Egypte

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 544 woorden
  • 1 mei 2006
  • 108 keer beoordeeld
  • Cijfer 4.8
  • 108 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Inhoud:

Inleiding
Het oude Egypte
Het Egypte van nu

Inleiding

Het werkstuk over Egypte gaat over Egypte nu en vroeger over de piramides, hiërogliefen, goeden en nog veel meer wat met Egypte te maken heeft. Nu ik met de werkstuk bezig ben merk ik pas hoe weinig ik over Egypte weet want in Egypte zijn veel dingen uitgevonden zo als de Hiërogliefen en het waterrat. Dit was mijn inleiding de rest over Egypte lees je in mijn werkstuk.

Het oude Egypte

Egypte ligt in Afrika en de grenzen zijn de Middellandse Zee, Libie, Soedan en Israël. Er stroomt een heel grote rivier door het land die de Nijl heet. Ruim 700.000 jaar geleden woonden er waarschijnlijk al mensen in het Nijldal. Dat is het gebied dat direct naast de Nijl ligt; de langste rivier op de wereld. Dat er al zolang geleden mensen hebben gewoond, is nergens terug te vinden, want de Nijl overstroomde ieder jaar weer opnieuw en spoelde dus ook heel veel weg. Maar omdat de Nijl ieder jaar weer veel breder werd en daarna weer smaller, werd het overspoelde land heel vruchtbaar, want daar bleef goede grond liggen die uit de rivier kwam.

Vanaf 4500 voor Christus is er meer over Egypte bekend. Toen leefden de mensen in Egypte in boerengemeenschappen (dat zijn een soort dorpen) met koningen, priesters en arme en rijke mensen. Uit die tijd zijn veel voorwerpen gevonden. Dit komt door het hete en droge weer in Egypte. Egyptenaren werden begraven met hun eigen spullen, bijvoorbeeld hun sieraden, meubels, maar ook met eten en drinken.

De Egyptische beschaving begon ongeveer 3100 voor Christus toen koning Menes van Boven Egypte Beneden Egypte veroverde. Beneden Egypte was het gedeelte bij de Middellandse Zee. Toen was er één groot Egypte.

Het oude Egypte was het land dat aan beide zijden van de Nijl lag. Egypte wordt ook wel “Het geschenk van de Nijl” genoemd, omdat Egypte zonder het water van de Nijl een dorre woestijn zou zijn. De Nijl overstroomde elk jaar waardoor het land vruchtbaar werd. Het water van de Nijl werd gebruikt voor landbouw en veeteelt. In die tijd woonden de mensen alleen in de buurt van de Nijl en waren boer. Ze waren meestal ook erg arm en konden zichzelf net in leven houden. In hun huizen stond vaak alleen een paar stoelen en een lage tafel. Ze moesten ook belasting betalen aan hun koning en de koning had heel veel macht. De mensen dachten dat hij een zoon of zo was van de zonnegod Horus. De Egyptenaren noemden hem niet bij zijn naam want dat was onbeleefd. Ze noemden hem Farao.

Het Egypte van nu

Landcode
EG

Regeringsvorm
Republiek

Hoofstad
Caïro

Achtergrond
Egypte werd onafhankelijk van het Verenigde Koningrijk (Groot Brittanië) in 1922 op 28 februari

Oppervlakte
1.001.450 km2 totaal, waarvan 995.450 km2 land is en 6.000 km2 water

Klimaat
Egypte heeft een woestijn klimaat het is zeer heet in de zomers, (droog en zonnig). Ongeveer 98% van het land is woestijn.
De twee overige procenten worden in beslag genomen door de vruchtbare grond langs de Nijl en in de Delta.

Bevolking

Na schattingen in juli 2000 had Egypte ruim 68miljoen mensen (68.000.000)

Geloof
Moslim 96%, Overige 4%

Gesproken talen
Arabisch is de officiële taal van Egypte. Daarnaast komt het Engels en het Frans voor.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.