Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

De hungergames, speciaal voor alle mensen die te lui zijn om er zelf een te maken

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas havo | 459 woorden
  • 3 april 2018
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
9 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

 

 

Hunger games

 

Stel je voor je bent een van de duizende mensen wonend in district 12. Elk jaar worden er twee uit de duizende mensen uit je eigen district gekozen om te vechten voor leven en dood. Je zusje wordt gekozen, en je weet dat ze van district 12 het bijna nooit overleven en terug van de hungergames komen. Katniss Everdeen gebeurt dat, maar zal haar zusje ooit nog terugkeren? Of zal Katniss daar een stokje voor steken?

 

Op een dag ging katniss zo als ze wel vaker deed naar een verboden gebied om te jagen want eten was erg schaars. Katniss was erg goed met pijl en boog en had een erg goeie band met haar zusje prim. Op de dag van de uitgekozen van de deelnemers van de hungergames. hoe vaker je je inschrijft hoe meer eten je kreeg. uiteindelijk werd het zusje van katniss genaamd prim uitgekozen. katniss gaf zich als vrijwilleger op zodat prim niet hoefte te gaan ook werd peeta uitgekozen als meedestrijder van katniss. als je wil zien hoe katniss en peeta gaan proberen te overleven kijk dan de film.

 

Hoofdpersonen:

 

-Katniss Everdeen is de hoofdpersoon van de Hungergames. Zij is de persoon die uiteindelijk wint.

-Peeta Merlark is de teamgenoot van Katniss

-Gale Hawthorne is de vriend van Katniss en is alleen het begin en helemaal het einde van de film te zien

-Primrose Everdeen is het zusje van Katniss Everdeen

-Haymitch Abernathy is de hulp van Peeta en Katniss. Hij is bijna altijd dronken en heeft ook een keer de Hungergames gewonnen.

 

Hungergames is gemaakt voor kinderen vanaf 12 jaar. Daarna maakt het niet uit hoe oud je bent want het is leuk voor iedereen.


 

Meningen/conclusie

 

Tim:

Hungergames is echt een leuke film voor kinderen vanaf 12 jaar. Er zit veel actie in en het verhaal in de film is gewoon leuk. Conclusie: Hunger games is een hele leuke film door de spanning die er in zit

 

Dan:

Ik had het boek nog niet eens gelezen maar ik had wel een spreekbeurt er over gehoord. Ze zeiden dat er ook een film over was gemaakt en die was echt leuk en zat een mooi verhaal in en tegen alle verwachtingen en regels in won katniss op een verboden manier de hungergames. een echte aanrader wat mij betreft.

 

Willem-Jan:

Hungergames is echt een aanrader want het is en blijft een spannende film. Zelf was ik meteen benieuwd naar de 2e hungergames film. De film is namelijk bijna elk moment spannend omdat ze elk moment in gevaar kan komen. Ook is het goede van de film dat het goed is gefilmd je ziet veel en krijg veel informatie maar het is allemaal niet teveel.

 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.