Hooligans

Beoordeling 4.4
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 321 woorden
  • 3 juni 2003
  • 125 keer beoordeeld
Cijfer 4.4
125 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Wat Zijn Hooligans ?

Bij een voetbalclub heb je natuurlijk supporters, je hebt supporters die komen voor het voetbal maar je hebt ook supporters die ook nog ergens anders voor komen. Die komen om rotzooi te schoppen, en te vechten met de tegenpartij. Dat zijn hooligans

Wat Doen Hooligans Precies ?

Hooligans proberen ruzies te maken met andere supporters. Deze ruzies ontstaan door conflicten tussen de supporters. Je kunt als supporter zelfs gepakt en in mekaar geslagen worden als je rustig een biertje zit te drinken. Het gaat bij hooligans niet alleen om vechten ze houden ook van slopen. Meestal slopen ze de stoelen waar ze op zitten of steken die in brand, maar ook telefooncellen, Winkels, Prullenbakken, Lantarenpalen en meer wordt ook vernield. Er zijn ook hooligans die hun eigen stad lastig vallen. (Bijv.) Fyenoordse Hooligans die Rotterdam onveilig maken.

Hoe Ontstaat een Ruzie ?

Een ruzie ontstaat doordat als twee supporters met elkaar gaan vechten. (Bijv.) Een Ajax Supporter vindt Ajax beter dan PSV en slaat dan zomaar een PSV supporter in mekaar. En als dit opgemerkt wordt gaan ze helpen en als er blijft geholpen worden heb je zo een grote knokpartij.

Wordt Er Gebruik Van Wapens Gemaakt ?

Hooligans gebruiken wapens, meestal zijn dit geen vuurwapens. Ze maken vaker gebruik van Messen, Fietskettingen, Wurgstokjes enz.

Waarom Doen Hooligans Dit ?

Omdat conflicten tussen de supporters ontstaan. Die conflicten lopen vaak uit op grote ruzies. En dan zijn hooligans niet meer te houden en slaan ze er op los. Ze slopen zo ongeveer alles wat ze tegen komen. Winkelramen, telefooncellen enz.

Wat Kun Je Aan Hooligans Doen ?

- Staanplaatsen door Zitplaatsen vervangen - Twee speciale ingangen in voor de thuis partij en één voor de andere partij - Voldoende uitgangen - Video bewaking - geen alcoholverkoop meer in de stadions - geen 'blikverkoop' in de stadions - controle / foulliëren bij de ingang

Dit zijn een paar dingen die ruzies en vandalisme voorkomen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.