GOTHIC!!!Goths bezighedenGothics besteden veel tijd aan:

- Creativiteit, zoals in kleding (zelf ontwerpen/samenstellen)

- Kunst, zoals schilderen, tekenen en beeldhouwden

- Literatuur, zoals gedichten (over dingen die ze bezig houden, meemaken),

verhalen

- Talent, muziek maken, toneel.De muziek waar ze naar luisteren;- Gothic Metal

- Gothic Rock

- Symphonic Dark

- Cyber Gothic

- Gothic Wave

- Alternative- Dark Electro

- Black Metal

- Speed Metal

- Gothic Noise

- Dark WaveWat vinden ze belangrijk?Gothics vinden respect heel erg belangrijk. Ze hebben waardering voor het bestaan en alles wat daarbij hoort. Ze baseren hun mening over mensen op hoe ze zijn en niet hoe ze eruit zien. Gothics kunnen er vaak niet tegen als dat respect niet wederzijds is. Ook relaties zijn voor gothics erg belangrijk. Gothics zijn vrij gesloten, maar als ze zich eenmaal gebonden hebben, word die persoon en de relatie één van de belangrijkste factoren in hun leven. Daarbij hoort ook het geloof wat ze erg belangrijk vinden.Gevonden vooroordelen:

- Goths bidden de duivel aan- Goths drinken bloed

- Goths lachen nooit

- Alle goths zijn vies en stinken

- Alle goths luisteren naar dezelfde muziek

- Alle goths gebruiken drugs en drinken veel alcohol

- Gothics dragen altijd make-up

- Alle goths hebben piercings en tattoos.Onze mening:

Geen van ons is Goth, maar we zijn er niet op tegen. Je moet het zelf weten wat je bent, als je jezelf er maar goed bij vind. Doe jezelf niet anders voor dat je eigenlijk bent!!Gothic fashion (de kleding)Dames:

Er zijn een heleboel verschillende soorten Gothic types. Wat iemand onder Gothic fashion verstaat hangt helemaal van haar zelf af.

Op alles zijn wel uitzonderingen mogelijk.

Zoals je wel verwacht had is de hoofdkleur bij Gothic: zwart, naast (donker)rood, paars en soms zelfs wit.

De standaardkleding bestaat uit een jurk of een topje met een rok eronder.

Deze zijn afgewerkt met veters aan de voor en achterkant. De meest gebruikte materialen zijn: fluweel, lak en leer.

Topjes en ook jurken hebben zogenaamde vleermuismouwen, dat wil zeggen dat de mouwen heel erg wijd uitlopen. Soms hebben deze mouwen een spinnewebpatroon die je dan ook in de rest van de kleding kunt vinden. Ook visnetachtige kledingstukken en panty's maken het af.Heren:

Bij heren is de hoofdkleur zwart, maar wit is ook populair. Andere kleuren worden ook wel gedragen. Meestal draagt een man een zwarte leren broek met daarboven een zogenaamd piratenshirt van fluweel. Hierop zitten ruches en vaak ook veters. Ook truien van visnetachtige stof komen veel voor. Vaak zitten er banden vast aan de mouwen die naar het lichaam gaan. Ook shirts met banden zie je vaak. In plaats van een broek is het ook mogelijk dat de man een rok draagt. Dus niet alleen voor vrouwen!!!

Soms dragen ze ook wijde broeken die over de grond slepen en zwarte t-shirts met een foto of print van een band erop. Of er wordt een t-shirt

over een t-shirt met lange mouwen gedragen.Gothic kleding geeft uiting aan een bepaald gevoel. Gothic is een levensstijl, geen kledingwijze.Gothic symbolen:Symbolen en voorwerpen die met Gothic te maken hebben zoals:- Ankh dit is het Egyptische

symbool voor het eeuwige leven.- Het oog van Ra, ook wel bekend als het oog van Horus.

Ra is de Egyptische zonnegod.- Kruis, het christelijke kruis wordt veel door Gothics gedragen. Dit betekent niet dat ze christelijk zijn. Sommige dragen het alleen maar voor de sier.- Een pentagram, dit is een vijfpuntige ster. Dit is het symbool voor vuur, aarde, lucht, water en de geest.

Een pentagram met een cirkel er om heen noem je een pentacle.

Het pentagram wordt door sommige mensen vergeleken met de duivel. Om die reden dragen sommige Gothics het pentagram om andere mensen aan het schrikken te maken.KAKKERS :Kakkers,Wanneer is iemand een kakker? Op die vraag zijn vele antwoorden, de één vind iemand al een kakker als hij/zij een polo aan heeft, bij de ander gaat het veel

verder. Eigenlijk bestaan kakkers niet.Kleding,Kakkers herken je meestal aan de wat duurdere kleren die ze aanhebben.

