen dat er een onderling verband bestaat?

Een simpel voorbeeld: Als er tijdens een televisieshow die live wordt uitgezonden een paranormaal begaafde beweert dat hij kan voelen dat er op dat moment een kijker aan het braken is, en zegt dat als er echt iemand moeten braken, die naar de show moet bellen, dan zullen ze 2 minuten later waarschijnlijk wel een paar telefoontjes krijgen en dat zou dan het bewijs zijn dat die persoon echt een speciale gave bezit.Naar zo een show kijken er misschien wel een miljoen mensen en

de kans is dan natuurlijk groot dat er daar iemand tussen zit die iets verkeerds heeft gegeten of gewoon de griep heeft.Paranormale geneeskundeDe zogenaamde “toverdokters” die zeggen dat ze iemand kunnen genezen met paranormale krachten, zouden ook aan telepathie doen. Maar nu worden er experimenten uitgevoerd die zouden moeten bewijzen dat een persoon van op afstand een andere persoon kan beïnvloeden. Dit gebeurt als volgt: De reacties van het autonome zenuwstelsel van proefpersoon A worden gemeten via electrodes die op de huid worden geplaatst. Proefpersoon B bevindt zich in een andere ruimte en moet proefpersoon A mentaal trachten te kalmeren of te activeren op onwillekeurige momenten gedurende periodes van 30 seconden.De uiteindelijke resultaten toonden minder activiteit tijdens de kalmering en meer huidactiviteit tijdens de activering. Maar dit onderzoek bewijst alleen heel kleine veranderingen in levende delen, dus men mag de kwakzalvers,die beweren dat ze alles en iedereen kunnen genezen omdat zogezegd een speciale gave hebben,zeker nog niet geloven.
REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

Het banale. Zelfs de Deense geheime diensten weten veel meer serieuze uitleg. Ik stel voor om de site te bezoeken. http://groups.yahoo.com/group/Atelepathy

10 jaar geleden

S.

S.

telepathie heeft met spiegel neuronen te maken.

7 jaar geleden