Marketing rond tv spotje

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 894 woorden
  • 1 maart 2004
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
7 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
M&O
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

F: Onderzoeksvragen

Vraag 1: prijs/plaats: Zoek 3 verkooppunten van het product en de prijs die daar voor gevraagd wordt voor het product. -Albert Heijn: prijs coca cola 1,5 liter: €0,99. (4x €0.99= €3,96) -Dekamarkt: prijs coca cola 1,5 Liter: €1,05. (4x €1.05= €4,20) -Boni: prijs coca cola 1,5 Liter : €0,89. (4x €0.89= €3,56)

Vraag 2: product: in welke fase van de levenscyclus bevindt het product zich? -Volgens ons bevindt het product zich tussen de rijpheidfase en de verzadigingsfase. Het product bestaat al heel lang en nog bijna dagelijks door heel veel mensen op de wereld gedronken.Er ontstaan telkens weer nieuwe soorten cola. Kenmerkend van de rijpheidfase is dat er steeds meer variatie onstaat wat ook bij cola het geval is. Zo ontstonden er de laatste jaren coca cola met vanille smaak en met lemon smaak om er maar eens 2 te noemen. Het bevindt zich in de rijpheidfase volgens ons omdat concurrentie de laatste jaren steeds meer toeneemt. Er komen steeds weer nieuwe soorten cola op de markt die proberen te concurreren met coca cola.denk aan River, First Choice, Pepsi, Perfekt, Freeway, Highway, Giant en 3-Es zijn enkele voorbeelden van merken die proberen te concurreren met coca cola. Aan de andere kant bevindt het zich weer niet in de rijpheidfase omdat het product zoals al eerder verteld al heel lang bestaat en niet meer tot de rijpheidfase gerekend moet worden. Alleen passen de kenmerken van de rijpheidfase het beste bij het product coca cola.

Vraag 3:Plaats: geef de route van het product van producent(wie?) naar consument weer. -Als eerst wordt in de fabriek de juiste ingrediënten samengevoegd en wordt het product op de juiste manier en met de juiste formule telkens weer de precieze smaak gemaakt. Daarna gaat het via de fabriek naar groothandels en detailhandels die op hun beurt de Coca-Cola flessen en blikjes verkopen aan de verschillende supermarkten. Daar ligt het in de winkel waar de consument het kan kopen en kan nuttigen. Als de lege flessen worden teruggebracht kan het proces weer opnieuw beginnen.

Vraag 4: Markt:wat is de positie van dit product ten opzichte van vergelijkbare producten op de markt? -Als je het product zelf bekijkt zie je toch dat het veel aanzien heeft. Coca-Cola is wereld beroemd en wordt overal ter wereld verkocht en geen enkel cola product verkoopt zo goed als deze. Alleen Pepsi is ook een goedverkopend cola merk op de wereldmarkt. Verder wordt er ook veel cola gedronken van minder bekende namen en kwaliteit omdat cola erg in trek is en deze goedkoper is dan coca cola en pepsi.

Vraag 5: promotie: wordt er naast reclame op de tv nog op andere manieren promotie gemaakt voor het product? - Er wordt voor het product coca cola zeer veel reclame gemaakt. Naast de gewone reclame op tv is er ook een vorm van sluikreclame te ontdekken, bijvoorbeeld in soaps als Goede Tijden Slechte Tijden en Onderweg naar Morgen waar ook coca cola gedronken wordt, vaak wordt hierbij het logo duidelijk in beeld gebracht. - Er zijn ook vaak van die zogenoemde billboards te vinden waarop reclame gemaakt wordt voor coca cola. - Verder internet waarop reclame gemaakt wordt voor coca cola. - Radio - Verder delen mensen in de stad wel is proefmonsters uit van nieuwe smaken en kunnen de mensen op straat iets uitproberen. Ook wordt in elk restaurant en in elke kroeg Coca Cola geschonken wanneer je er een colaatje besteld.

Coca-Cola werd meer dan een eeuw geleden samengesteld door dr. John S. Pemberton. Hij was een apotheker uit Atalanta Georgia. In 1885 maakte hij een eigen versie van een, in die tijd populaire drank, vin Mariani. Dat was een rode wijn en het enige dat Pemberton daaraan toevoegde waren de bladeren van de Cocaplant. Een jaar later veranderde hij het recept omdat zijn drank niet goed verkocht. Hij liet de wijn weg en voegde Kolanoot toe. In kolanoot zit het opwekkende middel cafeine, dat ook in koffie zit. Ook voegde hij suiker en smaakstoffen toe om de drank minder bitter te maken. Zijn partner Frank M. Robinson ontwierp in 1880 het Coca-Cola logo. De drank werd toen via apothekers verkocht als middel tegen allerlei kwaaltjes. In die tijd werd het verkocht als siroop die puur of met water gedronken kon worden. In 1887 verkocht Pemberton zijn recept aan Wills E. Venable en George S. Lowndes. Zij verkochten het recept 5 maanden later weer aan Woolfol Walker en M. C. Dozier. Zij verkochten het na 1 jaar alweer aan Asa G. Candler. In dat jaar stierf Pemberton, degene die met het Coca-Cola idee begonnen was. Candler mengde de siroop met koolzuurhoudend water. Dat is het ingrediënt dat voor de bubbeltjes in de cola zorgt. Candler en Robinson, Pembertons’ oude partner gingen samenwerken en gingen in het geheim de Coca-Cola maken, niemand mocht achter het recept komen. De man die het langst aan het hoofd van The Coca- Cola Company stond was Robert Winship Woodruff. Hij werd ook wel mister Coca- Cola genoemd. Hij leefde van 1889 tot 1985 en was ruim 60 jaar lang de grote man achter Coca- Cola. Hij was de zoon van de belangrijkste aandeelhouder en werd in 1923 directeur. Hij was toen 34 jaar. Onder Woodruff’s leiding nam de verkoop toe van 6 miljoen glazen per dag in 1923 tot 50 miljoen in 1953. Een paar van zijn beroemdste vernieuwingen waren het six-pack en het verkopen van Coca-Cola bij benzinestations. Hij was ook degene die erin slaagde om van Coca-Cola een internationale drank te maken.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.