Zo hebben ze vaak een polo shirtje aan of een golf merk aan. Andere bekende merken

van kakkers zijn:

Ralph Lauren,

Lacoste,

Tommy Hilfiger,Muziek,De wat oudere mensen luisteren vaak naar klassieke muziek, zoalsAndré Rieu

Maria Callas

Mozart

StraussDe jongere versie begint toch te houden van hip-hop en R&B.Wat doen ze graag, wat vinden ze belangrijk?Van oorsprong zijn tennis en hocky echte kaksporten, golf heeft nog steeds de naam.

Zoals je ook in de kleding terug vind dragen zo poloshirtjes van golfmerken enz.

Op zich zijn kakkers niet zo veel eisend, wat ze belangrijk vinden en waar ze zich altijd wel aan houden is dat ze vloeiend standaard Nederlands spreken (soms een beetje te, dan lijkt het net of ze een gloeiend hete aardappel in hun mond hebben), hun kleding mooi glad is, zit geen kreukeltje in waar het niet hoort te zitten, bij mannen is gel een veel gebruikt middel voor hun haar glad en zo strak mogelijk te houden. Buiten hun uiterlijk zijn hun vrienden vaak ook kakkers, dit vinden zo ook belangrijk.Mening,Op zich vinden wij het best mooi, het ziet er altijd verzorgt uit enzo, maar af en toe wat overdreven bijv hoe ze praten. Alleen sommige kakkers stralen uit dat ze denken dat ze alles zijn dat is niet leuk, wij zien ook wel dat ze rijk zijn, maar als ze zich gewoon gedragen zijn het keurige mensen.GABBERS:Muzieksoorten;

- Hardcore

- Hardstyle

- Trance

- Speedcore

- Techno

- Digital Hardcore

- Old school

- Old style, is het begin van de hardcore, de eerste hardcore muziek die er was.. Het is ontstaan in 1991/1992 en is een soort van house met iets meer bas.Mening;

Wij hebben niet zoveel met gabbers, maar hebben er geen last van. Je ziet ze eigenlijk niet zo veel meer want op feesten word ook veel hardcore gedraaid en gaat iedereen ook uit zijn dak, niet alleen gabbers. Het zijn goede mensen, je hoort altijd dat ze voor overlast en geweld zorgen maar wanneer hoor je dat nou? Bijna niet/ nooit!Overige dingen;Een gedicht van een gabber;Vraag een buitenstaander waar een gabber voor staat?

Drugs gebruik en rassenhaat.

Nee zo'n opmerking vinden wij niet fijn!

We zijn trots om gabber te zijn.

Te veel slechte publiciteit in krant en op tv!

Nee, de pers werkt nooit in ons voordeel mee.

Vele van ons zijn al jaren aan het feesten.

Maar er blijven er altijd bij die ons zien als beesten.

Wij zakken niet in blijven doorgaan!

Gabber zal altijd blijven bestaan!Wat is het gabber gevoel? Lees dit en je weet het;Het beste gevoel op deze hele wereld..

Dat je met een paar duizend andere mensen uit je plaat loopt te gaan..

Op de beste, hardste en ruigste muziek van de wereld..

Niemand van de harde kern zal je aan de kant te zien staan

Het gevoel in je buik van de harde basdrums.

De piep in je oor van het overstuurde geluid..

Dan komt de bas en daar gaat de hele

muid. Met de hele zaal HOLLAND roepen, Omdat het onze muziek is,

Je hoort het van iedereen die hard groepen,

Alle andere stylen zijn kattenpis.

Nergens kan je zo uit je dak gaan als op HARDCORE.

Nergens zijn de drums en geluiden zo hard.

En omdat het zo'n goed gevoel geeft daardoor, zijn wij gabbers in nier en in hart!Gabbers,De gabberstijl ontstond aan het eind van de jaren ’80.

De Gabberstijl is dus ontstaan rond 1989, het is van oorsprong een Nederlandse jeugdstijl

In Nederland werden in Amsterdam de eerste party's georganiseerd, in leegstaande fabriekshallen, zwembaden of havenloodsen. Ook de clubs draaiden voortaan house en de sfeer was er vriendelijk.

Toen voetbalsupporters en hooligans de muziek house beschouwde als een ideale manier om helemaal door het lint te gaan, kreeg het een ander karakter. Het werd ruiger en harder. Toen deze jongeren (nog maar kort gabbers genoemd) vanaf 1989 uit deze clubs weg gingen, gingen ze later naar hun eigen feesten. Daar werd geen mellow house gedraaid, maar snoeiharde house, op een strakke en sobere vierkwartsmaat. Vanwege deze kernachtige harde beat wordt gabberhouse wel als afstammeling van de techno en - meer direct - New Beat genoemd. In Nederland ligt de oorsprong van deze 'stoerdere' party's in de havenstad Rotterdam. Deze voetbalsupporters en hooligans wilden zo vaak mogelijk naar deze party’s en ontwikkelden dus een soort van eigen stijl. In de loop van de tijd gingen ze ook nog dezelfde kleding dragen, ze wilden er hetzelfde uitzien. De gabbers werkten overdag en feesten ‘s nachts, ze werkten vaak heel veel en lang om genoeg geld te verdienen voor hun feesten. Op een gegeven moment kwamen er ook mensen op de party’s die drugs meegenomen hadden (harddrugs), drugs kwamen nog niet voor in Nederland en werden dus door de Amerikanen meegenomen naar de party’s in Nederland. De gabbers waren hier blij mee, want zo konden ze de hele nacht door feesten. Toch is drugs gebruiken geen must als gabber, sommige doen het en sommige niet. De drugs die dan door gabbers genomen worden zijn uppers, hiervan krijg je een opgepept gevoel en je wordt niet moe.

