Duitsland

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vwo | 616 woorden
  • 19 januari 2002
  • 431 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
431 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview
Feiten over Duitsland. Officiële naam: Bundesrepubik Deutschland
Volkslied: 3e couplet van “Das Deutschlandlied” Natioanle feestdag: 3 oktober (hereniging van Duitsland) Oppervlakte: 357.000 m² Bevolking: ± 82,01 miljoen
Bevolkingsdichtheid: 230 mensen per km² Hoofdstad: Berlijn
Plaats van de regering: Berlijn
Talen: Duits, Turks, Sorbisch
Geloof: Christendom en Islam
Munteenheid: Duitse Mark (DM) (binnenkort de Euro) Hoogste berg: Zugspitze (2962 meter) Langste rivier: Rijn (865 kilometer op Duits grondgebied) De ligging van Duitsland. Bondsrepubliek Duitsland ligt in het midden van centraal europa. In het noorden grenst het land aan de Noordzee en de Oostzee. Duitsland heeft 9 buurlanden. dat zijn: In het noorden Denemarken, in het westen Nederland, België, Luxemburg en frankrijk, in het zuiden Zwitserland en oostenrijk, en in het oosten grenst het land aan Tsjechië en polen. Van de 90 miljoen Duitssprekende in centraal europa woont bijna 90 procent in Duitsland. De rest woont in Oostenrijk, Zwitserland, Italië en delen van België, Frankrijk en Luxemburg. Duitsland heeft, op Rusland na, de meeste inwoners van alle landen in Europa.
Het Duitse landschap. Het landschap in Duitsland is heel erg gevarieerd. In het zuiden liggen de hoge alpen, In het midden de heuvels, en in het noorden is de laagvlakte. Dit loop allemaal op elkaar door. Het hoogland verdeelt Duitsland als het ware in tweeën. Door de zacht beboste heuvels vinden veel mensen dit één van de mooiste plekken van Duitsland. In het Zuidwesten ligt het zwarte woud. In het midden van het land liggen de Hunsrück, de eifel, en het Harz-gebergte. In het noorden van Duitsland liggen meer de heidevelden, de veenmoerassen, en de meren. Aan de oostkust liggen de stranden. De rijn, die bijna door heel Duitsland stroomt, is de belangrijkste waterweg van Europa. Door de Rijn kunnen schepen hun goederen vervoeren van de Rotterdamse haven tot aan het Zwitserse Basel. De Industrie Duitsland heeft een goede industrie, hoewel ze niet veel grondstoffen heeft. Die grondstoffen worden vooral geïmporteerd. Duitsland heeft wel veel steenkool en aardgas. De belangrijkste steenkoolmijnen liggen in het Ruhrgebied. Duitsland heeft zijn goeie economische positie voor een groot deel aan de auto-industrie, chemische industrie, fabricage van machines en elektronica- en ruimtevaart industrie te danken. Voedsel Bij duits eten denken de meeste mensen meteen aan brood en worst. Dat klinkt saaier dan het in werkelijkheid is. Er zijn namelijk meer dan 200 verschillende soorten brood en worst. In de kustgebieden in het noorden wordt veel vis gegeten. Iedere streek heeft zijn eigen specialiteiten. Hamburg is bijvoorbeeld heel beroemd om zijn paling, pruimen en groentesoep. In het westen van Duitsland is het eetpatroon de laatste jaren behoorlijk veranderd door de betere levensomstandigheden en doordat mensen gezonder zijn gaan eten. Een van de beroemdste producten die gemaakt worden van landbouwgrondstoffen is bier. In Duitsland wordt het meeste bier per jaar gedronken van de hele wereld. Per jaar wordt er per persoon gemiddeld 140 liter bier gedronken. Maar omdat niet iedereen bier drinkt, zijn er dus ook mensen die veel meer dan 140 liter bier per jaar drinken! Er zijn in Duitsland 1290 bierbrouwerijen, en meer dan 5000 verschillende soorten bier. In Beieren wordt het meeste bier gedronken.
Politiek Duitsland. Bondsrepubliek Duitsland is een Republiek, en een democratie. Duitsland heeft een meerpartijen stelsel. Duitsland wordt gevormd door 16 deelstaten, met elk een eigen regering met minister-president, rechtspraak en grondwet. Aan het hoofd daarvan staat één president. Die president is Johannes Rau. In de regering zitten drie partijen. Die partijen zijn: SPD, B’90, en Grünen. In Duitsland zijn er om de 4 jaar verkiezingen. De Duitse regering heeft als belangrijkste taken: Wetgeving, controle over de regering, en keuze van de Bondskanselier. De Bondskanselier is de op 1 na belangrijkste man van Duitsland. De bondskanselier die nu de macht heeft is Gerhard Schröder. De volgende verkiezingen in Duitsland zijn in 2002.

REACTIES

J.

J.

ik heb er geen comentaar op maar ik vond hem supper goed
heel veel liefs jacie

22 jaar geleden

S.

S.

6 jaar geleden

D.

D.

lekker gedaan hoor


prachtig!

19 jaar geleden

J.

J.

uitstekende site

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.