Eminem

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 353 woorden
  • 3 juni 2004
  • 46 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
46 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Eminem

Eminem wordt geboren als Marshall Bruce Mathers III op 17 oktober 1973 in St. Joseph in de Amerikaanse staat Missouri. Hij verhuist later naar Detroit. Eminem was al vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in rap, en begon op te treden toen hij 14 was. Zijn eerste solo-album, Infinite, werd kort daarna uitgebracht. Hij kreeg pas bekendheid met zijn tweede album, The Slim Shady EP. Hij werd beroemd in het ondergrondse hip-hop milieu om zijn tekenfilmachtige stijl en het feit dat hij blank is (wat niet veel voorkomt in de wereld van de rap). Nadat Dr.Dre een van zijn demo’s hoorde werd hem een platencontract aangeboden.

Zijn derde album, The Slim Shady LP, wordt 3x platinum en hij krijgt wereldwijde bekendheid. Er staan twee hits op: My name is en Guilty Conscience. Het album is erg controversieel om de teksten die hij gebruikt. Hij rapt onder andere over dat hij in groep 8 in elkaar wordt geslagen door een bully, het hoofd van de school en zijn moeder. Het nummer Guilty Conscience eindigt met een aansporing van Eminem en Dr. Dre aan een man om zijn vrouw en haar minnaar te vermoorden. Hij neemt ook regelmatig drugs.

Wat maakt hem speciaal? Ik vind Eminem zo speciaal omdat er nog nooit een blanke rapper is geweest die zo bekend is geworden.

Bij welke muziekstijl hoort hij? Eminem hoort bij de muziekstijl hip-hop / rap.

Is zijn uiterlijk belangrijk? Ja, ik vind van wel, want als hij eruitziet als een zwerver kijk je ook niet graag naar hem.

Heeft hij uitstraling met live optredens? Ja, hij rapt gewoon met live optredens (de meeste playbacken) en ziet er altijd goed uit.

Hoe zien de optredens eruit? Veel show eromheen of is het alleen voor de muziek? Met de optredens van Eminem is er ook meestal veel show.

Heeft hij veel invloed op de muziek gehad? Ja, ik vind van wel, hij is nu een van de bekendste rappers van de wereld ook, omdat hij blank is en de meeste rappers zijn zwart.

In welke landen is hij bekend? Verenigde Staten
Nederland
België Duitsland
Frankrijk
Canada
Noorwegen
Zweden
Engeland
Ierland

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.