Toen kwamen de kleren erbij, waar elke gabber aan te herkennen is en de kaal geschoren kop. Dat maakte hun cultuur compleet, een echte gang van denken hebben ze niet. Bij hun cultuur kan iedereen horen die maar wil, je hoeft geen speciale manier van denken te hebben. Je hoeft alleen maar van de muziek te houden en graag je moet van een feest houden waar je met de mede gabbers samen kan feesten.Kleding;Er zijn verschillende manieren om je te kleden als gabber. Als kleding dragen gabbers trainingspakken of Levi's- jeans met daarboven een shirt van een echt gabbermerk. Dit laatste zie je nu steeds meer, trainingspakken worden vooral door de oudere generaties gedragen. De trainingspakken horen van het merk Australian of Cavello te zijn. Onder je trainingspak draag je niets of hooguit een dun t-shirt, het liefst van een bekend merk (Adidas of Nike). De Levi's- jeans zijn meestal blauw of zwart. De shirts zijn van de merken Lonsdale, Pitbull, Hooligan en Fred Perry. Dit zijn de bekendste merken.

Vooral Lonsdale wordt hiervan gedragen en is ook het bekendste gabbermerk van nu. In veel discotheken is Lonsdale verboden omdat bekend staat als racistisch. Dit zijn de Gabbers dus gaan dragen nadat de buitenlanders hen aanvielen. Er zijn verschillende kledingstukken van Lonsdale: polo’s, vesten, truien, t-shirts, spencers, petten, tassen, riemen en blouses. Elk van deze kledingstukken worden op een andere manier gedragen.Veel gabbers dragen kleding die de kleuren hebben van het vaderland. Lonsdale heeft op de kraag drie strepen staan, één rode, één witte en één blauwe. Verder hebben ze er soms zelf vlaggen op genaaid. Er is eigenlijk maar één echte gabberschoen, de Nike Air Max. Dat is de meest gedragen schoen door gabbers. Het is een comfortabele loopschoen en is enorm populair onder de gabbers, dit komt door de soepelheid en stevigheid wat je nodig hebt op de haknummers. Sterker nog, echt goed hakken kan allen maar op “Maxxies”. Maar net als bij de andere kledingstukken is het bezitten van de Maxxies niet voldoende, je moet ze ook op de juiste manier weten te dragen. Deze manier is de volgende: je dient ze te gebruiken als superinstappers. De uiteinden van de veters worden niet aan elkaar geknoopt, maar via de bovenste twee gaatjes zo onzichtbaar mogelijk terug naar binnen gelust, of onder de tong weggestopt. Als meisje draag je best de kleinst mogelijke maat want dat staat het mooist. Als echte gabber maak je, je kleding nog af met een bomberjack of een jas van Nickelson. Dit zijn dé jassen voor gabbers. Vooral de bomberjack is voor gabbers, maar hoort meer bij de oudere generaties. De nieuwe generatie gabbers draagt steeds vaker een Nickelson jas, die hetzelfde model heeft.HIPPIES:Het ontstaan van de hippies;De naam Hippies is overgenomen uit Amerika. Daar ontstonden de hippies in 1965 in Californië en New York. Deze hippies waren eigenlijk nog een beetje gelijk aan de Provo, maar ze waren meer in zichzelf gekeerd en ze hadden niet zo de drang om de wereld te verbeteren. Deze beweging ontstond toen door de Viëtnam oorlog. De jongeren vonden het natuurlijk maar niks en ze begonnen met protesteren tegen de oorlog. In 1967 hief de Provo zich op en iedereen die bij de provo hoorde stapte over naar de Hippies. Rond 1970/1975 werd de Hippiecultuur ingevoerd.Kleding en haardracht;De hippies hadden lang haar, het liefst geverfd in (oranje)rood met henna. De mannen hadden vaak ook een snor of een baard, omdat ze niet verwijfd wilden lijken. Ze hadden een scheiding in het midden of een pony. Ook waren kroezende krullen in een bolvorm met een zo groot mogelijke diameter erg in. Dit waren de zogenaamde afrokapsels, die voor antiracisme stonden. Het lange haar symboliseerde de vrijheid.

De hippies droegen weinig of geen make-up. Bodypaint en oosterse make-up was wel in.Onder de hippies zijn vier kledingstijlen te herkennen;

- Felle kleuren, fel gekleurde kleding, effen of met aparte patronen. Vaak waren er ook oosterse figuren of bloemen prints opgedrukt. Veel hippies hadden broeken met wijde pijpen, of hele korte rokjes en jurkjes met grote zonnebrillen. De mannen droegen jasjes, overhemden en dassen. Later kwamen er ook nog plateauzolen bij.

