Jongens gezocht!
We zoeken nog een aantal examenkandidaten die (voor moneys) hun frustraties, verdriet, of blijdschap willen uiten na afloop van de examens. Solliciteer voor 3 maart als eindexamenvlogger!

Meedoen

Wat is een Dictatuur?

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 133 woorden
  • 22 februari 2000
  • 372 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
372 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij een maatschappelijke studie?

Misschien is een studie Sociologie of Antropologie dan wel iets voor jou! Bij beide opleidingen ga je aan de slag gaat met maatschappelijke vraagstukken. Wil jij erachter komen welke bachelor bij jou past? Kom in maart proefstuderen aan de VU.

Meer informatie
Een Dictatuur is een staatsvorm waarbij één groep (partij) of persoon alle macht heeft en niet gecontroleerd wordt door een parlement. Het is dus de tegenhanger van de democratie die wij in nederland kennen. In de dictatuur zijn andere meningen (oppositie) niet toegestaan. Het woord dictatuur komt oorspronkelijk van het latijnse woord dictare, wat “voorschrijven” betekent. Oorspronkelijk is de dictatuur afkomstig uit Rome. Die dictator kreeg dan voor een korte tijd vrijwel onbeperkte bevoegdheden. Goede en bekende voorbeelden van een dictator zijn bijvoorbeeld Musslolinie, Hitler en Lenin. Volgens de marxistische opvattingen is een dictatuur een fase van overgang naar een klasseloze maatschappij. Het grootste voordeel van een dictatuur is dat de beslissingen sneller genomen worden, maar dat is tegelijkertijd ook weer het grootste nadeel omdat er misschien niet goed genoeg over nagedacht is.

REACTIES

H.

H.

ik haat alles wat met school te maken heeft behalve de snoepjes

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.