Breakdance

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vwo | 336 woorden
  • 9 maart 2001
  • 366 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
366 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Zo is de dans ontstaan

Binnen de hiphop gemeenschap bestaat de b-boy ("Break boy" of "Boogie Boy") die, op de instrumentale muziek van de scratchende d.j., zijn unieke dansbewegingen laat zien binnen een cirkel van mensen. Een b-boy is iemand die een psychische en mentale band heeft met hip-hop en die zijn geschiedenis kent. Breakdance is ontstaan in Amerika. De eerste b-boys zaten in de "Yoke City Mob", "Young City Boys" en de "Rockwell Assiociation". Veel van de leden uit die groepen vormden later leden van de welbekende "Rocksteady Crew". Breakdance is een van de vijf elementen van de hiphop. De andere vier zijn D.J.-en, graffiti, MC-en en cultivating (een soort voedingsbron om de cultuur te laten groeien). Wat namen van dansmoves: Backspin, turtle, baby freeze, windmill, handglide en the 1990. Voordat de dans "breakdance" of "breaken" heette werd het "b-boying" genoemd. Breakdance heeft allerlei bewegingen overgenomen uit de traditionele Afrikaanse dans, de Braziliaanse martial arts (Capoeira), de Chinese martial arts en uit de "Native American Culture".

Een battle is net als oorlogsdansen, waarbij de vijand of de boze geesten binnen de cirkel verdreven moeten worden. Op een internationaal breakdance toernooi komen allerlei stijlen van de uit verschillende landen afkomstige b-boys bij elkaar. Hierdoor integreren de verschillende rassen en wordt de cultuur volwassenen deze resultaten zullen een belangrijke rol spelen in de volgende eeuw.

De beschrijving van de dans:

Er zijn zoveel verschillende “moves” dat je niet alle moves apart kan uitleggen. Een aantal voorbeelden zijn de “moonwalk” en “handstand”.

De dans wordt nog uitgevoerd en hij is vrij nieuw. Hij wordt uigevoerd in bijna alle landen behalve in de 3e wereldlanden omdat ze daar die stroming van muziek nog niet kennen.

Ze dansen voornamelijk voor de lol maar ook om stoer te zijn en om hun agressie in te uiten. Het is geintroduceerd door negers die het als tijdverdrijf gebruikten.

Bij deze dans draagt men vaak een hele losse broek en sportschoenen.

Wij hebben gekozen voor het geluidsfragment Freestyler van Bomfunk MC’s.

REACTIES

S.

S.

Yo Thijs!
Ik heb er veel aan gehad, want ik moest een werkstuk over hiphop met alle bijbehorende dingen schrijven, dus kortom:Bedankt!
xxx Stef
P.S. Hoe oud ben je?

22 jaar geleden

B.

B.

hoi gruwelijke werkstuk maar ik heb er zelf een gemaakthij is bijna het zelfde maar ok was jij gister 19-05 ook in hoorn bij de street dance and breakdance contest{ik wel}

ik heb een eige web page www.breakdancerbboy.mywen.nl aleen hij is mog niet af

ik kwaat niks meer groetjes b-boyjan

22 jaar geleden

M.

M.

Wil je ook dingen doen over ballet?
En ik vind dat je meer hoofstukken
zetten.

21 jaar geleden

P.

P.

yo best wel vet alleen wat weinig info

19 jaar geleden

K.

K.

vet cool veslag

19 jaar geleden

K.

K.

eey leuk werkstuk ;)
ik hou het zeluf ook over breakdance das wel lewuk.... doeii xxiejs

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.