Darts

Beoordeling 4.3
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 432 woorden
  • 21 oktober 2003
  • 85 keer beoordeeld
Cijfer 4.3
85 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
LO
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Deze tekst is bestemd voor iedereen die wil gaan darten of iets van darten wil weten en is bestemd voor personen boven de drie jaar.

De sport ‘darten’ Darten kun je zien als sport of hobby. Sommige mensen denken dat darten alleen een kwestie van een paar pijltjes in het bord te gooien. Dat is niet zo. Darten is een sport met puntentelling en regels. Je hebt drie pijlen, die gooi je op een dartbord en die punten tel je bij elkaar op en dan is het een kwestie van wie als eerst op nul is. Dit zijn een paar spelregels: De exacte afstand van de afstand van waar je gooit is twee meter en zevenendertig centimeter. De hoogte van het bord is 1 meter en drieënzeventig centimeter hoog maar dan wel van het midden van het bord. Als je op een stand komt van onder de eenenvijftig kun je uitgooien. Dat moet in een vakje die de dubbelring wordt genoemd. Die wedstrijden kun je vanaf verschillende standen beginnen. Dat zijn de 301, 501, 701 en de 1001

Het dartbord Het dartbord bestaat uit de single-ring, de double-ring en de triple-ring. Boven die vakjes staan een getal en dat zijn de punten die je gooit. Maar dat geldt alleen voor de single-ring. Bij de double-ring geldt getal twee keer zoveel. Bij de triple-ring geldt het drie keer. In het midden van het bord zitten nog twee vakjes. Dat zijn de bull en de bullseye. De bull telt vijfentwintig punten en de bullseye vijftig. Dus dat betekend dat de triple-twintig het meest waard is.

De dart De dart wordt ook wel de pijl genoemd maar de dart is het juiste woord. In één beurt gooi je drie darts achter elkaar. Het hoogste wat je met drie darts kunt gooien is honderdentachtig. De dart bestaat uit vier onderdelen. Dat zijn de punt, de barrel, de shaft en de flyer. Iedereen houdt de pijl op z’n eigen manier vast, maar de meeste mensen houden de pijl vast bij de barrel.

Beroemde darters De meeste beroemde darters komen uit Engeland. Dat komt omdat darts in Engeland is ontstaan. Dit zijn een paar beroemde darters: Tony O’Shea Raymond van Barneveld Tony David
Ted Hankey Co Stompé Erik Clarys
Mervyn King Vincent van der Voort Gary Anderson
John Boy Walton Albertino Essers Richie Davies
Ronnie Baxter Jan van der Rassel Robert Wagner
Martin Addams Ron de Pijper Chris v.d Berg
Andy Fordham Mario Robbe John Burton Bij de vrouwen zijn Trina Gulliver, Francisca Hoenselaar, Mieke de Boer, Barbara Lee, Karen Smith en Lisa Huber de beste dartsters ter wereld.

REACTIES

T.

T.

heyz ik heb dat werkstuk over darten gekeken van jou .. heb je nog meer informatie over darten ??
(kun je dat anders via de e-mail sturen ?
alvaST bedankt!!

18 jaar geleden

P.

P.

wat wil je weten?

9 jaar geleden

W.

W.

Je bent phil taylor vergeten is de beste darter ooit.

15 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.