- Sobere stijl, Bij deze stijl zag je veel versleten spijkerbroeken en overhemden. Alles was tweedehands.

- Exotische stijl, Bij deze stijl zag je veel indiakleding. Alles was lang, en enkelbandjes, armbanden en kettingen waren in. Je zag veel mooie stoffen. De jongens zagen eruit als een prins uit een sprookjesboek.

- Opa- en omakleding, de meisjes droegen omajurken. De kleding was duur en van mooie stof gemaakt. De mensen droegen echte bontjassen, wat toen nog gewoon kon. De jongens droegen opabroeken en oude overhemden. Ze hadden ook ouderwetse sieraden om zoals bijv een zakhorloge.Hippies symbool;Het symbool van de hippies is het peace teken; wat vrede betekend.

Uitspraak wat hippies veel gebruikten was; “make peace not war”Muziek;Hippies hielden van psychedelische rock, een combinatie van rock, blues, country en western, volk en Indiase ragas. Deze muziek was eenvoudig en emotioneel. De muziekanten leefde hun muziek die, net als drugs, bedoeld was om het bewustzijn te ‘vergeten’. Bekende bands in dit genre waren Jefferson Airplane, Gratful Dead en ook de Beatles werden door deze stijl beïnvloedt.Daarnaast was undergroundmuziek populair, bijvoorbeeld Frank Zappa en The Mother of Invention en The Velvet Underground. Zeer geliefd was Jimi Hendrikx.

Ook Oosterse muziek werd veel beluisterd, als ze gingen blowen draaide ze muziek als Ravi Shankar en Tibaanse meditatie muziek.

Muziek speelde een belangrijke rol in het hippieleven. Je luisterde samen naar muziek, mediteerde en blowde op muziek en maakte ook zelf muziek met elkaar. Ze draaiden de hele dag muziek, vanaf het opstaan. Platen kocht je tweedehands en ze wisselden uit. Op de muziek werd ook wel gedanst, al was dansen minder belangrijk dan luisteren. Hippies zagen dansen als een vorm van zelfexpressie.Belangrijk voor hippies; wat doen ze in hun vrije tijd?- Flower power Hasj roken

- Tegen geweld Naar concerten gaan

- Vrede Party’s geven

- Milieu beland

- Tegen racismeSkaters,kleding;Skaters hebben hun eigen kledingstijl, je ziet ze vaak in wijde kleren.

Broeken met hun kruis op de knieën, dit zou makkelijk zijn bij het skaten.

Het uiterlijk is belangrijk voor een skater: hoe wijder hoe beter. Een paar populaire merken zijn:

- Stussy

- Split

- Third rail

De meeste skate merken zijn duur.

Voor de schoenen hebben ze ook verschillende merken zoals:

- Air Walks

- Speciale vans

- Fila

De schoenen moeten makkelijk zitten en goed aanvoelen op het skateboard.Muziek;Skaters luisteren naar hardcore, maar er zijn ook anderen die van hardcore houden. Deze hardcore verschilt beslist van gabber-hardcore. Echte hardcore klinkt meer als hardrock. De muziek is eenvoudiger en sneller en heeft meer energie, iets waar skaters juist van houden.Belangrijk;Na schooltijd gaan ze meestal met een clubje naar een bepaalde plek waar ze blijven hangen of ze gaan skaten. Als ze uitgaan roken sommige skaters soms een jointje.

De hardcore liefhebbers die niet skaten, luisteren alleen naar de muziek. Soms hebben ze vrienden die skaten, maar zelf doen ze er dan niet aan mee.Symbool;Het symbool is een skateboard, dat staat voor hun voor vrijheid en ruimte.Mening;Op zich kunnen ze geen kwaad. De kleding staat ons niet echt aan, we zouden er zelf niet in gaan lopen. De mensen zelf zijn best aardig, maar interesseren zich in andere dingen dan ons.PUNKERS:De sinds 1972 bij elkaar komende Punks in Detroit vonden dat de maatschappij op een aantal punten moest invoeren:• De cultuur omzetten in Rock&Roll, drugs en sex.

• Afschaffing van geld

• Vrije verschaffing van voedsel, kleding, huisvesting en medische zorg

• Vrije toegang tot alle media en technologieën

• Dekolonisatie van het onderwijs en het strafrecht

• Afschaffing van het leger

• Steun aan het verzet

Het merendeel van deze punten zijn erg onrealistisch, maar toch zagen de Punks het zo.Mening;Met deze informatie dat wij gevonden hebben vinden wij punkers super vage mensen. Ze hebben veel aparte ideeën. Met deze informatie dat wij gevonden hebben vinden wij punkers super vage mensen. Ze hebben veel aparte ideeën zien er ook niet bepaald geweldig uit.


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

B.

B.

