Word

Beoordeling 3.3
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 563 woorden
  • 13 februari 2004
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 3.3
16 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
"Hij was echt die meester die iedereen voor de klas wil hebben"

Pabo-student Melle wil graag leraar worden. Wij spreken hem over zijn rolmodel en hoe het is om stage te lopen. Wil je meer weten over hoe het is om voor de klas te staan en hoe je zelf leraar kunt worden? Check onze pagina over ‘leraar worden’! 

Naar de pagina

Hoofdstuk Het begin

Open word via start onderaan in het bureaublad. Als word is opgestart krijg je dit beeld.Als er een ander beeldscherm komt is het een andere versie maar het maakt niks uit want het werkt allemaal ongeveer hetzelfde. Je kunt gelijk gaan typen.

Bestand openen

Als je een tekst wil opvragen wat al eerder is gemaakt moet je via bestand in de menubalk naar open en dan kun je kiezen welk bestand je geopend wilt hebben. Dit moet echter wel een word bestand zijn want anders komen er allemaal rare tekens wat wilde tekst heet. In plaats van via bestand en dan openen kun je ook ctrl+o tegelijk indrukken zo kom je gelijk bij het beeld om je bestand te openen.

Selecteren

Selecteren kan op verschillende manieren je kunt met je linker muisknop ingedrukt over de tekst gaan die je wilt bewerken en zo komt er een blauwlaagje over en kun je je tekst bewerken maar dat leg ik in het volgende hoofdstuk uit. Een andere manier is om ctrl en shift in te drukken en dan met de curserknoppen over de tekst te gaan, deze manier gebruik ik het meeste. Als je de hele tekst wilt selecteren gaat ctrl+a het snelst.

Knippen, Kopiëren en Plakken.

Als je erachter komt dat je nog een tekst ertussen wilt hebben kun je deze ertussen plaatsen door te knippen en plakken. Dit gaat snel als je de tekst die je erin wilt al hebt getypt, anders kun beter je curser plaatsen op de goede plek en dan de tekst typen, je moet de tekst selecteren en dan via bewerken naar knippen schrik niet je tekst is dan weg. Dit kan ook met een sneltoets: ctrl+c. Daarna ga je naar de plek waar de tekst moet komen te staan en ga je naar bewerken en dan plakken en dan komt je tekst weer te voorschijn. Plakken heeft als sneltoets ctrl+v. Er is ook een manier om je tekst te kopiëren zodat je niet alles weer opnieuw hoeft te typen. Na selecteren klik je op bewerken en dan kopiëren, de sneltoets is ctrl+c. Daarna plak je het op een andere plek.

Hoofdstuk 2 De lay-out Lettertype / font

Als je alle tekst of een gedeelte ervan hebt getypt kun je het lettertype (font) en lettergrootte (corps) veranderen. Dit kan via de volgende verschillende handelingen. Als eerste moet je je tekst die je wilt veranderen selecteren, dit moet bij alle voorbeelden die ik nu ga geven. Je kunt via het menu naar opmaak gaan en dan lettertype en dan je lettertype uitzoeken dan zie je gelijk hoe het eruit komt te zien. Er is ook een menubalkje wat ik hierboven heb geplaatst waar je snel je lettertype kan kiezen.

Lettergrootte / corps

In dezelfde vensters kun je de lettergrootte aanpassen in de grafische sector heb je het dan over de corps van een letter. Je hebt vaste corpsgrootte maar als de grootte er niet tussen zit dan kan je die gewoon intypen en dan krijg je toch het goede corps. Deze zal echter niet bij de standaard corpsen komen.

Bolt, Cursief, Onderstrepen

De letters kun je ook nog schuin en dik of onderstreept maken. Dit kan ook in dezelfde vensters. Er zijn een heleboel dingen die je daarin kunt veranderen maar in één van de opdrachten heb ik veel daarvan toegepast

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.