Inleiding
Ik heb dit onderwerp gekozen omdat het me leuk lijkt en omdat mijn oom redelijk veel kickboksers traint. Kickboksen is een ruige en leuke sport.
Dit weet ik er al van:
1. Mijn oom traint ongeveer 20 boksers.
2. Je hebt veel uithoudingsvermogen nodig om te kunnen kickboksen.
Dit hoop ik er nog over te leren:
1. Wat de regels zijn.
2. Wie de top 3 kickboksers zijn.
Inhoudsopgave
Inleiding
Inhoudsopgave
Hoofdstuk1: kickboksen over het algemeen en technieken
Hoofdstuk2: de top 3 beste boksers
Hoofdstuk3: Tyrone Spong
Hoofdstuk4: de regels van kickboksen
Slot
Bronvermelding
Hoofdstuk 1

Kickboksen over het algemeen en technieken
Kickboksen is een sport waarbij je je handen en voeten mag gebruiken. Kickboksen is ontstaan in Japan en de V.S., waar het begin jaren zeventig populair werd. Bij kickboksen worden de stoten gemixt met de trappen van karate en taekwondo. Kickboksen doe je in een ring. De deelnemers dragen handschoenen en scheenbeschermers. Kickboksen is verdeeld in vier soorten klassen:
• N-klasse (nieuwelingen)
• C klasse
• B klasse
• A klasse
In kickboksen zijn er verschillende technieken.
Het semi contact: het is de bedoeling punten te scoren door trap-en stoottechniek. Een trap op het hoofd is twee punten waard, een gesprongen trap naar het hoofd is drie punten waard, een trap naar het lichaam is ook twee punten waard en een gesprongen trap naar het lichaam ook drie punten. Elke stoot is een punt waard. Elke keer als een punt gescoord is stopt de wedstrijd even.
Het light contact: er worden punten gescoord met trappen en stoten en de hele tijd doorvechten tot de tijd voorbij is. De wedstrijd wordt slechts af en toe stilgelegd wanneer er een waarschuwing of minpunt gegeven word. De winnaar is diegene met het meeste aantal punten aan het einde van het gevecht, of wanneer er een knock-out is.
Het full contact: bijna hetzelfde als het light contact, alleen gaat het er hier iets harder aan toe. Knock-outs zijn regelmatiger.
Forms / kata’s: alleen een oefening die beoordeeld wordt door de jury. Degene met de meeste punten wint.


Hoofdstuk 2
Top 3 beste boksers
De top 3 beste boksers zijn:
1. Joe Louis
2. Muhammad Ali
3. Sugar Ray Robinson
1. Joe Louis werd geboren op 13 mei 1914 in Lafayette, Alabama. Zijn grootouders waren slaven, daarom verliet zijn vader de familie, iedereen dacht verdrietig dat hij was overleden. Joe’s moeder trouwde met een andere man en verhuisde in 1924 naar Detroit. Hier zag Louis voor het eerst amateurboksers, dat in die tijd erg populair was. Hij gebruikte zijn geld van zijn vioollessen om te boksen. Zijn moeder wilde dit niet, maar uiteindelijk liet ze hem toch gaan. Louis kon goed boksen als amateur. In 1934 werd Louis professioneel bokser. In zijn eerste half jaar had hij 12 keer gevochten, 12 keer gewonnen en 10 keer daarvan door knock-out.

2. Muhammad Ali werd geboren op 17 januari 1942 in Louisville, Kentucky. Ali werd door het sportblad Sports Illustrated uitgeroepen tot beste sportman van de eeuw. Hij werd drie keer wereldkampioen in het zwaargewicht en won een gouden medaille in het lichzwaargewicht op de Olympische Spelen van 1960 in Rome. Ali werd door velen als de beste zwaargewicht bokser ooit beschouwd. Hij vocht in totaal 61 profpartijen, waarvan hij er 56 won, 37 met knock-out. De 5 wedstrijden die hij verloor waren tegen: Joe Frazier, Ken Norton, Leon Spinks, Larry Holmes en Trevor Berbick. Ali was vier keer getrouwd en had hierdoor zeven dochters, waaronder de ook boksende Laila Ali, en twee zoons. Een daarvan was geadopteerd.3. Sugar Ray Robinson werd geboren op 12 april 1989 in Culver City. Hij was een van de beste boksers ter wereld. Robinson won als amateur 85 waarvan 65 van deze partijen eindigde door knock-out. Hij was ook s ’werelds eerste bokser die een in één gewichtsklasse vijf keer won. Sugar Ray Robinson vocht 202 profpartijen waarvan hij er 175 won, 108 door knock-out. Hij verloor er 19 en 6 die niet eindigden of te lang duurden. Robinson werd door liefhebbers vak op de nummer 1 positie van lijsten van topboksers geplaatst. Muhammad Ali zei zelf dat hij zichzelf beschouwt als de beste zwaargewichtbokser, maar dat hij Robinson als nummer 1 zou plaatsen, Wanneer aan hem gevraagd zou worden wie de beste bokser ooit was. Joe Louis en Sugar Ray Leonard hadden hetzelfde gezegd.


