TV Serie Friends

Beoordeling 8.3
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 3e klas vmbo | 1791 woorden
  • 8 maart 2009
  • 29 keer beoordeeld
Cijfer 8.3
29 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Maak jij weleens gebruik van de achteraf betalen-optie bij een webshop?

Voor veel jongeren is het de normaalste zaak van de wereld, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen. Zo belandde Maura in de schulden: 'Wat begon met achteraf betalen eindigde met een schuld van zo’n 3.000 euro.'

Lees nu het interview
Kennisopdrachten:

1a. Titel van de serie: Friends
Regisseur: Kevin S. Bright
Scenarioschrijver: David Crane and Marta Kaufmann
1b. Omroep die de serie uitzendt:
Friends is in Nederland op veel zenders te zien geweest, maar op dit moment is Friends te zien op NET 5.
1c. De schrijver van het boek, naar aanleiding waarvan de serie geschreven is:
De serie is niet naar aanleiding van een boek geschreven. De schrijvers hebben de serie zelf bedacht.

2. De belangrijkste acteurs in de serie:
Friends gaat over 6 vrienden, 3 vrouwen en 3 mannen, die samen in een appartementencomplex wonen in New York City. De personen in de serie:


- Courteney Cox als Monica Geller Bing.
- Lisa Kudrow als Phoebe Buffay.
- Jennifer Aniston als Rachel Green.
- Matthew Perry als Chandler Bing.
- Matt LeBlanc als Joey Tribbiani.
- David Schwimmer als Ross Geller.

Courteney Cox speelt in Friends Monica Geller Bing:
Monica heeft zwart/bruin haar en grijs/blauwe ogen. Monica is het zusje van Ross Geller, ze heeft een goede relatie met hem.
Monica is kok van beroep. Ze is super netjes en ze wil alles op orde hebben. In haar High-School periode is ze heel dik geweest. Ze is enorm afgevallen en nu is absoluut niet meer aan haar te zien dat ze ooit dik is geweest. Monica is de beste vriendin van Rachel, ze kennen elkaar al van de middelbare school. Monica heeft in de serie een boel relaties gehad. Ze is al heel lang bevriend met Chandler maar ze ziet pas later dat ze echt verliefd op hem is. Chandler en Monica kunnen zelf geen kinderen krijgen en daarom adopteren ze een tweeling, een meisje en een jongen die Erica en Jack genoemd worden.

Lisa Kudrow speelt in Friends Phoebe Buffay:

Phoebe heeft lang, licht blond haar en blauwe ogen.
Phoebe is best apart, ze leeft veel in haar eigen wereldje. Ze heeft een mysterieuze jeugd gehad en weet niet veel van haar familie. Phoebe is zangeres en massage therapeute. Ze staat altijd klaar om haar vrienden te helpen en te steunen. Phoebe is vegetariër. Ze is ook draagmoeder geweest voor haar halfbroer Frank en zijn vriendin Alice, die zelf geen kinderen konden krijgen. Ze had alleen nooit gedacht dat er een drieling uit zou komen.

Jennifer Aniston speelt in Friends Rachel Green:
Rachel heeft bruin/blond haar en licht blauwe ogen.
In het begin van de serie is Rachel heel verwend. Ze heeft nooit hoeven werken voor haar geld want ze kreeg altijd alles van haar rijke vader. Rachel is de beste vriendin van Monica, ze kennen elkaar van vroeger maar hebben elkaar lang niet gesproken, als ze elkaar in de 1e aflevering weer ontmoeten besluiten ze om bij elkaar te wonen, en ze zijn dan weer beste vriendinnen. Rachel leert ook dat ze zelf moet werken voor haar geld. Ze is gek van mode in het begin kan ze hierin nog geen werk vinden. Ze werkt bij Central Perk als serveerster, in Centrel Perk zitten ‘The Friends’ ook altijd. Uiteindelijk vind Rachel een baan als mode-ontwerpster.
Rachel is heel emotioneel en ze huilt ook snel. Ze zal haar vrienden nooit in de steek laten en ze geeft ze altijd goede raad. Rachel heeft veel relaties gehad met Ross, vaak ging het aan, uit, aan, uit. Uiteindelijk krijgen ze ook een dochter, Emma.