Ik wil even laten weten dat er echt niks van klopt. Gothics worden hierdoor de hemel in geprezen en de andere 'types' zijn dom en niks. Skaters houden dus ECHT NIET van harcore. Skater, kakker of gabber zijn geeft geen muziekstijl met zich mee. Je kan best iets anders leuk vinden terwijl je gewoon skate, of het leuk vind om te feesten. Werkstukken moeten objectief zijn, probeer dat dan ook eens. Hier had je niet echt een goed cijfer voor gehaalt he? Ofnee, je durfde het nieteens te laten zien zo slecht! De groeten.

12 jaar geleden

T.

T.

er staat in de tekst dat Goths pentagrammen dragen om mensen mee bang te maken.
daar wil ik ernstig bezwaar tegen maken.
ik ben er zelf een en we geloven juist dat het je beschermt tegen negatieve energie.

12 jaar geleden

K.

K.

Bijna alles wat er over Gothic staat is ronduit fout. Het is niet erg handig dit online te zetten aangezien menig kinderen dan met een fout werkstuk aan komen. Waar ze waarschijnlijk ook nog een hoog cijfer voor krijgen omdat de leraren ook niet eens weten wat Gothic is.
Schiet niet echt op dus.


12 jaar geleden

D.

D.

Ik kan niet oordelen over alle groeperingen in het verslag maar het gedeelte over gabbers is echt beneden peil. Het begint ermee dat veel stukken onhandig en/of onduidelijk opgeschreven staan, dus misinterpretaties zijn zeker het gevolg! Ook word er verschillende keren verkeerde informatie verschaft!

Ik ga even in op datgene wat ik beschouw als de grootste fout en nalatigheid. Ik citeer "een echte gang van denken hebben ze niet. Bij hun cultuur kan iedereen horen die maar wil, je hoeft geen speciale manier van denken te hebben. Je hoeft alleen maar van de muziek te houden en graag je moet van een feest houden waar je met de mede gabbers samen kan feesten."

Gabbers hebben dus wel degelijk een bepaalde gang van denken. Sterker nog gabbers hebben hun eigen filosofie, een andere manier van denken.

Natuurlijk kan en mag iedereen mee komen feesten op party`s zolang je relaxed en gezellig doet is alles ok maar dat wil niet zeggen dat je dan ook een gabber bent nee. Gabber zijn is niet echt een keuze die je maakt, je bent het of je bent het niet je kunt er dus niet voor kiezen!Maar gabbers zijn ruimdenkend en cultureel ingesteld en hebben daardoor dus ook veel vrienden buiten de gabber scene die af en toe ook mee gaan hakken!

Terugkomend op die manier van denken, het is dus zo dat gabbers gelijk aan iemand merken of hij/zij gabber is of niet. Hoe dan? Heel simpel, dit kan dus juist alleen door die zo verschillende manier van denken.

Er word ook gezegd je bent pas gabber als andere gabbers je zo noemen. Maar zonder dat je bewezen hebt echt hardcore te zijn zal dat niet gebeuren, daar gaat dus die laatste stelling, ik citeer "iedereen kan er bij horen" . Tussen denken dat je erbij hoort en erbij horen zit ook een heel groot verschil, lol velen denken dus dat ze er bijhoren.

Maargoed wat is dan die levensfilosofie? Als je het volgende leest zul je er misschien iets meer van begrijpen.

Hardcore heeft helemaal niets te maken met politieke overtuigingen of racisme! Het gabber-zijn is dus een apart leven op zich. We hebben ons eigen uiterlijk, eigen klederdracht, eigen normen en waarden, onze codes, een aparte taal en cultuur, enz. Niet verwonderlijk hebben gabbers dus ook een eigen geloof. Wij zijn er van overtuigd dat we aan de vooravond van een nieuw tijdperk staan, een tijdperk dat allesbehalve vrolijk en zorgeloos zal zijn.


hardcore gabber bzrk logo Op elke homepage, cd, tatoeage, op elk sweatshirt staan de slijmerige zombies en robotachtige doodskoppen klaar om de mensheid te bestormen. Het is altijd Judgement Day in de gabberscene ofwel tenminste mayday. De Raving Nightmare is begonnen en de Rave Mission trekt ten strijde. Duistere mannen met ramshoornhelmen en gevaarlijke bijlen storten zich op de mensheid, bijgestaan door weerwolven, wizzards, braincads, outlaws, wargods, allerhande insektachtige androieden zonder ogen en andere mythische monsters.


gabber bijlIn feite is het gabber universum een soort driedimensionale voortplanting van strips, film en spellen waarmee we zijn opgegroeid. In de meeste verhalen is er strijd tussen bondgenoten en vijanden, tussen The Force en de Dark Side, tussen Allies en ennemies die elkaar bestrijden met special skills, hidden weapons en dirty tricks. Een bekend gabber symbool is de bebloede, dubbele houwbijl, veel voorkomend in de hardcore scene en ontleend aan het populaire videospel Quake. Een gabber met een kaal hoofd en een zonnebril heeft wel wat weg van Schwa, een gestileerde, kunstige doodskop met een vierkante kaak en grote, diagonale oogkassen.


