Examenkandidaten gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Vegetariers

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 672 woorden
  • 26 februari 2000
  • 90 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
90 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina
Vegetariërs zijn mensen die geen vlees eten, nooit. De meeste vegetariërs drinken echter wel melk en eten ook melkprodukten en eieren. Als een vegetariër wel melkprodukten en eieren eet en melk drinkt noemen we zo iemand een lactovegetariër. Er zijn ook verschillende vegetariërs die helemaal geen vlees eten, zo iemand noemen we een veganist. Samenvatting - Vegetariër iemand die geen vlees eet. - Lactovegetariër iemand die geen vlees eet, maar wel melk drinkt en melkprodukten en eieren eet. - Een Veganist is iemand die helemaal geen dierlijke produkten eet. Waarom het tegenwoordig niet meer erg is om vegetariër te zijn. Vroeger waren er nog geen goede tabletten om de voedingsstoffen te vervangen die in vlees zitten. Tegenwoordig echter zijn er genoeg verschillende soorten tabletten om de voedingsstoffen die er in vlees zitten te vervangen. In vlees zit vooral vitamine B. Nu hebben we vitaminetabletten waar vitamine B ook in zit, ook weten we dat je door veel graanprodukten te eten het vitamine B gehalte in je lichaam op peil kunt houden. Het hoefd dus geen lichaamelijke gevolgen te hebben om nu vegetariër te worden. Vitamine B zorgt voor de werking van het zenuwstelsel en vitamine B zorgt ervoor dat de verbranding van verbrandingsstoffen goed verloopt, kortom je hebt vitamine B hard nodig, daarom moet je het wel vervangen als je geen vlees meer eet anders kan het weleens gevaarlijk worden.
Samenvatting Als je geen vlees meer eet, moet je een ander produkt vinden die dezelfde voedingsstoffen bevat als vlees, bijv. graanprodukten en zilvervliesrijst. Waarom worden de mensen vegetariër? De meeste mensen worden vegetariër omdat ze niet willen dat door hun voedsel dieren gedood worden. Tegenwoordig kan je ook zonder vlees gezond eten dus waarom zou je het niet doen? Want als iedereen geen vlees meer zou willen eten, dan zou het jagen op dieren teruglopen en dan zou op den duur de bio-industrie (=het houden van veel dieren in grote stallen met weinig bewegingsruimte) verdwijnen. Natuurlijk zal er nog wel op dieren gejaagd worden, bv. voor de vacht (bont). Ook zal de walvis niet meer met uitsterven bedreigd worden omdat sommige landen op walvissen jagen voor het vlees en aangezien de mensen geen vlees meer eten hebben de jagers ook geen reden meer om te jagen op walvissen omdat de mensen het vlees toch niet meer kopen. Ook worden de mensen vegetariër omdat ze het er niet mee eens zijn hoe de slachtdieren gehouden worden, bio-industrie. Maar ik denk dat sommige mensen vlees over het algemeen gewoon niet lekker vinden of ze vinden plantaardig voedsel veel lekkerder. Hieronder heb ik een test gemaakt waaruit je kunt opmaken of jij 'aanleg' hebt om een vegetariër te zijn. Test jezelf. JA of NEE? 1. Denk jij weleens aan het dier dat jij zit te eten, bv. Hoe zou deze kip aan zijn eind zijn gekomen? 2. Draag jij veel leren dingen, bv. Een leren handtas of boekentas, of een leren broek of jack (1 leren ding is weinig en dus NEE). 3. Vind jij vlees lekker? 4. Vind jij vleeswaren op brood lekker? 5. Eet jij bij elke maaltijd vlees?, bv. Ham, salami en kip. 6. Zou jij het vol kunnen houden om elke dag 1 portie zilvervliesrijst te eten in plaats van vlees. 7. Vind jij de bio-industrie erg? 8. Zou jij het erg vinden als de walvis uitstierf? 9. Als je bij iemand eet en je krijgt een grote homp vlees voor je, zou jij het opeten? Puntentelling Vraag: 1. 2 3 4 5 6 7 8 9
ja = 10 ja=0 ja=0 ja=0 ja=0 ja=10 ja=10 ja=10 ja=0
nee = 0 nee= nee= nee= nee= nee= nee= nee= nee= Tel jouw punten bij elkaar op en kijk in welke catogorie je valt! 0-20 Jij hebt zeker geen aanleg om een vegetariër te worden, daarvoor vind jij vlees eigenlijk veel te lekker. 20-60 Jij weet niet zeker wat je nou wilt op het gebied van wel of geen vlees, probeer eens wat je het meest bevalt; een week wel vlees of een week geen vlees. 60-90 Jij bent een geboren vegetariër!

REACTIES

V.

V.

maarten je bent een stomme vieze vuile kankerlijer met A D H D jou werkstuk was chaotisch druk het was stom vooral die test
oja zeg maar tegen je moeder dat ze een viezel vuile kankerhoer is en je vader een kankermogol
doei kneus zielege reetridder

21 jaar geleden

M.

M.

leuke spreekbeurt wat heb je voor een cijfer zeker heel goed...!!! goejje spreekbeurt
groetjes michelle(je kent me niet maar ik las je spreekbeurt)

18 jaar geleden

V.

V.

Wat simplistisch geschreven.
Ik ben zelf vegetariƫr omdat ik tegen dierenmishandeling ben, als het dood is het 'dood', zeg maar. Het gaat er mij om dat het tijdens zijn leven afgezien heeft, ze kunnen net zo goed pijn voelen als jij en ik.
En walvissen eten we al lang niet meer. Dieren als dolfijnen daarintegen komen vast te zitten in netten door de visvangst. Per kg vis die je eet, is er minstens een kg vis dood terug in zee gegooid en zo kan je nog wel even doorgaan...

Ik lust vlees en vis trouwens heel graag maar (wil) het niet eten.

10 jaar geleden

N.

N.

Dit is uit 2000, dus niet uit 2013

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.