Matthew Perry speelt in Friends Chandler Bing:

Chandler heeft donker bruin haar en donker blauwe ogen.
Chandler heeft veel humor, hij maakt veel grapjes, ook over zijn vrienden. Hij heeft een hekel aan Thanksgiving omdat toen hij negen jaar was zijn ouders hem vertelden dat ze gingen scheiden. Chandler heeft een baan in de reclame. Hij heeft ook al veel relaties gehad die net altijd even goed gingen. Maar als op een dag blijkt dat hij iets voelt voor Monica is alles goed. Ze worden samen heel gelukkig. Ze willen ook kinderen maar dat blijkt niet te lukken, ze adopteren samen een tweeling.

Matt LeBlanc speelt in Friends Joey Tribbiani:
Joey heeft zwart haar en bruine ogen.
Joey is niet de slimste, vaak begrijpt hij de dingen verkeerd en het duurt ook vaak een tijdje voor dat dingen tot hem door dringen.
Joey heeft er altijd van gedroomd om acteur te worden. Hij wil ook geen andere baan aannemen als acteur. Heel soms is er wat acteer werk voor hem. Joey is de beste vriend van Chandler, ze delen ook lange tijd een appartement. Joey staat altijd klaar om zijn vrienden te helpen als ze in de problemen zitten. Joey heeft ook een relatie gehad met Rachel, dit blijkt alleen niet te werken want de vriendschap tussen beide is te sterk.


David Schwimmer speelt in Friends de rol van Ross Geller:
Ross heeft zwart haar en bruine ogen.
Ross is een zachtaardig type. Ross heeft een tijdje in een museum gewerkt, later in de serie wordt hij een leraar op de universiteit van New York. Ross is de broer van Monica. Ross is al drie keer getrouwd, maar ook al drie keer gescheiden. Hij heeft een zoontje die Ben heet uit zijn eerst huwelijk. Rachel is ook één van Ross zijn bruiden geweest, samen hebben zei ook een dochtertje die Emma heet. In het begin van de serie heeft Ross ook lange tijd een aapje gehad, Marcel, waar hij veel van hield, het aapje ging weg omdat het acteur werd.

3. Genre:
Het genre van Friends is absoluut komedie. Er zitten veel grappen in de serie. Je hoort ook gelach van publiek in de serie als er een grap gemaakt wordt. Vriendschap is ook een Genre. De vrienden doen alles voor elkaar en zijn vrienden door dik en dun.

4. Land, Stad, Plaats waar de serie zich afspeelt:
Friends speelt zich af in de Verenigde Staten in de stad New York, in de wijk Manhattan. Hier wonen de Friends in appartementen. Ook komen ze vaak samen in het café Central Perk in Greenwich Village.
Ik weet dat de serie zich in New York afspeelt doordat Central Park in New York ligt, en het koffie huis Central Perk is daarna vernoemd, ook word de naam New York verschillende keren in de serie genoemd.

5. Tijd waarin de serie zich afspeelt en waaraan dat te zien is:
De serie speelt zich in onze tijd af. Friends heeft in totaal 10 jaar bestaan, van 1994 tot 2004. Door die tijd heen is er veel veranderd in de afleveringen. Je ziet verschillende kapsels, kleding, steeds nieuw apparaten enz.


6. Het perspectief waaruit de serie verteld is:
De serie Friends wordt verteld in een vertelperspectief. Doordat er in de serie eigenlijk 6 hoofdpersonen zijn, die allemaal hun eigen dingen mee maken en allemaal even belangrijk zijn in de serie is er niet echt een hij/zei perspectief of een ik perspectief. Je ziet van elke persoon wat ze doen en waarom maar je krijgt niet echt te zien wat ze denken. Het is echt een vertelperspectief.