hardcore powerHet einde van deze tijd is voor ons gabbers voorbij en het is duidelijk wie uiteindelijk in het universum de macht gaat overnemen Dus het beste dat we kunnen doen, is underground gaan zoals het in de films en strips beschreven staat. Gabbers doen dit dus ook, maar dan in het echte leven. We blijven niet bij de pakken zitten, maar nemen het lot in eigen handen en creeeren onze eigen wereld. Om als een grote macht, The Force, het duivelse te bestrijden door een te worden met de snoeiharde, supersnelle hardcore beat.


hakkeWanneer een zaal volledig met hakkende gabbers gevuld is, geeft dat zo een geweldig gevoel van kracht zodat niets of niemand je nog kan stoppen en het ook allemaal niets meer uitmaakt. Daar is het allemaal om te doen : dat is het grote gabbergevoel.

Dus naar mijn mening is voor dit werkstukje weinig tot nauwelijks moeite gedaan, Ik heb er 1 puntje uitgelicht en dit toegelicht met informatie uit eigenhand, ik ben al sinds die eind jaren tachtig aktief in de gabberscene en tot op heden dus nog steeds, ook op inet met verschillende van mijn gabber sites waar deze en andere informatie te vinden is zoals op vele andere gabber sites dus zelf die informatie bron was niet door de maker aangeboord.

Lol ik weet niet eens wat voor nut het heeft dit toe te lichten maar zulke uitspraken laat ik als gabber niet over mijn kant gaan en probeer ik op een serieuze manier mijn mening op dat punt goed over te brengen met onderbouwde argumenten en stellingen.

MzzL
Greetszz THRiLLCEEKAH
H4L

12 jaar geleden

H.

H.

Een gabber luister dus absoluut niet naar trance!!!

Trance is de tegen pool van hardcore


dat wou k ff zegge;)

13 jaar geleden

Y.

Y.

Hallo,

Er wordt vermeld, onder het topicje skaters, dat hardcore die skaters luisteren een beetje op hardrock lijkt, integendeel; skaters luisteren voornamelijk metal, punk en rock. Gelieve deze informatie te veranderen want dit wij, als skaters, zeer kwetsend.

Dank u wel voor uw aandacht,

Yannick Dekker
Skater

13 jaar geleden

M.

M.

Heej mensee Skaters luistere geen hardcore you know? Me vriendje is un skater en uhh hij luisterd bijv ramones;)
Degroetee!

13 jaar geleden

A.

A.

uhhmm dat over gothic's klopt niet

over duivel aanbidden en bloed drinken
enzo
is 1 grote onzin.
ik ga zelf met gothic's om
en ga ook naar gothic feesten

misschien kleden wij
zo. dat het net lijkt
in jouw ogen.
of als vampieren

misschien zie je heel anders in jouw
ogen. maar we zijn ook heel normale
mensen als jij.

heks en gothic is wel een groot
verschil
zoals wicca en een pagan en druide
en heksen druidens bidden ook niet de duivel aan

of heks en satanisme is ook weer groot verschil

de muziek gaat ook grote deels over
liefde of vampier achtige dingen luister maar naar blutengel
of crux shadows

en de pentagram
de pentagram
(pentagram met de punt naar boven)
staat tot de 5 elementen
vuur aarde water lucht en spirit

13 jaar geleden

L.

L.

hey ik wist niet dat goths wit droegen klopt dit wel ik vind het maar raar

13 jaar geleden

G.

G.

gabbers luisteren geeeeeeen trance keej? :) en ik in iedergeval ook geen techno... misschien wel beetje hardtrance maar geen gewone trance

13 jaar geleden

M.

M.

het is "make love not war" en niet "make peace not war"

13 jaar geleden

K.

K.

hoi ik had een vraag is een bomberjack racisties of heeft het te maken met hakkenkruizen en met hitler

13 jaar geleden

B.

B.

hey

skaters luisteren niet naar hardcore maar naar hardrock of hiphop dat wilde ik ff laten weten doei gr bassy

13 jaar geleden

S.

S.

Joo, Zet ook iets in u werkstuk over 'Bikers' bikers zin gasten die op een BMX rijden (trucks doen). bekende merken: odyssey, WeThePeople, Orhid, Lotek, FIT, Dragonfly,...

Grtz,
Stan

13 jaar geleden

F.

F.

skater dragen volgens mij geen Fila schoenen.
en luisteren niet naar Hardcore maar mee naar HipHop en Rock b.v.d ltr

13 jaar geleden

I.

I.

