Jezus

Beoordeling 3.6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 355 woorden
  • 10 juni 2004
  • 77 keer beoordeeld
Cijfer 3.6
77 keer beoordeeld

Persoon
Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

De aanhangers van Jezus

Dit verslag gaat over waardoor het christendom in de eerste eeuwen van onze jaartelling zoveel aanhangers kregen? deze vraag beantwoord ik met behulp van een paar kleine vraagjes.

Waardoor kreeg Jezus tijdens zijn leven veel aanhangers? De Joden kwamen onder leiding van Mozes in Palestina te wonen, voor de Joden was dat het beloofde land.God (JHWH) had regels opgesteld ook wel de tien geboden genoemd.Jezus hoorde van Johannes de doper dat de verlossing nabij was, en liet zich dopen.Johannes werd onthoofd omdat hij te veel aanhangers kreeg maar Jezus liet zich niet afschrikken en ging aan mensen verhalen vertellen en daardoor kreeg Jezus veel aanhangers.De joodse godsdienstige leiders en Pontius Pilatus zagen hem als een bedreiging en veroordeelde hem tot de kruisdood.Hij werd begraven maar hij lag er niet lang volgens de aanhangers van Jezus was hij uit de dood opgestaan.

Waardoor groeide het aantal aanhangers van Jezus vlak naar zijn dood? Na Jezus dood werd Petrus de leider van de apostelen en kreeg van Jezus de sleutel van de hemel. Paulus was een Joodse man uit Tarsus (Turkije) en geloofde niet in Jezus.Hij werd blind en moest een boodschap verspreiden die luidt u moet het christelijke geloof verspreiden en dat deed hij,ook rijke mensen werden nu aanhanger van het geloof.De kloof tussen Joden en Christenen werd steeds groter. Paulus zijn laatste reis ging naar Rome, de halve stad werd verwoest door brand, die brand was waarschijnlijk aangestoken door de keizer Nero.Die snel zei dat de christenen het hadden gedaan.

Waardoor groeide het aantal Christenen zo sterk vanaf ongeveer 300? Vanaf de derde eeuw vielen vijandige volkeren het Romeinse rijk aan.Door toedoen van de keizers Constantijn en Theodosius kwam er een einde aan de vervolging. conclusie
Johannes werd gedood doordat hij te veel aanhangers had.Daarna ging Jezus verhalen vertellen en veel mensen gingen er heen, maar de leiders vonden hem een bedreiging en veroordeelden hem tot de kruisdood.Volgens de Christenen was hij opgestaan en Petrus kreeg de sleutel van de hemel.Er kwam brand in Rome de Christenen werden beschuldigt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.