Windows Longhorn

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas vmbo | 576 woorden
  • 12 december 2003
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 5
38 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak

Inleiding:

Windows Longhorn moest ooit voorstellen als een minor update voor Windows XP. Veel mensen dachten dat het Windows XP second edition, of Windows XP Plus zou heten. Maar Microsoft heeft toch maar besloten om een major update te ontwikkelen. Het betekent dus een compleet nieuwe Windows. Het is overigens niet helemaal vanaf scratch op gebouwd. Daarover later meer. Volgens Microsoft zal er een nieuwe security architectuur komen genaamd: Palladium. Verder komt er een nieuwe 3D user interface en echt helemaal vernieuwd, op een database gebaseerde bestandssysteem. Longhorn wordt verwacht ongeveer begin 2005. Maar persoonlijk denk ik dat het eind 205 wordt. Daarover later meer.

Wat is Longhorn?

Longhorn is het nieuwe desktop besturingssysteem van Microsoft. Het zal komen na Windows XP. Maar eerst wordt nog Windows Server 2003 gelanceerd. Maar voor de gewone thuisgebruiker zal het niet zo boeien. Het is geschikt voor bedrijven die in een netwerk werken en een web server willen draaien

Wat zijn voorlopig de nieuwste vernieuwingen?

• Longhorn zal echt totaal een heel nieuw User Interface bevatten die veel verder zal gaan als Windows XP. Want Microsoft wil haar besturingssysteem nog hoogwaardiger positioneren. Want Microsoft voelt de hete adem van de MacOS en Linux. • Het Windows Startmenu en de taskbar worden uitgebreid met een Sidebare component. De Sidebare kan aan de linker of aan de rechter kant worden geplaatst. Je kan het ook helemaal verbergen. Het Sidebare component wordt een XML gestuurd systeem, dat links naar lokale en externe resources zal bevatten. • Longhorn gaat de huidige opties van 3D video hardware volledig benutten. Het betekent overigens niet dat de muis zal gaan verdwijnen. Maar alles zal beter en mooier eruit komen te zien. Denk maar aan speciale effecten die er voor zorgen dat het scherm nog realistischer er uit ziet. • Longhorn gaat de nieuwe beveiligingsmethodiek Palladium bevatten die ze momenteel in samenwerking met Intel en AMD aan het ontwikkelen is. Daarover later meer. • Longhorn gaat een database georiënteerd file systeem ( bestandssysteem ) bevatten. Het heet WinFS ( Windows Future Storage ), die gebaseerd zal zijn op de nieuwe SQL Server 2003 ( code naam Yukon ). • Longhorn gaat een geïntegreerde recordable DVD mogelijkheid bevatten. Het zal nu mogelijk worden om gegevens rechtstreeks vanaf een Camcorder naar een DVD te schrijven, zonder het op een harddrive op te slaan. Zowel DVD+R/RW als DVD-R/RW zullen worden ondersteund.

Ik dacht dat de volgende Windows versie de code naam Blackbomb zou hebben?

Door de Windows Product Manager Tom Leammel heeft als eerste, toegegeven dat Longhorn bestaat. Het is nu bekend dat Windows Blackbomb de opvolger wordt van Windows Server 2003. Maar de details over Blackbomb zijn momenteel echt heel erg onduidelijk.

Wanneer zal Longhorn op de markt komen?

Longhorn wordt verwacht ongeveer begin 2005. Persoonlijk denk ik dat het eind 2005 of zelfs begin 2006 wordt. Want Microsoft wil nu echt de perfecte besturingssysteem ontwikkelen. Dus niets zal volgens mij afgeraffeld worden.

Wanneer start het Longhorn Beta programma?

Verwacht wordt dat de eerste Beta programma gestart wordt, ongeveer eind 2003. Maar het kan vertraagd worden. Zeker omdat enkele Alpha versies uitgelekt zijn. Dus Microsoft kan beslissen om het Beta programma uit te stellen.

Is Windows Longhorn uitgelekt en zo ja hoe?

Ja inderdaad. Windows Longhorn is inderdaad uitgelekt. Hoe weet niemand. Microsoft heeft ook 50 medewerkers ontslagen. Waarschijnlijk heeft een medewerker van Microsoft, de cd waar de Alpha versie van Longhorn opstond, gewoon meegenomen en thuis on-line gezet. Inmiddels zijn Build 3683, 4008, 4015 en 4051 uitgelekt. (Ik kan een paar vergeten zijn). Build 4051 is de meest recente versie.

REACTIES

R.

R.

Hey Baris

Ik heb wat vraagjes over Longhorn. Ten eerste: de beter grapichs zijn wel leuk en aardig, maar zullen deze niet te veel van je rekenkracht gaan opslokken? Uiterlijk is leuk, maar als je PC hierdoor een stuk vertraagt (ik werk nu zelf met Intel Pentium HT 3,00 GHz) lijkt het mij zonde. Ten tweede: ik zou toch graag de stap naar Longhorn maken, houdt dit in dat ik deze dan zou moeten kopen of zou het mogelijk worden om XP min of meer te upgraden?

18 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.