Hai ...
Ik heb het stukje Van Gothic Gelezen.
Maar sommige dingen kloppen niet..
en ik kan het weten want ik ben 1 Van de Goths ..
Zoals dit stukje ..::
Gevonden vooroordelen:
- Goths bidden de duivel aan
- Goths drinken bloed
- Goths lachen nooit
- Alle goths zijn vies en stinken
- Alle goths luisteren naar dezelfde muziek
- Alle goths gebruiken drugs en drinken veel alcohol
- Gothics dragen altijd make-up
- Alle goths hebben piercings en tattoos.
___________________
____________
Goths moeten zelf weten of ze nu lachen of niet..
of ze tattoos hebben of niet..
En make-up .. Enzz..
_________________
___________________
ik wou het alleen maar even zeggen..
Groetjes Cruella

13 jaar geleden

R.

R.

Hoi hoi.
Ik heb een fout ontdenkt , Het Pentagram is het simbool van Wiccans.
Grtz My.

13 jaar geleden

M.

M.

hOi,
Onderaan het werkstuk staat over Punkers dat ze het vage mensen vinden.
Dat vind ik vaag , want dat zijn ze niet, en ik kan het weten.
Ook staat erin dat Skaters van Hardcore houden, daar heb ik echt nog nóoit van gehoord. Maarja.
Greetzz

14 jaar geleden

L.

L.

Heey..
ik kan geen informatie vinden.. als een meisje gabber is wat heeft ze dan aan?
en als je nIKe aIr max draagt ben je dan al gabber?
leonie

14 jaar geleden

J.

J.

dit hele werkstuk is belachelijk, als iemand deze informatie wil gebruiken zou die de verkeerde krijgen. dit stuk is wel zo slecht gemaakt, dat ik er met walging aan zat te lezen.

mvg jurgen

14 jaar geleden

C.

C.

Skaters luisteren niet naar hardcore maar naar hardrock of gewone rock !!!

14 jaar geleden

D.

D.

Goedenavond..
Ik las dit werkstuk en was met stomheid verbaast over de hoeveelheid fouten die erin zitten. De grootste fout die erin staat is dat een teken van Goth's een pentagram is. Niets is MINDER WAAR! Deze ster staat voor de 4 elementen het Het Spirituele. Dit heeft absoluut niets met Goth's te maken, maar met een geloof, een religie. Wicca. Er zijn al zoveel vooroordelen en dingen die onduidelijk zijn.. Dit maakt het ook weer erger. Wicca is een geloof.. Gothic is een levenstijl gebasseerd op de visie van iemand, kleding en muziekvoorkeur.. Voor jullie maakt het waarschijnlijk niet uit, maar voor veel mensen wel.. Ik hoop dat hier wat aangedaan word.. Alvast bedankt!
Vriendelijke groeten,
Denise

14 jaar geleden

A.

A.

Uhh je hebt je niet god verdiept in de skate-stijl, de schoenenmerken kloppen niet, de muziek heb je neit goed verwoord, want skaters luisteren ook urban, ook trance, ook rock, ook funk enz enz. Er zijn ook 2 soorten skaters, de wat meer alternatievere skaters en de "die-hard skaters". Die hard skaters dragen volcom en andere SKATEBOARD merken (spitfire, darkstar, chocolate, alis) deze skaters lijken het meest op het standaard type met een replay broek en een g star shirt. De skate mode is strakker geworden in deze groep. De "alternatieve skaters", die hebben vaak kapotte kleren, een flinke bos haar en hebben een -who gives a shit- instelling. En Fila is trouwens meer een sjap-merk, ik heb nog nooit iemand op fila's zien skaten. Denk meer aan lakai, e's, circa.

15 jaar geleden

G.

G.

Haay k ben gamze ben turks enne ben 11 jaar ik heb een gothic in de klas ik vind het trouwens een leuk WERKSTUK!! maar onze gothicje is heel lief hij heet martijn

15 jaar geleden

A.

A.

Wat is dit voor werkstuk, je weet echt geen hol over subculturen, skaters luisteren namelijk niet naar hardcore, geen van beide vormen. Ze luisteren meestal naar commerciele metal als slipknot en metallica. Gothics met weide broeken zijn skaters en punkers zijn mensen die zich afzetten tegen de maatschappij en de overheid, omdat die teveel slechte invloed hebben op alles, en omdat een een fuckin' zooitje is. Dus de volgende keer als je zo'n werkstuk wilt maken zoek dan betrouwbare informatie op.

15 jaar geleden

I.

I.

heej balhaar


ik weet niet waar je je informatie vandaan hebt gehaald maar wat jij dus over punkers zegt is niks anders dan klinklare bullshit... ik zou als ik jou was me maar even gaan verdiepen in dat onderwerp en eens goed kijken wat punkers precies zijn en waar zij voor staan...

als je dat gedaan hebt mag je nog een keer je mening over punkers uiten maar dan ook graag met goeie argumenten erbij, want wat je nu zegt slaat natuurlijk als een lul op een drumstel, maar dat begrijp je zelf ook wel neem ik aan


de groeten,,,
een boze punker

15 jaar geleden

L.

L.

waarom schrijft gij zoveel over gabbers en amper iets over hippies en punkers? da zijn juist de chillste en intresantste mense!!voral als ge dr persoonlijk kent! en zeg ni da die der ni uit zien, die zijn echt zalig!
Leve de hippies(en punkers)!
Peace mann xxx

14 jaar geleden

C.

