Sherpa's

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas vmbo | 164 woorden
  • 5 november 2001
  • 73 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
73 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

HOOFDVRAAG: WELKE ROL SPELEN DE SHERPA’S VOOR HET BERG TOERISME? DEELVRAAG 1: WAT ZIJN DE SHERPA’S? DEELVRAAG 2: WAAR LEVEN DE SHERPA’S? DEELVRAAG 3: WAT BETEKENT DE NAAM SHERPA?

Sherpa’s zijn mensen dier 500 honderd jaar geleden, vanuit Tibet de Himalaya doortrokken en zich vestigden op een berghelling van het Khumbu-district. Ze leefden van de veeteelt, landbouw en de handel. Maar in 1959 werd het anders, want er waren steeds meer toeristen en andere mensen die van bergen hielden. En de Sherpa’s waren betrouwbare harde werkers. Ze werden aangewezen om te dienen als sjouwers en gids.

De naam Sherpa betekent ‘mens komende uit het oosten’. De naam komt van 800 jaar geleden af. Omdat de Sherpa’s uit Tibet kwamen en zich vestigden langs de Nepalse kant van de Himalaya. De Sherpa’s betekenen nu heel veel voor het bergtoerisme omdat ze nu dienen als sjouwer en gids. Ook vrouwen helpen hier aan mee. Eerst waren het alleen mannen maar sinds kort dus ook vrouwen.

REACTIES

B.

B.

heel goedeinformatie

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.