Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

De Tango

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 498 woorden
  • 3 mei 2009
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
17 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie

De geschiedenis van Tango

Tango heeft zich ontwikkeld aan het einde van de 19e eeuw. Het is ontstaan in de volksbuurten van Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Verschillende bevolkingsgroepen( Afrikaanse slaven, Italianen, Portugezen ,Spaanse kolonisten en de oorspronkelijke indiaanse bevolking) hebben invloed gehad op de Tango. In een maatschappij met meer mannen dan vrouwen was de tango een belangrijk middel voor de mannen om een vrouw te vinden. De mannen oefenden samen de Tango dans, zodat ze een goede indruk konden maken op de vrouwen waarmee ze dansten. Er ontstonden ook veel echtscheidingen door deze dansstijl, want vele mannen verlieten hun gezin. De Tango werd door vele mensen gezien als een ordinaire dans en het mocht daarom ook niet overal gedanst worden. Deze dansstijl werd populair toen er in Europa een evenement werd georganiseerd voor een paar orkesten die tango muziek bespeelden en voor tango dansers.na 1950 werd de tango niet meer zo vaak gedanst want grote tango dans bijeenkomsten werden verboden door politieke regimes.de opkomst van een nieuwe muziekstijl namelijkde rock & roll heeft ook bijgedragen hiertoe


Wat is Tango?


Tango is een dans waarbij de benen heel veel worden gebruikt. Het wordt door vele mensen gezien als een verleidingsdans. Het is een weergave van de emoties en verlangens. Bij de Tango is het belangrijkste instrument, de Bandoneon. De Tango wordt gedanst door 2 mensen. De man geeft de passen aan en bij elke stap kan hij van richting veranderen, daardoor is iedere danspas een verrassing voor de vrouw. Daarom moeten de dansers goed op elkaar afgestemd zijn . Daarnaast zijn de passen van de leider en de volger niet symmetrisch – hij doet heel iets anders dan zij,.De muziek waarop er wordt gedanst gaat heel vaak over verdriet. Bij deze dansstijl omhelzen de dansers elkaar langdurig en ze dansen heel dicht tegen elkaar.

Tango-orkest


Een klassiek tango-orkest bestaat doorgaans uit de volgende instrumenten:
• bandoneon
• piano
• viool
• cello
• contrabas
In minder traditionele orkesten hoort men ook:
• drums
• elektrische gitaar
• mondharmonica
• dwarsfluit

Oorsprong van het woord Tango


Het woord tango stamt af uit een Afrikaanse taal en betekent 'gesloten ruimte' of 'cirkel'. Slavenhandelaren gebruikten het woord 'tango' voor de plaatsen waar slaven werden vastgehouden en verhandeld. Het woord, werd voor dat de tango bestond, gebruikt in verschillende delen van Amerika als benaming voor de plaatsen waar slaven en vrije zwarten samenkwamen om te dansen.

De bandoneon


De bandoneón is het belangrijkste instrument van de tango geworden. De bandoneón ontstond rond 1850 in Duitsland en werd daar vooral door mijnwerkers veel gebruikt als goedkoop alternatief van de piano.De bedoeling van dit instrument was om het als een soort draagbaar piano te gebruiken die als begeleiding moest dienen voor religieuze gezangen tijdens de lange overtochten van Europa naar Amerika. Meneer Heinrich maakte de eerste versie van dit instrument. En hij noemde het naar zichzelf bandonion. Later veranderde de zuid- amerikanen het instrument en het kreeg nu de naam bandoneon. De bandoneon heeft 142 tonen en is daarom zeer moeilijk om te bespelen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.