Egypte

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 882 woorden
  • 22 mei 2001
  • 449 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
449 keer beoordeeld

Taal
Nederlands
Vak
Onderwerpen

ADVERTENTIE
Sturen mensen in jouw appgroep ongevraagd naaktbeelden door?

Weinig mensen zitten te wachten op ongevraagde naaktbeelden, maar toch worden ze massaal doorgestuurd. Het verspreiden van zulke beelden is eenvoudig, maar kan grote gevolgen hebben voor degene over wie het gaat. Het is dus belangrijk om in actie te komen als je ongevraagd naaktbeelden van iemand hebt ontvangen. Weten wat jij het beste kunt doen? 

Check het nu!

Inleiding

Ik vind het erg leuk om dit werkstuk over Egypte te maken, omdat ik het een erg interessant onderwerp vind en dat ik er veel van denk te kunnen leren. Op dit moment weet ik er nog niet zo veel van dit onderwerp af maar als ik mijn werkstuk af heb hoop ik er veel van geleerd te hebben! Ik wens u veel plezier met het lezen van mijn werkstuk!

EEN REIS NAAR HET HIERNAMAALS

Hiërogliefen in een tekening. Hiërogliefen betekent heilig krassen. Hiërogliefen zijn dus eigenlijk geschriften in de muur van een monument gekrast.

WAAR GELOOFDE MEN IN? De Egyptenaren geloofden dat als je dood ging, naar het dodenrijk ging. De Egyptenaren namen daarom al hun dierbare spullen mee het graf in. Men zou die in het dodenrijk misschien wel nodig hebben. Een sjatie is een beeldje dat bij het graf stond, het was een dienaar uit het dodenrijk. Hij/zij was ook maar al te blij als hij/zij iets voor je kon doen. Als je dood ging werd je eerst gemummificeerd, daarna werd je naar je graftombe gebracht en vanaf dat moment begon je pas aan je reis naar het hiernamaals.

DE BEGRAFENIS PLECHTIGHEID VAN TOETANCHAMON. Toen toetanchamon overleed werd hij eerst gemummificeerd. Tijdens deze mummificatie werden door priesters gebeden uitgesproken en liederen gezongen. Er werden in totaal 143 kostbaarheden in Toetanchamon's graf gelegd, samen met zijn dolk en sieraden.

HOE GING DE MUMMIFICATIE IN ZIJN WERK? Eerst ging men onderhandelen over de prijs van het mummificeren. Als men het daarover eens was begon men met het balsemen van het lichaam. Allereerst haalde men de hersens eruit. Hierna maakte men 17 insnijdingen in het lichaam, hierdoor haalde men de ingewanden eruit, maar men liet het hart en nieren zitten. Daarna maakte men de buikholtes schoon en ging die opvullen met linnen in hars gedrenkt. De ingewanden werden schoon gemaakt en in 4 kanopen gedaan. Hierna werd het lichaam 70 dagen in een natronbad gelegd, dit is een bad met een soort zoute stof. Vervolgens werd het lichaam 30 dagen met olie, kruiden en zalf behandeld. Als laatst werd het lichaam in linnen gewikkeld en in een kist gelegd.

WELKE HULPMIDDELEN GEBRUIKTE MEN EN HOE MUMMIFICEERDE MEN EIGENLIJK? Deze hulpmiddelen gebruikte men:

- Mesje: om het lichaam open te snijden. - Linnen doeken: daarmee werd het lichaam ingewikkeld en ook wel opgevuld. - Zaagsel/hooi/stro: werd ook wel gebruikt om i.p.v. linnen om het lichaam op te vullen. - Olie/creme/kruiden: daar werd het lichaam mee ingesmeerd. - Hersenstokjes: daarmee werden via de neus de hersenen verwijderd. - Balsemtafel: hierop werd de dode behandeld. - Natron: een soort zout waarin het lichaam 70 dagen werd gelegd.

Een schematische beschrijving van het mummificeren. 1. Weghalen van de hersenen. 2. Sneden maken
3. Ingewanden eruit halen behalve hart en nieren. 4. Het lichaam van binnen schoonmaken. 5. Het lichaam opvullen. 6. Ingewanden schoonmaken en in kanopen doen. 7. 70 dagen in natron leggen
8. 30 dagen met olie/kruiden behandelen
9. Inwikkelen in linnen. 10. In een kist leggen.

HOE WERD HET LICHAAM VAN TOETANCHAMON BEHANDELD? Eerst werden alle organen verwijderd behalve het hart en nieren. Daarna werd de schedel leeggemaakt en met aromatische stoffen bewerkt. Met een Ethiopische steen werd in de linkerbuikwand een horizontale 10 cm lange snede gemaakt. Zo werden de ingewanden eruit gehaald. Hierna werd het lichaam gevuld met kruiden. En vervolgens werd het lichaam in een natronbad gelegd. Toen werd het lichaam in vele honderden meters linnen werd gewikkeld. De zalf olie zal de farao door de eeuwen heen beschermen.

WERD HET LICHAAM VAN TOETANCHAMON ONTDEKT? Het lichaam werd ontdekt op 4 November 1922 door Howard Carter. Hij werd gesponsord en gesteund door zijn vriend Lord Carnavon. Na tien jaar graven in de vallei deed hij zijn laatste opgravingpoging om het graf te vinden. Daar stootte een van zijn werkleiden op een paar treden van het graf van Toetanchamon. Zo werd het graf ontdekt.

KWAMEN DE EGYPTENAREN AAN ZOVEEL MEDISCHE KENNIS? Door te leren van de mummificatie, lijken te onderzoeken en daarmee te experimenteren

DE BOUW VAN DE PIRAMIDE VAN CHEOPS. De piramide van Cheops is de grootste piramide van Egypte. De piramide was 147 meter hoog en werd 2550 voor Christus gebouwd. Granietblokken blokkeerden de toegang tot 2 kamers midden in de piramide. De ingang was heel goed verborgen. Er was ook een achteringang zo waren de arbeiders die in de piramide die de granietblokken daar neer hadden gezet eruit gekomen. Er zate ook luchtgaten in de piramide, deze waren bedoeld om de geest van de farao naar buiten te laten! De bouw van de piramide duurde wel 24 jaar.

HET BEGIN. Egypte is als het ware het geschenk van de Nijl. Al 15.000 voor Christus leefden er al jagers en verzamelaars. Langzaam aan veranderde Egypte. Egypte werd langzaam woestijn. De mensen gingen nu langs de Nijl wonen en langzaam aan waren ze steeds afhankelijker van de rivier.

WAARVOOR ZORGDE DE NIJL? - Vruchtbaar slib - Irrigatie mogelijkheden - Vervoersmogelijkheden - Voedsel (vis)

IRRIGATIE. De Egyptenaren probeerden zo goed mogelijk gebruik te maken van de Nijl. Ze ontwikkelden daarom een irrigatie methode. In het begin, begint de Nijl te overstromen en laat een laagje vruchtbaar slib achter. Dan zaaien de Egyptenaren en jagen de dieren op het land om de zaadjes in de grond te trappen. Dan wachten ze af totdat ze kunnen oogsten.

REACTIES

J.

J.

huh? ik heb HELE andere info gekregen op een website, welke is nou goed??

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.