Jongens gezocht: hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Dierenmishandeling

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas havo | 395 woorden
  • 5 augustus 2008
  • 173 keer beoordeeld
Cijfer 6
173 keer beoordeeld

Dierenmishandeling

Deze tekst gaat over dierenmishandeling: waarom ze dat doen en wat wij ervan vinden en waarom wij het nutteloos vinden; en in deze tekst gaan wij uitleggen hoe je het kan voorkomen dus lees deze tekst aandachtig.

HOE LIJDEN ZE PIJN?
Dieren kunnen op verschillende manieren pijn lijden. Door toedoen van zichzelf of elkaar, maar ook door toedoen van mensen. De dingen die worden gedaan in het asiel : kans op de dood, veel wonden en de dieren zitten dicht op elkaar, de dieren die pijn lijden moeten naar een huis naar een echte familie waar ze met liefde worden behandeld en goed te eten en te drinken krijgen.

WAT GEBEURT ER MET DE DIEREN?

Dieren worden keihard geslagen ze zitten helemaal vol met wonden.
Ze worden vol gestopt in kleine kooien en ze proberen ook veel bij ze uit dat zijn dierproeven Bijvoorbeeld: medicijnen, zalfjes enzovoort.Oké wij eten ook wel vlees maar dan worden ze in de fabriek geslacht en in de winkel verkocht en als je echt van dieren houd doe je dat eigenlijk ook niet want dan eet je geen vlees en ben je vegetariër. Je ziet ook wel eens kennels van honden, katten en konijnen die in kooien zitten.

HUISDIEREN DIE WORDEN MISHANDELD
Dieren worden niet alleen bij asielen mishandeld maar ook bij mensen thuis bijvoorbeeld: honden die worden geschopt als ze niet luisteren. Katten die wel eens tegen de muur worden gesmeten en dan dood zijn. Dus als je van je huisdier houd doe je dat niet en ook als niet als je huisdier een keer niet goed luistert. Dus ze moeten niet altijd naar een thuis want daar gaat het ook niet altijd goed dus als je een huisdier neemt moet je er eerst goed over nadenken.

Dus als dieren een goed thuis hebben worden ze niet meer mishandeld en kunnen ze gewoon fijn leven zonder wonden en zonder de kans om dood geschopt of geslagen worden. Dus wees goed voor je huisdieren (als je ze hebt) en verzorg ze met liefde dan gaan ook liever tegen jou doen en dan gaan ze ook beter naar je luisteren dus het is ook een beetje voor je eigen bestwil dat je lief moet zijn voor je huisdier en in het asiel moeten ook gewoon lief doen en niet meer slaan want daar worden de dieren zelf alleen maar slechter van.

REACTIES

J.

J.

je gebruikt wel veel dus in je werkstuk . je kan dus wat minder dus gebruiken.

13 jaar geleden

K.

K.

er zijn echt heel veel stukjes van internet
en je gebruikt heel veel dus
ik moest het ook voor nederlands maken en heb er een 7.4 voor ben best blij heb de dus er een beetje uitgehaald! :)

12 jaar geleden

S.

S.

je hebt wel heel veel van internet gebruikt dan ik gewoon alles herken. :) door dit werkstuk ben ik wel op een goed punt gekregen. Lekker veel info over dierenmishandeling :)

11 jaar geleden

L.

L.

ik kreeg een 9.5 jeeeh

11 jaar geleden

P.

P.

ik doe mijn spreekbeurt over dierenmishandeling, fijn dat ik hier wat informatie weg kan halen! bedankt m.v.g. Poepsiekeesie

10 jaar geleden

R.

R.

alleen iets te kleine hoofdstukken maar ik geef een 8 !

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.