C.

dat stukje over skaters is echt vaag =S...
Meeste skaters hebben een rothekel aan hardcore =S...en dat weet ik wel heel zeker..aangezien ik zelf ook in dat hokje word geplaatst en alle skaters die ik ken hebben ook gewoon mega hekel aan hardcore en kunnen echt niet opschieten met de gabbers...

14 jaar geleden

N.

N.

Eey Eeyj Goed WerkStuk hoor op Sgooliere =D
ik Heb Er Veel Aan Gehad ik Moest Preciess Dat Hebben Waar Dit WerkStuk Ofergaat Voor Levensbesgouwing [A] Wel Toevaliig =D
ik Wou ff Vraage Welkee Sgool Je Sit Of heb Geseten [A] Als Je Niet Wil Segen Stuur Je maar niks Trugg ik Merk het Vanself wel.
Groetjes: Nikita

14 jaar geleden

M.

M.

wat een bagger.. van et skater gedeelte klopt helemaal nix... (ben zelf een skater)
verdiep je dr eerst maar wat beter in voordat je de uberhaupt iets over gaat schrijven

13 jaar geleden

S.

S.

Ik ben een kakkerige gothic en ik voel me zeer beledigd!! In welk hokje zou jij jezelf plaatsen? Ook al ben ik kakkerig, ik hoef geen kakkerige vrienden. Gr. Suus

13 jaar geleden

B.

B.

Even over dat stuk over gabbers ze luisteren niet naar techno en trance. En speedmetal is geen gothic muziek. De muziek waar goths naar luisteren is en of kan zijn, Industrial,synthpop,ebm.electro.darkwave.dark industrial, etc

Brenda

13 jaar geleden

A.

A.

gothic stinken niet!

13 jaar geleden

E.

E.

Ze hebben veel aparte ideeën. Met deze informatie dat wij gevonden hebben vinden wij punkers super vage mensen. Ze hebben veel aparte ideeën zien er ook niet bepaald geweldig uit.
---
Nou lekker dan. Dan zie ik er dus NIET uit en ben super vaag. Best een "vaag" vooroordeel he? ;)

13 jaar geleden

J.

J.

Als jullie hier een voldoende voor hebben gekregen, hebben jullie echt een slechte leraar. Hippies zijn in hun vrije tijd bezig met 'Tegen racisme'? Dit staat vol vooroordelen en is duidelijk van internet geplukt.

9 jaar geleden

E.

E.

grappig dat je uit de reacties kan zien van iedereen waat voor een instelling die heeft, hiernaast wil ik zeggen dat van vrijwel alle beweringen bij groeperingen iets staat dat wel en iets wat niet klopt. het is voor iedereen anders wat het inhoud om skater, punk, gothic of hippie te zijn. De zin die je onder het kopje kakkers gebruikt ; Eigenlijk bestaan kakkers niet. geldt voor iedere subcultuur. Het komt simpel gezegd alleen door onze behoefte om een afwijkende kledingstijl van die van je zelf een naam te geven zodat anderen weten waar je het over hebt. Die naam is niet concreet. Mensen kun je wel in hokjes plaatsen maar niemand past in een hokje tegelijk.

7 jaar geleden

R.

R.

WAHGAHAHAHHAHA! hoezo stereotype! zowel hippies als punkers zagen er ook wel zoals ieder ander mens. het is gewoon de ideologie en de manier van leven. eigenlijks waren punkers sneue hippies alleen ontkennen ze het. punk is dood. de meeste mensen die je op straat ziet en eruit zien als punkers zijn poseurs. hippies bestaan nog.. en dat zijn juist 'vind ik zelf' de wijste en toch de prettigste subcultuur wat er bestaat. en dat gelul over dat hippies niet werken slaat ook nergens op. mijn pa was hippie en werkte.. en zijn vrienden ook. en zo nog veel meerhippies. kortom.. rot op met die lompe vooroordelen en rot op met stereotype..

7 jaar geleden

R.

R.

OH ik mis nog 1 stereotype ding.. wat hun bezig hield.. lsd gebruiken :) ook zoiets.. niet elke hippie gebruikte drugs.. en hippies luisterden ook best naar hardrock zoals black sabbath en deep purple en led zeppelin. hippies hadden ook vaak kort haar en hadden niet altijd baarden.. als je denkt als een hippie ben je een hippie. want als je er uit ziet als een hippie wilt het nog niet zeggen dat je dat bent :P

7 jaar geleden

K.

K.

goeie werkstuk

7 jaar geleden

K.

K.

jij hebt zeker een 10 verdiend ?!?

7 jaar geleden

L.

L.

in de tekst kun je merken dat jij een gabber bent maar je bent een groep vergeten en dat zijn de rappers/gangsters

7 jaar geleden

Z.

Z.

het zijn VOORoordelen dus niet gelijk wat het zijn. een vooroordeel is iets waarbij je denkt van dat hij/zij doet :)

7 jaar geleden