Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

New York

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 2e klas vwo | 461 woorden
  • 27 april 2004
  • 615 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
615 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
HOE IS NEW YORK ONTSTAAN? Inleiding: Ik heb voor dit onderwerp gekozen omdat ik er vorig jaar geweest ben en ik het een heel erg boeiende stad vindt. Dus daarom leek het mij leuk om het werkstuk van geschiedenis over de geschiedenis van New York te doen. In dit werkstuk ga ik het hebben over wie New York ontdekt heeft wanneer het ontdekt is en hoe het aan zijn naam komt. Uiteindelijk trek ik een conclusie die ook het antwoord geeft op de hoofd vraag: hoe is New York ontstaan. Wie heeft New York ontdekt? Vele zeggen dat New York is ontdekt door Nederlanders maar in werkelijkheid is dat niet zo. De eerste persoon die aankwam was in 1524 op het eiland Manhattan was de Italiaan Giovanni da Verrazano maar die ging heel snel weer weg want die wou meer ontdekken. Toen duurde het tot 1609 totdat er weer iemand kwam die iemand was Henry Hudson, in dienst van de Verenigde West-Indische Compagnie, moest hij uitzoeken of het gebied geld zou opbrengen. 1n 1613 was het al toen de eerste Nederlander, Adriaen Block, naar New York ging. In 1924 kwamen dan eindelijk de eerste pioniers naar het gebied. Het waren 30 gezinnen uit België die naar Nederland gevlucht waren vanwege hun geloof, het protestantisme.
Wanneer is New York ontdekt? Deze vraag heb ik eigenlijk al in de vorige paragraaf beantwoord. Maar je kunt er over twijfelen want was het nou G. Da Verrazano in 1524 of H. Hudson in 1609 of toch de Nederlander A. Block in 1613? Maar het is A. Block geweest die er de Nederlandse vlag heeft neergezet dus is New York in1913 ingenomen door Nederland maar al wel eerder ontdekt. Hoe Komt New York aan zijn naam? New York heeft zijn naam te danken aan het Engelse plaatsje York. Maar dat is niet de oorspronkelijke naam want het heeft, toen de eerste pioniers kwamen, de naam Nieuw Amsterdam gedragen. Natuurlijk vernoemt naar de hoofdstad van Nederland. Maar hoe komt het dat het nu dan New York heet? Dat komt door oorlogen die Nederland met Engeland gevoerd heeft en ook geldgebrek en dus heeft Engeland Nieuw Amsterdam over gekocht en het de naam New York gegeven
Als je nu nog in New York komt dan zie je nog heel veel links naar Nederland bijvoorbeeld Brooklyn genoemd naar de stad Breukelen, Harlem genoemd naar de stad Haarlem en zo heb je er nog meer. Conclusie: New York is ontstaan in 1913 door de Nederlander Adriaen Block maar is daarvoor is er ook al wel eens iemand geweest. Het heeft zijn naam te danken aan het plaatsje York in Engeland. Engeland dat Nieuw Amsterdam overkocht van Nederland vanwege oorlogen en geldgebrek van Nederland. Je ziet nu nog wel een paar aanwijzingen dat New York vroeger van Nederland is geweest.

REACTIES

J.

J.

Goei bericht, jong :)

13 jaar geleden

D.

D.

Heey ik hoe ook mijn werkstuk over New York!
Echt leuk onderwerp

13 jaar geleden

I.

I.

Aaah, echt super leuk! ik ga het ook over NYC houden, ik vind het zo'n mooie + leuke + interessante stad (:

13 jaar geleden

J.

J.

Geniaal gast heb er wat aan maar ik hou het over New York en niet allen de geschiedenis. Maar iedereen die een werkstuk maakt kan het op internet zettten voor andere! Das handig ;) maar toch bedankt ( NEW YORK IS COOL!!!)

greatzzz

13 jaar geleden

B.

B.

goeie tekst hier was ik naar op zoek maar wel allen over heel vroeg ik gaf je *****

12 jaar geleden

E.

E.

ik ben in New-York en het was echt super leuk, en mensen die er niet zijn geweest moeten gwn hun *** dicht houden,,en als ze er zijn geweest mogen ze weer praten

12 jaar geleden

B.

B.

Heey!
Super bedankt voor de werkstuk!
ik ben zelf ook in New York geweest, en ik vond het zo'n leuke stad dat ik er zelf ook mijn werkstuk over doe. bedankt voor je werkstuk.
x

12 jaar geleden

J.

J.

leuk maaar wel meet heeeeel veeeeel fouten

12 jaar geleden

R.

R.

Heeii!

Leuk gemaakt! Ik doe namelijk mijn werkstuk ook over New York. Handig, deze tekst. Thanxx.

x

12 jaar geleden

L.

L.

super ik zit in groep 8 en ga mijn werkstuk ook over nyc houden ty rob

11 jaar geleden

S.

S.

KEI GOED

11 jaar geleden

I.

I.

ik zit in groep 6 en ik hou mijn spreekbeurt er ook over
ik heb weer wat info. erbij BEDANKT!

11 jaar geleden

J.

J.

cool nu hoef ik maar het halve werk te doen heel erg bedankt.

11 jaar geleden

K.

K.

wauw lekker werkstuk mag ik hem opeten :)

10 jaar geleden

S.

S.

he allemaal ik hou mijn werkstuk over new york en thanks voor wie dit heeft gedaan
we want more

xxx star lover

10 jaar geleden

N.

N.

wou echt geweldig ik hou me werkstuk zeker over nyc

8 jaar geleden

K.

K.

wat is dit stom zeg grapje egt gweldig

5 jaar geleden

I.

I.

Leuk,echt leuk,kei leuk,super leuk,geweldig leuk ! ?

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.