7. Samenvatting van één aflevering van Friends:
The One With The Princess Leia Fantasy. (seizoen 3, aflevering 1)

Ross en Rachel hebben een relatie. Als ze op een avond nog wat zitten te praten begint Rachel over fantasieën. Ze vraagt Ross naar zijn grootste fantasie. Ross zegt dat hij er geen één heeft maar dat gelooft Rachel natuurlijk niet. Rachel belooft dat ze de fantasie zal vervullen. Uiteindelijk weet Rachel iets uit hem los te krijgen. Het blijkt dat Ross de prinses uit Star Wars, Return of the Jeti altijd heel mooi heeft gevonden. Rachel zal nu als haar verkleed moeten gaan. Rachel vertelt dit aan Phoebe, die het enorm grappig vindt. Ross hoort ook dat Phoebe het weet. Hij vindt dit niet leuk. Hij zegt dat het persoonlijk is. Maar Rachel zegt dat vriendinnen elkaar alles vertellen. Ross denkt daar over na. Hij vraagt aan zijn beste vriend Chandler of ze misschien ook niet meer kunnen vertellen aan elkaar. Dat blijkt toch niet zo goed te werken.
Chandler heeft een relatie met Janice. Hij heeft haar via Internet ontmoet. Ze blijkt alleen nog een man te hebben, maar ze is bezig met de scheiding. Joey heeft een hekel aan Janice. Hij mag haar echt niet en het liefste zou hij willen dat Chandler en Janice uit elkaar gingen. Als Janice hoort dat Joey haar niet mag besluit ze om een ‘Joey and Janice day out’ te organiseren. Joey stemt uiteindelijk maar toe.


Als ze samen terug komen verteld Joey aan Janice dat hij het helemaal geweldig vond. Maar zodra Janice weg is verteld hij aan Chandler dat hij Janice nog steeds vreselijk vindt, hij deed het alleen maar voor Chandler. Maar dan schiet hem te binnen dat hij het toch een dag met Janice heeft weten uit te houden, dus misschien overleeft hij Janice wel, voor Chandler natuurlijk.
Monica heeft haar relatie verbroken met Richard. Richard was een stuk ouder als Monica en hij had al een vrouw gehad en hij heeft ook al kinderen. Monica wil niks liever dan kinderen krijgen maar Richard ziet dat niet zitten. Hij wil niet weer het hele proces door van poep luiers verschonen. Monica wil wel kinderen maar niet met een man die dat niet wil dus daarom verbreekt ze de relatie. Ze heeft enorm veel verdriet. Ze kan niet meer slapen en alles wat ze ziet en doet herinnert haar aan Richard. Monica heeft heel erg last van haar liefdesverdriet. Phoebe probeert haar zelfs nog over het verdriet heen te helpen met mediteren, maar dat lukt niet zo goed. Als Monica op de bank zit en nog steeds heel erg verdrietig is gaat opeens de deurbel. Het is Monica’s vader. Hij vertelt dat Richard ook heel veel verdriet heeft en dat hij er ook erg mee zit. Dit stelt Monica heel erg gerust want ze was juist bang dat Richard haar allang weer vergeten was. Dan valt ze als een blok in slaap.

8. Mening:
Ikzelf vindt de serie Friends echt geniaal. Ik vind het knap dat een komedieserie 10 jaar lang zoveel succes kan hebben, en ik vind het ook knap dat de schrijvers van de serie elke keer weer een geweldige aflevering hebben geschreven vol met grappen. De acteurs in de serie zijn ook heel goed. Het is niet vreemd dat de serie vele prijzen gewonnen heeft. Ik denk zelf dat veel mensen Friends zo leuk vinden omdat ze zichzelf soms in de spelers kunnen terug vinden. Ik vind het echt heel jammer dat de serie in 2004 gestopt is maar het is de enige serie die niet vaak genoeg herhaald kan worden op televisie. Ik vind dat veel mensen Friends moeten kijken omdat je er echt om kunt lachen, maar ik denk dat de meeste mensen de serie echt wel kennen en ook wel gezien hebben. Friends is gewoon de beste komedie serie die er bestaat.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.