Freddie Mercury

Beoordeling 7.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 5e klas havo | 601 woorden
  • 21 mei 2001
  • 110 keer beoordeeld
Cijfer 7.8
110 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Stap in jouw toekomst

Kom naar de Open Avond van Inholland op woensdagavond 29 maart van 17:00 - 20:00 uur. Proef de sfeer en ontdek onze opleidingen.

Meld je aan!

Over Freddie Mercury Freddie Mercury was de leadzanger van de legendarische band Queen. Freddie was 1.76 m. lang en had zwart haar en donkerbruine ogen. Hij is nooit getrouwd geweest, maar heeft wel samengewoond met zijn vriendin Mary Austin en later met zijn vriend Jim Hutton. Zijn huis stond in Kensington, Londen, en hij had 9 katten, waar hij gek op was. Hij hield van opera, ballet, Marilyn Monroe, Aretha Franklin en zijn grote voorbeeld was Jimi Hendrix.

Freddie's jeugd Freddie Mercury is geboren op 5 september 1946 op Zanzibar. Zijn ouders waren Bomi en Jer Bulsara en zijn jongere zusje was Kashmira (1952). Hij is niet als Freddie Mercury geboren.

Zijn echte naam was Farokh Bulsara. In 1947 verhuisden ze naar India, Panchgani (net buiten Bombay). Hij ging daar naar de lagere school. Hij was een goede leerling, zowel in studeren als in sport.Daar begon hij zichzelf Freddie te noemen en begon met pianolessen. Zijn 1e band was met 4 anderen:'The Hectics'(1954). In 1963 verhuisden ze naar Engeland. Daar ging Freddie naar de Isleworth Polytechnic School, die hij in 1964 goed verliet. Toen naar het Ealing College of Art om voor grafisch ontwerper te studeren en haalde zijn diploma in 1969. Freddie's 1e serieuze band was Ibex, (1969). Sour Milk Sea (1969) en Wreckage (1970) volgden. In die tijd veranderde hij zijn naam in Mercury, naar de boodschapper der goden.

De oprichting van Queen Brian May, Roger Taylor en Tim Staffell hadden de band Smile. Freddie was Rogers flatgenoot en ging wel eens kijken. Freddie had altijd suggesties. Tim stapte later op, dus werd Freddie de zanger. Ze wouden nog een bassist hebben, en dat werd John Deacon. Freddie vond de naam van de groep niet echt geweldig. Hij veranderde het in 'Queen' (1970).

De eerste hit Ze hadden het niet gemakkelijk. Maar in 1972 kregen ze dè kans. Ze mochten in De Lane Lea Studios opnemen, maar alleen als de studio niet in gebruik was. Er kwamen 2 albums, 'Queen' en 'Queen II'. In 1973 hadden ze hun 1e hit:'Killer Queen'. Ze werden meer bekend. Maar in 1975 hadden ze DE megahit 'Bohemian Rhapsody'. Hij stond op nr 1 en bleef 17 weken in de hitparade. Vanaf toen ging het snel. Ze tourden en ze kregen grote aanhang. De verhouding met de pers was niet altijd goed. Ze hadden het vaak over Freddie's extravagante kleding en optredens. Hun grootste hits tot 1980 waren Killer Queen, Bohemian Rhapsody, Somebody to Love en Crazy Little Thing Called Love.

De jaren '80 De jaren '80 waren ook goed voor Queen. Na eerst halflang haar te hebben gehad, veranderde Freddie zijn uiterlijk met kort haar en een snor. Na veel optredens neemt Queen een jaartje vrij (1983). Daarna kwamen ze weer met hits, zoals Radio Ga Ga en I Want to Break Free. 1985 was het jaar van Live Aid, voor Afrika, en iedereen vond dat Queen het beste optreden had. Ook had Freddie zijn soloalbum 'Mr Bad Guy' uitgebracht. Na 1986 werd het een beetje stil. Freddie nam een sessie op met operadiva Montserrat Caballé in 1988, zijn grootse wens. In 1989 komt Queen gelukkig weer met een nieuw album: 'The Miracle. Daarna volgde het laatste album 'Innuendo'.

Freddie's dood in 1991 Met Freddie ging het niet zo goed meer. Hij trad niet zoveel meer in de publiciteit en men vond dat hij er uitgemergeld en mager uitzag. Op 23 november 1991 vertelde hij de pers dat hij AIDS had. Op 24 november overleed hij aan een longontsteking, ten gevolge van AIDS, die in 1987 werd vastgesteld. Fans hadden zich verzameld voor zijn huis in Kensington. Vier dagen later werd Freddie gecremeerd. Hij heeft een onvergetelijke indruk gemaakt op de hele wereld, en hij zal ook niet snel vergeten worden.

REACTIES

M.

M.

Eehjz Mirjam!

Bedankt voor je werkstuk, ik heb er een 8 voor gehaald!!! Waaah thanks man! :)

Baaj baaj
marlou!

21 jaar geleden

L.

L.

Het was een goed werkstuk want het sloeg wel ergens op en vooral het laatste hoofdstuk, de eerste was slecht want Queen brak door omdat ze ergens in Engeland een gratis optreden gaven, net zoals de Rolling Stones hadden gedaan maar dat geeft niets.

21 jaar geleden

A.

A.

Echt vet goed joh! THX!

21 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.