Hoofdstuk 3
Tyrone Spong
Tyrone Clinton Spong is zijn hele naam. Hij is geboren in Paramaribo
, Suriname op 3 september 1985. Hij is een Surinaams, Nederlands bokser. Spong zijn bijnaam is ´King of the Ring´ en hij is bekend om zijn krachtige stoten en trappen, hij wordt gezien als een technisch zeer goede vechter. Van jongs af aan traint hij bij de sportschool van Lucien Carbin. Toen hij vijf jaar was, vertrok hij met zijn familie naar Nederland. Hij vocht in totaal 67 partijen waarvan hij er 64 won. Deze titels heeft hij allemaal behaald.
• Winnaar kickboksgala "The Rotterdam Rumble"
• Jeugdkampioen en Europees kampioen kickboksen
• Winnaar Duits A1 toernooi kickboksen
• Op 21 jarige leeftijd was 64 partijen gewonnen en 2 verloren
• Winnaar "Pride & Honour gala" Rotterdam Ahoy
• Kampioen Muay Thai Bond Nederland Junior Class
• Nederland Muay Thai Champion,
• World Professional Kickboxing League European Champion
• World Kickboxing Network European Champion
• A-1 World League Champion
Hoofdstuk 4

De regels van kickboksen

Bij kickboksen moet je altijd beschermende hoofdbekleding, handschoenen en scheenbeschermers dragen. Je mag alleen slaan, schoppen. Daarbij mag je je ellebogen, knieën en je voeten gebruiken. Gewoonlijk zijn er vijf ronden van drie minuten. Wedstrijden worden beslist door een knock-out of de beslissing van de scheidsrechter. Bij full contact heb je alleen je bokhandschoenen, tok en bitje nodig. Voor semi contact heb je hetzelfde nodig als bij full contact, alleen dan vecht je in de ring.
Bij kickboksen mag je niet doorgaan met vechten als alle 2 deelnemers op de grond liggen.

( bij dit hoofdstuk kon ik niet veel gebruikelijks vinden)


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Ahmet am

Ahmet am

Badriiiiii hariii

2 maanden geleden

Antwoorden

gast

gast

Piet

Piet

Ik heb er veel aan gehad ik heb er een 9 voor

8 maanden geleden

Antwoorden

gast

gast

E.

E.

mijn spreekbeurt gaat ook over kickboksen. love

2 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

R.

R.

mag wel wat meer hoodf stukken te weinig ik moet er 6 en nuu kom ik er een paar informatie te kort en dat vind ik niet leuk de volgende keer mag je wel wat meer hoofdstukken doe gewoon bij elke werkstuk of spreek beurt die je op deze site zet een paar hoofdstukken zo als 6 dat zijn er wel genoeg en dan hebben wij degene die dit nodig hebben meeer informatie en hoeven niet naar een andere site te gaan zoeken en dat is best vervelend want er zijn niet zo heel veel site met de informatie die je wil. de volgende werkstuk of spreekbeurt mogen jullie meer hoofdstukken want je doetr niet bij een werkstukk of spreekbeurt maar 3 of 4 hoofdstukken dat is veel te weinig. 6 of 7 is genoeg.

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

Hoi ik vindt dat je een goeie spreekbeurt hebt zelf zit ik ook op kickboks en wat ik allemaal doe staat er ook in dus een goeie spreekbeurt

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

F.

F.

ik zou er een vebetring maken bij de 3 beste boxsers ik zou er nog een bij zetten Mike thaison

3 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

K.

K.

Je top 3 klopt niet want Nieky Holzken is de besteee !

4 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

Oja , Kickboksen is ontstaan in Thailand met de naam `Muay Thai ` later is het naar de Japanners gegaan en die gaven het een andere naam : Kickboksen

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

M.

M.

Hey ,
Goeie werkstuk hoor !
Er is 1 ding die je niet goed heb gedaan.
Dat is deze hoofdstuk
Hoofdstuk 2
Top 3 beste boksers
De top 3 beste boksers zijn:
1. Joe Louis
2. Muhammad Ali
3. Sugar Ray Robinson
De top 3 klopt eigenlijk niet en wat jij hier hebt staan dat zijn boksers geen kickboksers. verder goed gedaan ;)

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

L.

L.

Ik hou van kickboksen en wil mijn spreekbeurt er graag over doen. Is het goed als ik jouwe een beetje in mijn eigen woorden overschrijf?

5 jaar geleden

Antwoorden

M.

M.

@Lovekickboksen: Je weet dat top 3 niet klopt hé

5 jaar geleden

gast

gast

S.

S.

ik vind hett echt een geweldig spreekbeurt maar het is veelste kort als je in groep 6 of lager zit ja dan okee

6 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast