Tennis

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vmbo | 790 woorden
  • 23 juni 2003
  • 469 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
469 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
LO
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Fix onze energie!

Studeer energie & techniek. Iedereen staat te springen om jou! We hebben namelijk veel technische toppers nodig die de energie van morgen fixen. Met een opleiding in energie & techniek ben je onmisbaar voor de toekomst. Check Power Up The Planet en ontdek welke opleiding het beste bij je past! 

Check Power Up The Planet!

Tennis
De Geschiedenis van Tennis

Tennis is ontstaan in Frankrijk tijdens de Middeleeuwen. Maar toen werd het niet zo gespeeld als wij nu doen, toen werd het gespeeld met een bekleedde bal, ze noemden het toen Jeu de Paume.Een gevulde bal met haar werd van de palm geslagen. Vroeger werd het gespeeld zonder racket of slaghout,het werd gespeeld met de blote hand, daarna kwam de handschoen daarna een slaghout en dat veranderde rond 1500 in een racket. De eerste tennis kampioenschappen werden gehouden bij de ’All England Croquet and Lawn Tennis Club’ In Wimbledon, Londen in juli 1877. Nu wordt het gespeeld met een bal en een racket.

Hoe tennis aan de naam ‘Tennis’ komt is niet echt heel duidelijk volgens sommige mensen komt het van de oude Egyptische stad ‘Tinnis’ in deze stad werd linnen gemaakt en dat werd gebruikt om de tennisballen op te vullen. Andere mensen zeggen dat het komt van het Franse woord ‘Tenez’ dat betekend Daar komt-ie. Tenniskleding en schoenen

Bij tennis moet je je goed kunnen bewegen dus dan moet je geen kleren dragen die te strak zitten en moet van lichte en witte stoffen worden gemaakt omdat: * het traditie is * het zorgt ervoor dat je de zweetvlekken niet ziet * het in de zomer koel zit en een het is een rustige kleur om naar te kijken

Wat heb je nodig: * tennisbroekje, tennisshirt en zweetbandjes * tennisschoenen * tennisracket * tennisballen, balbedekking

Jongenskleding: De standaard regels van de meeste tennisclubs zijn dat de shirt, short en sokken helemaal WIT moeten zijn. de shorts moeten zakken hebben voor een reservebal. Als je pas op tennis zit mag je gedeeltelijk gekleurde kleding dragen of je gymkleding. Meisjeskleding:

Ook bij de meisjes moeten alle kleding helemaal wit zijn, de meeste meisjes dragen een tennisjurkje of een tennisrokje met een shirt
maar je mag ook gewoon een short dragen ligt eraan wat je wilt. Je mag geen sieraden dragen want het kan aan je kleding blijven haken. Je kan elastische polsbandjes dragen om het zweet op te vangen als je tennist.

Tennisschoenen:

De schoenen moeten stevig zijn en ingebouwde kussenzolen en een dikke antislipzool hebben ze moeten de voeten en de wreef en de achterkant van je hielen de pezen goed kunnen steunen. Gewone gymschoenen zijn niet goed want in de winkel verkopen ze ook tennisschoenen. De Racket:

Behalve houten rackets bestaan er ook rackets van staal, aluminium en kunststof. Nu wordt er ook gespeeld met Rackets met een groter Racketblad. Je hebt rackets van kunstsnaar en je hebt rackets die gemaakt zijn van schapendarmen. De kunstsnaar Deze racket zijn gemaakt van kunstsnaren. Spelers die pas beginnen met tennis kunnen deze goed gebruiken want zo’n snaar is niet duur en je kan er mee spelen als het nat weer is. De darmsnaar Deze snaren zijn gemaakt van schapendarmen mensen die gevorderd tennis spelen gebruiken deze het meest want het is veerkrachtig, maar kan niet tegen vochtig weer en is veel duurder dan een kunstsnaar. Tennisballen:

Als je regelmatig speelt, is het belangrijk om met een bal van goede kwaliteit te spelen. Compressieballen zijn het beste maar die verliezen snel hun stuiterkracht.Ballen zonder compressie gaan langer mee en stuiteren ook langer. Balbedekking:

De rubberen laag van een tennisbal is bedekt met een mengsel van wol en kunstvezels. De Regels van Tennis:

Als je tennis gaat spelen moet je eerst de basisregels van het spel kennen
dat betekend: dat je moet weten waar alle lijnen voor zijn omdat, dit de grenzen zijn voor je lage slagen, volley’s en services. Je moet weten waar en wanneer je de bal moet terugslaan en hoe je moet scoren om te winnen.De eerste service van iedere game wordt genomen vanaf de achterkant van de baan. Als je een game gaat spelen moet er worden getost door een muntje op te gooien of een racket rond te draaien. De puntentelling:

Game: Bij tennis wordt een game gewonnen door degene die 4 punten wint. Die punten worden geteld met 15, 30, 4o en game. Voor nul wordt het engelse woord Love gebruikt. Deuce: Als je score deuce of gelijk is (40-40), dan gaat de game door tot er één speler met 2 punten voorstaat:het voordeel en het gamepunt. Als je het voordeel punt verliest dan gaat de score weer terug naar Deuce. Set: De eerste speler die 6 games heeft gewonnen wint een set maar de winnaar MOET een voorsprong hebben van 2 games. Als de score 5-5 is dan worden 7 games gespeeld. Als de 6-6 is, dan wordt er gespeeld tot 7 punten dat heet een Tiebreak, de speler die de Tiebreak wint, die wint de game en de Set. Match: Een match gaat om het aantal gewonnen set’s voor de jongens zijn dat 5 en de meisjes zijn dat 3.

REACTIES

K.

K.

heeeeeeeeey
ik zit zelf ook op tennis en ik vind het een heel goeid werkstuk je rijgt van mij een 10

19 jaar geleden

J.

J.

heeeeeeeel slecht

19 jaar geleden

R.

R.

Welneeeeej... 40-40 is geen deuce!!!! Sinds wanneer hebben ze dat ingevoerd... enneee... haal die spellingsfouten er eens uit!! ;) tjonge... het doet pijn aan mijn ogen.

19 jaar geleden

A.

A.

je hebt echt een goed werkstuk gemaakt,ik heb aleen de belangrijkste stukken overgenomen en heb wel een vette 9,5 gehaald dus erg bedankt en ga zo door aleen ben ik nog wel benieuwd welk cijfer je er voor gekregen hebt verder bedankt

19 jaar geleden

A.

A.

ik heb het tegen iedereen door gezecht en me vriendin zit op een andere school en die heeft het ook over tennis gehouden en toen heb ik haar deze site gegeven en nu heeft ze een 9 gehaald goed he ps schrijf je weer terug

19 jaar geleden

J.

J.

hey egt een geweldige spreelbeurt of werkstuk ik heb het overgeschreven omdat ik mijn spreekbeurt deed over teenis en ik er zelf onder zit je hebt me eigenlijk geholpen thanks kuzz jelena

19 jaar geleden

J.

J.

Dank je wel dat je iets over tennis hebt geschreven, ik zit er bij en ik wou een werkstuk maken met mijn vriendin(zij zit ook bij tennis) en toen kwamen we op het idee dat we een werkstuk over tennis konden maken. En ik wist helemaal niet dat tennis begon met Frankrijk. Nogmaals bedankt.
Groetjes josien

18 jaar geleden

C.

C.

Hey ik hou mijn spreekbeurt over tennis en ik vind jou werkstuk suuuuuuper goed. doe zo verder!!

12 jaar geleden

M.

M.

heey super leuk dat je dit hebt gemaakt want ik doe mijn spreekbeurt over tennis en hier heb ik teminste iets aan.

11 jaar geleden

M.

M.

Beste Soniya.
ik doe zelf 1e jaars kader en hou ook me werkstuk over dit onderwerp maar ik ben het met een paar dingetjes niet zo eens, je mag allerlei kleuren kleding dragen dat is de keus van de speler(ster)

Verder vind ik hem goed!

grz milan

10 jaar geleden

P.

P.

heel slecht

8 jaar geleden

F.

F.

Heel goed

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.